Citat:
În prealabil postat de mirela.t
Potrivit traditiei Bisericii Ortodoxe de Rasarit, Mantuitorul Iisus Hristos s-a nascut intr-o pestera, iar nu intr-un staul de vite, dupa cum marturiseste si condacul Nasterii Domnului, zicand: "Fecioara astazi pre Cel mai presus de fiinta naste, iar pamantul pestera Celui neapropiat aduce."
Și eu am văzut tot o peșteră când am vizitat Biserica Nașterii Domnului din Ierusalim.
|
Era un staul amenajat într-o peșteră... Eu așa știu. Dar nu vă pot contrazice, de vreme ce dvs ați fost și ați văzut chiar locul Nașterii Domnului. Eu nu am fost, până acum, în pelerinaj în Țara Sfântă (nădăjduiesc să merg în viitor).
Nu se vorbește și în Sf. Scriptură despre iesle? Ba chiar și-n colindele noastre, în care se păstrează, de multe ori, atât de vie tradiția teologică.
Oricum, ați intuit corect faptul că autorul citatului pe care l-am postat nu este ortodox... și încă un indiciu: nu-i nici teolog.
?
:)
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca