![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica faci un gest de dragoste daca te trage inima, daca nu, da-o incolo de morala, de principiu, de crestinism, Evanghelie, Dumnezeu, etc. Daca nu gandesti asa sau crezi ca pot indrepta chestia asta, sa-ti mai spun un secret: nimeni nu e perfect, nimeni nu are o dragoste perfecta dovandita peste noapte, dragostea nu e ceva cu alb si negru, dragostea se construieste. La inceput o sa-ti fie greu sa invingi ura, comoditatea, dar stiind ce e bine si ce e rau si facand gesturile iubirii, in paralel cu rugaciunea, pocainta, smerenia, cu timpul ai sa dobandesti si dragostea ca sentiment afectiv si roadele ei. Altfel, ai sa continui sa te plangi de lipsa ei, pana ai sa inchizi ochii de tot in acesta lume.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.scribd.com/doc/124818895/...adul-smereniei |
|
|||
|
|||
![]()
Sa stiti ca nu am nici principii, nici moralitate, iar de crestinism ce sa mai spun: in conditiile acestea nici nu ma pot numi crestina. Mi-ati spus ceea ce stiam deja. Nu va doresc decat o ora sa vedeti lucrurile cum le vad eu acum, sa intelegeti dragostea cum o inteleg eu si sa il percepeti pe Dumnezeu cum il percep eu...poate veti intelege mai apoi si pe ce nivel ma aflu ca sa primesc mustrarile dvs, caci se pare ca nu stiti decat sa mustrati fara a va osteni sa pricepeti. Multumesc
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Atat timp cat orgoliul o sa fie sus si asumarea greseilor pe jos, nici nu se pune problema sereniei. Atat timp cat vei da vina pe cei din jur, pe duhovnic, pe viata, pe Dumnezeu, este clar ca pocainta nu exista nici macar la nivel de intentie asadar ce sa mai vorbim de smerenie. Citat:
Ca sa nu mai vorbim ca a da vina pe Dumnezeu pentru lipsurile noaste este chiar la opusul pocaintei. Citat:
E drept ca in cazul unor patimi grave omul pierde controlul asupra sa, insa situatia nu e niciodata atat de grava decat in cazul celor care ori sunt bolnavi psihic ori aleg sa se statorniceasca in rau, spunandu-i "bine" indiferent cat de mult viata incearca sa le arate ca gresesc. Citat:
Ei bine, "averea" asta este cea care sta in calea schimbarii si probabil nu de putine ori pana acum a stat si in calea binelui cautat. Citat:
De asta lumea se imparte in sfinti (sau cei care merg pe drumul sfinteniei) si pacatosi (cei care refuza sau bat pasul pe loc). Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Era un raspuns ironic cand am spus ca nu am principii si moralitate daca nu v-ati dat seama
De o ora de blestem va pierdeti cu firea? Asta chiar m-a facut sa zambesc. Fiti fara grija...il retrag, asa ca va las in seama lui Dumnezeu sa va descopere cum sa tratati sufletele care pur si simplu nu mai pot astfel incat sa va ia mustrarea de pe buze si din inima. Citat:
Toate bune domnule AlinB |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ceilalti colegi de forum: sunt convins ca sfaturile dumneavoastra sunt bine intentionate, insa numai cineva care a trecut/trece prin ce a trecut colega "aGabriela"" o poate intelege!
E cumplit sa iubesti pe cineva iar persoana respectiva sa nu aiba acceleasi sentimente! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Probabil ai fi dezamagita daca ti-as spune ca am trecut deja pe acolo pe unde esti tu. Citat:
E asa greu sa va re-evaluezi deciziile de viata sa vedeti unde ai gresit? Atunci cand ai intors spatele unor oameni? Atunci cand ai sarit in bratele altora desi trebuia mai multa prudenta? Atunci cand poate trebuia sa depui un efort in plus si ai preferat sa lasati lucrurile balta? Atunci cand trebuia sa faci ce stiai ca e bine si nu ce dicteaza orgoliul? etc. Schimbarea poate incepe de la un lucru foarte simplu, sa accepti ca ati ajuns aici pentru ca ai facut alegeri gresite, cu mult "EU" si foarte putin "Dumnezeu". Crezi ca poti face asta macar?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 29.10.2013 at 13:18:35. |
|