![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu există așa ceva pentru un creștin.
Botezul șterge urmările oricărui păcat: adamic sau al părinților noștri.
|
|||
|
|||
![]()
Oare?
Daca parintii au fost alcoolici si mama a baut si a fumat de a stins in timpul sarcinii? Ca sa nu mai vorbim de dispozitiile sufletesti ale parintilor, patimi nevindecate, mai ales ale mamei din timpul sarcinii, cel putin 2 parinti i-am auzit spunand ca se transmit copilului. Sigur, probabil nu se transfera ca atare, dar probabil ceva ceva ajunge si in subconstientul copilului. Nu ceva care o educatie buna si o viata crestina autentica n-ar putea trata, dar cati merg pe drumul asta? Chiar crezi ca dupa botez, omul este identic cu Adam cel inainte de cadere, minus sa zicem aspectele fizice (boala, batranetea & moartea)? Prin Botez, omului i se deschid iarasi portile Raiului, doar ca ii trebuie destul de mult efort sa paseasca prin ele, fiind ceva mai departe de ele decat a fost Adam, imediat dupa ce a fost alungat. Cat de departe, cred ca depinde cel mai mult de parinti, de ceea ce transmit ei inainte de nastere dar mai ales dupa.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 18.10.2013 at 15:13:32. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu vorbesc de urmările duhovnicești.
Dacă ești tu mai cunoscător ca cei care au vorbit și scris despre Botez ca Taină, ești tare. Chiar mai tare ca Mântuitorul care a fost foarte clar în ceea ce privește nașterea din Duh.
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca ar trebui sa vii cu citate mai exacte sau iar trebuie sa citesc nu's cate carti ca sa ajung la concluziile tale?
A, si ce e scris e una, ce si cat poti tu sa pricepi e altceva.
|
||||
|
||||
![]()
Nu trebuie să citești prea mult: http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=3
Asta pentru început. L.E. Îți repet, poate n-ai înțeles din prima: miștocăreala de doi lei nu-ți aduce nici un ascendent asupra interlocutorului.
|
|||
|
|||
![]()
Bun, urmeaza partea a doua, in care faci legatura logica dintre capitolul ala si ce discutam noi aici.
|
||||
|
||||
![]()
Bun. Discutați.
Normal că dacă o să-ți crești copchilul în același mediu de bețivăneală și curvăriseală, sunt șanse mari să vezi și la el aceleași metehne ca ale tale. Însă în ceea ce mă privește cred că tocmai ți-ai căștigat dreptul de a fi ușor ignorat. Să fii binecuvântat!
|
||||
|
||||
![]()
Ia uite ce zice și părintele Cleopa: http://www.doxologia.ro/viata-biseri...otezul-crestin
Oi fi înțeles eu bine sau o fi scris părintele prost? ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E greu?