![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Ingrediente pentru spaghete cu nuci, stafide si patrunjel:
• 300 g de spaghete • 2 linguri ulei de masline • 2 cepe feliate • 5 linguri de stafide • 250 ml supa de legume • 5 linguri de nuci tocate • 1 legatura mica de patrunjel Cum se prepara spaghetele cu nuci, stafide si patrunjel: Mai intai, fierbe pastele, timp de aproximativ 8 minute, cu putina sare. Intre timp, incinge uleiul de masline intr-o cratita si caleste putin ceapa, taiata marunt, pana se inmoaie si capata o nuanta aurie, aproximativ 5 minute. Adauga stafidele si supa de legume, apoi mai lasa-le sa fiarba 3 minute. Adauga pastele si nucile si amesteca-le bine, insa cu grija pentru a nu rupe spaghetele. Spaghetele cu nuci, stafide si patrunjel se servesc calde, presarate cu verdeata tocata marunt. |
|
||||
|
||||
![]()
Că tot pomeniți de nuci aici, nu cumpărați miez de nucă gata de mîncat, căutați nuci în coaja lor. Una, că multe nuci sînt stricate cu acel ”mucegai” alb căruia îi zice aflatoxină și care cauzează o formă de cancer (pariu că producătorii trec cu vederea miezii care arată bine dar cu ”puf” cînd e vorba de bani) și a doua, că miezul se conservă mult mai bine în coaja lui, ca de altfel orice nuci și vegetale în general (la aer și lumină uleiurile suferă nu știu ce reacții devenind nu tocmai sănătoase pentru consum).
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Post | Bogdan N | Generalitati | 5 | 18.06.2011 22:06:08 |
* post * | Jamaica | Postul | 63 | 15.02.2011 20:56:37 |
post | dorinel78 | Generalitati | 16 | 25.03.2009 08:44:57 |
|