Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.10.2013, 10:08:46
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Bun si asa.
Mi-ai scris mai înainte că sunt fără de speranță... și ai șters, lăsând scris altceva: Bun și așa!

Ce ai pățit? Ți-ai dat seama că dacă susții așa ceva defapt tu ești cel fără de speranță care și-a pierdut credința din pricina că mă privești viceversa după mitul format în sufletul comerțului? Sau de cine și de ce ți-a fost frică așa de tare?.. până acolo încât judecându-mă nedrept ca pe o satană ce speră viceversa ai făcut un pogorământ până acolo încât să susții acum că e bine și așa? Păi ție ți-a stricat calea căci nu pe mine m-ai primit ci pe satana pe care ai judecat-o. Tu crezi că te-ai smerit însă defapt pogorământul tău absurd nu e pentru mie ci e dăruit minciunii căci BUN nu poate fi și așa și altfel, strâmb și invers, așa cum ai judecat tu mereu la adresa mea dar nu pe mine căutând voia lui Dumnezeu ci închipuirea și părerea ta despre mine ai judecat-o, iluzia pe care ți-ai făcut-o necitind și neînțelegând ce am scris pentru mine și pentru toți... căci ești sătul de mine și de textul meu și știu eu de ce anume ești așa de sătul din moment ce nu ai citit, din auto ispisălogeală cu aruncarea vinei pe alții până pe Dumnezeu....... și nu poate fi Bun un altfel de drum decât Acela ce este scris pe Calea cea Dreaptă, așa cum scrie și la tine în semnătură, și altă cale nu e bună cu siguranță căci e cale păgână!.. calea necredincioșilor.

Tu nu știi însă cum e calea păgână ca să te ferești de ea și de aia de frică faci pe dos.

Păi e foarte simplu dragul meu rătăcit:

E bine doar așa:
-să-ți fie rușine și frică de Dumnezeu pentru viitor ca să nu păcătuiești fiindcă Îl știi din trecut că e sfânt și bun și drept și credincios,
-să nu-ți fie frică de El și nici rușine deșartă dacă ai căzut și ai făcut păcatul ci să te duci să-I ceri iertare și să te ajute să te schimbi în bine răbdând până la sfârșit toate fricile ce te ispitesc să scapi de toate consecințele dureroase ale păcatelor tale inclusiv boala, moartea, bătaia, chinul, pedeapsa, urâțenia, neputința... care vin asupra ta din lipsa dragostei de Dumnezeu și a necunoașterii Adevărului de Taină, adică din lipsă de înțelepciune umilă căci înțelepciunea te îndeamnă să fii umil și curat și altruist nedeșert ci tainic așa ca Dumnezeu căci înțelepciunea lucrează împreună cu Domnul făcând și născând fii după cum este și trăiește Dumnezeu.

Într-un Cuvânt: nu te împrieteni cu pă-gândul.. egoist, vorba lui Marcu ascetul, adică nu te împrieteni cu prietenia căci omul nu e ca Dumnezeu și el se împrietenește cu tine doar pentru cruzime și prăduire după formula vrăjitorească și jmecheră a mitului că poți drege busuiocul cu viclenie și ascunziș și fățărnicie... că cică nu se va cunoaște răutatea în veci. Se va știi căci tot ce s-a făcut rău la întuneric și este rău la întuneric va ieși la lumină și se va vedea.

Iar ca măsură practică pentru ieșire din păgânismul mortodox cred că ar fi bine să ieșim din pofta lacomă de a îndopa și îmbulzi... cu privirea trufiei.. pe Aproapele.... spre Lumină cu dor de Dumnezeu luptând cu eul puturos și egoist care se laudă cu cruzime în întuneric, în minciuni, în neobservare, în ne luare aminte, în seamă, în timp ce tu faci binele. Se va vedea și jumătatea cea goală a paHarului în care stai în neobservare.

''-Doamne, mulțimile te îmbulzesc și tu vrei să știi cine te-a atins?
+Păi, cine m-a atins a crezut!.. în Cel Carele M-a trimis pe Mine.''

Last edited by vsovivivi; 31.10.2013 at 10:43:55.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine mai tine post negru?! Daniel_7 Generalitati 55 09.02.2018 17:29:45
post negru tigruta25 Generalitati 20 14.09.2014 01:38:17
Postul negru bogdanc Sfintele Pasti - Invierea Domnului 20 04.05.2013 15:39:27
post negru cristina mioara Generalitati 28 29.07.2011 13:40:19
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? mihailt Generalitati 21 10.09.2010 10:24:12