![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca astazi toata ziua sa am grija sa ma leapad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac, si astfel, tinand la mine, Te pierd pe Tine.
Doamne Iisuse Hristoase ajuta-mi ca rugaciunea Prea Sfant Numelui Tau sa-mi lucreze in minte mai repede decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, ca iata mint in tot ceasul. Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intunerec. Patimile au pus tina pe ochiul mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina, si asa risipim in desertaciuni zilele noastre, umiliti si dosaditi pana la pamant. Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi. Pune foc temnitei in care Te tinem, aprinde dragostea Ta in inimile noastre, arde spinii patimilor si fa lumina sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi. Vino si Te salasluieste intru noi, impreuna cu Tatal si cu Duhul, ca Duhul Tau cel Sfant Se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea noastra raman pe jos neputincioase. Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca nu ne dam seama ce nedesavarsiti suntem, cat esti de aproape de sufletele noastre si cat Te departam prin micimile noastre, ci lumineaza lumina Ta peste noi ca sa vedem lumea prin ochii Tai, sa traim in veac prin viata Ta, lumina si bucuria noastra, slava Tie. Amin. |
|
||||
|
||||
![]()
Rugă către Părintele Arsenie
![]() Mă lasă, Părinte, acuma, să pun Genunchii mei reci lângă-al tău Sfânt mormânt! Duc patimi în trup, ispite în gând; Îngăduie-mi, Sfinte, durerea s-o spun! Dă-mi lacrimi să-mi plâng păcatele grele Căci tare-am mâhnit pe Tatăl Ceresc Cu vorbe, cu fapte, cu patimi ce cresc În sufletu-mi trist și plin cu durere. Mă iartă, Părinte, căci mult am greșit! Mi-e inima grea ca o stâncă de munte Și cum pot eu, Sfinte, s-o fac să asculte Cuvântul Iubirii de tine rostit? Spăla-voi altarul credinței din suflet De patimi, de griji, de nevoi, de-ntristări, Să piară degrabă-ndoieli, întrebări Și-n loc să aștern rugăciuni ca-ntr-un cântec. O rugă fierbinte spre cer să se-nalțe, Părinte, Tu poart-o spre Tatăl Ceresc; Căci fără de-al tău ajutor îngeresc Mi-e teamă că fumul jertfelnic se-ntoarce. Mă-ndrumă, Părinte, pe calea cea dreaptă! Căci viața mea-i scurtă și Tatăl va vrea Ca-n ziua dreptății să-i pot și eu da Măcar lacrima de pe-obraz ne-ntinată. Lucian Popescu
|
||||
|
||||
![]()
Iisuse Hristoase Dumnezeul meu
Primeste rugaciunea de la robul tau In vremea vietii mele te rog nu ma lasa Sa fiu bolnav la pat in suferinta grea Din frageda pruncie, mereu eu iti gresesc Acum la anii mei de toate ma caiesc Daca-n tinerete eram nestiutor In aceste clipe sint sfatuitor Pacatele facute imi sint acum povara Si pentru toate Doamne iti voi da socoteala Pacatul tineretii si a nestiintei mele Nu le pomeni caci multe sint si grele Bolnav la pat te rog nu ma lasa Sa fiu povara grea pe capul altora In vremea vietii mele te rog da-mi usurare Sa-mi ispasesc pacatul treaz si pe picioare.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
PR. ARSENIE BOCA | cristina83 | Mari Duhovnici si predicile lor | 70 | 17.01.2013 14:14:43 |
Post si Rugaciune - Parintele Arsenie Boca | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 29.11.2010 21:16:43 |
Rugaciune de dimineata scrisa de Parintele Arsenie Boca | Nagy | Intrebari utilizatori | 0 | 08.03.2010 08:03:23 |
Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 0 | 04.02.2007 15:57:47 |
|