Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.11.2013, 05:13:03
Teodosie Teodosie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2012
Locație: Timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Nu stiam ca pensula ciopleste .
Protestantismul a aparut in mediu catolic ca o reactie la smintelie de acolo aici nu ar fi aparut si nu isi are rostul .

Eu am auzit o alta varianta cu Sf Nicolae.Se spune ca atunci cand Sf Ierarh Spiridon a facut minunea cu caramida care s-a despartit in cele 3 elemente componente: apa, foc, pamant Arie din ispita nu cauta spre minune ci aiurea si atunci Sf Ierarh Nicolae l-a ajutat sa vada si i-a intors fata cu mana spre a vedea lucrarea minunii .Cu aceasta ocazie mana Sf Ierarh Nicolae a ramas intiparita pe fata lui Arie si de aici au iesit acuzatiile false cum ca l-ar fi palmuit si a fost intemnitat.Nu e crestineste sa dai palme si mai ales nu se potriveste cu blandetea caracteristica a Sf Nicolae. Dar fiind acuzat pentru asta asa a ramas vorba in popor.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2013, 12:11:27
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Teodosie Vezi mesajul

Eu am auzit o alta varianta cu Sf Nicolae.Se spune ca atunci cand Sf Ierarh Spiridon a facut minunea cu caramida care s-a despartit in cele 3 elemente componente: apa, foc, pamant Arie din ispita nu cauta spre minune ci aiurea si atunci Sf Ierarh Nicolae l-a ajutat sa vada si i-a intors fata cu mana spre a vedea lucrarea minunii .Cu aceasta ocazie mana Sf Ierarh Nicolae a ramas intiparita pe fata lui Arie si de aici au iesit acuzatiile false cum ca l-ar fi palmuit si a fost intemnitat.Nu e crestineste sa dai palme si mai ales nu se potriveste cu blandetea caracteristica a Sf Nicolae. Dar fiind acuzat pentru asta asa a ramas vorba in popor.
Nu e crestineste? Iata un link despre Sf. Spiridon si Sf Nicolaie, care poate lamureste intr-o oarecare masura ce inseamna smerenia si ce inseamna acceptarea hulei, din bun simt. Cunosc multe astfel de exemple din scriierile sfitilor parinti. Aici e vorba doar de o predica la praznicul Sf. Ierarh Spiridon. Toata predica o gasesc extrem de folositoare, iar trimiterea la care fac referire incepe pe la min. 22 : http://www.youtube.com/watch?v=EMZwXkJMtyQ

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 29.11.2013, 15:53:08
Teodosie Teodosie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2012
Locație: Timisoara
Implicit

Ca biciul Domnului de streanguri avea plumbi si ca Sf Nicolae ia cutremurat maselele de minte cu palmele is parerile sfintiei sale fara nici o baza reala cunoscuta , daca exista dovezi ca asa a fost sa ne fie si noua aratate sa putem crede ca altfel nu putem primi.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare