Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.10.2013, 20:52:31
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Cred ca sunteti niste parinti destul de exagerati daca considerati racelile printre imbolnaviri grave :)
(Ecaterina si Ovidiu)
Te rog fă-mă atent unde am afirmat că răceala ar fi printre bolile grave?
Reply With Quote
Vechi 23.10.2013, 20:57:23
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Parerea mea este ca fiecare parinte este liber sa ia deciziile pe care le considera potrivite pentru copiii lui, nu ma intereseaza ce zic ceilalti, atat timp cat copiilor mei le este bine.
Și este liber să ia decizii. Slavă Domnului!
Reply With Quote
Vechi 24.10.2013, 18:41:14
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Racelile nu sunt boli grave, dar otitele, bronsitele, bronsolitele, pneumoniile, enterocolitele sunt foarte grave.

Cu siguranta le vor face la scoala, toti medicii pediatri spun ca primul an de gradinita, scoala este problematic din acest punct de vedere, dar ceea ce nu inteleg cei ce nu au copii este faptul ca intr-un fel coopereaza la tratament un copil de trei ani (sau la o eventuala spitalizare) si altfel unul de cinci, sase, sapte ani. Faptul ca il indopi cu antibiotice si atitermice de la trei ani nu este spre binele copilului. Eu nu cunosc un caz ci foarte multe, in care copiii care au mers la gradinita au deja cateva internari la activ, sunt prietenii nostri cu care ne jucam in parc.

Daca ai un copil care merge la gradinita si vine acasa cu toate bolile si le da si fratiorilor, dintre care cel mai mic are cateva luni, nu cred ca esti foarte incantata. Parerea mea este ca fiecare parinte este liber sa ia deciziile pe care le considera potrivite pentru copiii lui, nu ma intereseaza ce zic ceilalti, atat timp cat copiilor mei le este bine.
Otitele nu sunt virulente,deci nu se transmit de la individ la individ.
Iar unele cazuri de bronsite si pneumonii,la fel nu sunt virulente fiind produse de bacterii.

Ultima data cand am luat bacteria de enterocolita,a fost dupa vizita unui restaurant;am apucat manerul usii cu mana apoi am uitat sa ma spal pe maini inainte de masa,mi-am adus aminte cand era prea tarziu si deja cu aceiasi mana mi-am atins painea!
Cand m-am si imbolnavit am stiut sigur!

Eu nu cred ca pt a evita aceste bacterii miniscule si virusi trebuie sa ne izolam de societate,pana la urma tot ne gasesc si in cele mai izolate locuri.Si in holul medicului de familie poti veni cu o boala si pleca cu alta!

Eu am fost un copil tare bolnavicios si totusi traiesc din mila Domnului + din progresul medicinii.

In concluzie,cand si daca voi avea copii,ii voi duce la gradinita si ma voi ruga de fiecare data sa fie ocrotiti si sa nu se imbolnaveasca grav.Pana la urma trebuie sa intelegem ca daca inca mai suntem aici si acum,suntem din mila Domnului si nu asa oricum!
Ar fi chiar culmea sa ne gandim ca putem noi sa ocolim bacteriile si virusii dupa socoteala noastra marunta.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2013, 18:44:32
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Te rog fă-mă atent unde am afirmat că răceala ar fi printre bolile grave?
nu mai am rabdare sa ma uit in urma,daca crezi ca este o confuzie,atunci scuzele de rigoare
se mai intampla!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2013, 22:47:26
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
nu mai am rabdare sa ma uit in urma,daca crezi ca este o confuzie,atunci scuzele de rigoare
se mai intampla!
Nu-i bai.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2013, 00:57:22
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Otitele nu sunt virulente,deci nu se transmit de la individ la individ.
Iar unele cazuri de bronsite si pneumonii,la fel nu sunt virulente fiind produse de bacterii.

Ultima data cand am luat bacteria de enterocolita,a fost dupa vizita unui restaurant;am apucat manerul usii cu mana apoi am uitat sa ma spal pe maini inainte de masa,mi-am adus aminte cand era prea tarziu si deja cu aceiasi mana mi-am atins painea!
Cand m-am si imbolnavit am stiut sigur!
Otita poti sa faci si ca urmare a unei infectii virale.

Imagineaza-ti cum si cat de bine se spala pe maini un copil de trei ani, mai ales dupa ce a fost la toaleta. De aici si pana la enterocolite (care de altfel pot fi si ele virale) nu este decat un mic pas.

Citat:
Eu nu cred ca pt a evita aceste bacterii miniscule si virusi trebuie sa ne izolam de societate,pana la urma tot ne gasesc si in cele mai izolate locuri.Si in holul medicului de familie poti veni cu o boala si pleca cu alta!

Eu am fost un copil tare bolnavicios si totusi traiesc din mila Domnului + din progresul medicinii.

In concluzie,cand si daca voi avea copii,ii voi duce la gradinita si ma voi ruga de fiecare data sa fie ocrotiti si sa nu se imbolnaveasca grav.Pana la urma trebuie sa intelegem ca daca inca mai suntem aici si acum,suntem din mila Domnului si nu asa oricum!
Ar fi chiar culmea sa ne gandim ca putem noi sa ocolim bacteriile si virusii dupa socoteala noastra marunta.
Yasmina, daca tu crezi ca mersul la gradinita merita toate eforturile, chiar daca stai in spital cu trei copii, chiar daca ii indopoi cu antibiotice si alte tratamente, chiar daca acolo nu le este bine, eu nu pot fi de acord cu asta. De aceea ti-am scris si in postarea trecuta, fiecare parinte face asa cum crede ca ii este mai bine copilului.

Ca si tine cred ca Dumnezeu ne fereste de toate, ca Lui trebuie sa-i multumim pentru faptul ca suntem sanatosi si mai ales pentru ca traim.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2013, 22:53:21
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

http://news.msn.com/us/federal-judge...constitutional

Ce credeati ca legea care interzice avortul trece asa cu una cu doua...??
Ma uit la tinerii din poza si sa ma scuzati,dar par plini de ura si cam demonizati...
Reply With Quote
Vechi 29.10.2013, 23:17:32
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit O noua modă populară în rândul părinților poate amenința sănătatea copiilor

Părinții care adoptă noul trend de înfășare a bebelușilor riscă să afecteze sănătatea micuților, susține un chirurg ortoped.

Tehnica de înfășare presupune înfășurarea corpului copilului cu o pătură și este folosită pentru calmarea copilului și prevenirea plânsului.

Acum, însă, prof. Nicholas Clarke de la Spitalul Universitar Southampton suspine că înfășatul afectează dezvoltarea șoldurilor.

Experții de la The Royal College of Midwives și nu numai sfătuiesc părinții să evite înfășarea strânsă a copilului, deoarece această practică îi poate provoca probleme de sănătate.

Înfășatul a fost utilizat în multe culturi, deoarece se crede că înfășurarea în scutece poate simula condițiile din pântec, lucru care ajută la calmarea copilului.

Însă, înfășatul face ca picioarele bebelușilor să stea întinse și nemișcate, lucru care poate afecta dezvoltarea încheieturilor de la șolduri.

Notând în jurnalul Archives of Disease in Childhood, prof. Clarke a declarat că „recent a existat o revenire la practica înfășatului deoarece este percepută ca având un efect paliativ asupra plânsului excesiv și a colicilor”. Cu toate acestea, „pentru ca șoldurile să se poată dezvolta sănătos, picioarele ar trebui să fie capabile să se îndoaie, să se ridice și să fie mișcate în lateral. Această poziție ajută la dezvoltarea naturală a articulațiilor șoldului. picioarele bebelușilor nu ar trebui să fie înfățate strâns în extindere și lipite unul de celălalt”, a mai adăugat acesta.

Și Jane Munro, de la Royal College of Midwives, susține că tehnica este „aparent inofensivă”, dar că ea ridică „probleme semnificative” pentru copil. De asemenea, ea sugerează că înfășatul crește riscul ca bebelușul să se supraîncălzească, ceea ce poate duce la sindromul morții subite.

„Îi sfătuim pe părinți să evite înfășatul, însă trebuie să luăm în considerare contextul cultural al fiecărei mame și să oferim consiliere individuală pentru a ne asigura că ea știe să aibă grijă de copilul ei”, a mai adăugat Munro.

„Din punctul meu de vedere, înfășatul nu ar trebui practicat deoarece nu aduce niciun beneficiu sănătății, ci din contră prezintă un risc al reacțiilor adverse pentru șoldurile aflate în dezvoltare și adesea imature”, a declarat și ortopedul Andreas Roposch. (sursa: descopera.ro)
Reply With Quote
Vechi 29.10.2013, 23:51:35
ovidiu b.
Guest

Implicit

E simplu să ne găndim la faptul că bunicii noștri nu aveau haine mici de a îmbrăca nou-născuții/sugarii și apelau la scutece. Și cred că ceva folositor în înfășat există. Să nu uităm că în acea perioadă existau multe cazuri de rahitism, cel mai probabil din cauza malnutriției. Bieții oameni nu știau că oasele se întăresc și își păstraează forma cu calciu și fosfor, iar vitamina D joacă un rol important în fixarea calciului.

http://www.totuldespremame.ro/copilu...contra-infasat

http://www.babyway.ro/bebelusi/ingri...-6-pasi-simpli

http://www.nou-nascuti.ro/neonatolog...ascutului.html

http://www.esentialpentrubebe.ro/art...12&t=Infasatul

http://www.copilul.ro/sugar/ingrijir...lui-a6686.html

Last edited by ovidiu b.; 30.10.2013 at 00:14:06.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2014, 18:22:02
ovidiu b.
Guest

Implicit

Imbaierea bebelusului: http://www.youtube.com/watch?v=_7E2xYmHLx0
Merită vizionat, mai ales de mame.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare