Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.12.2013, 15:23:17
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Fumatul nu este nici boala, nici lipsa de discernamant. Este un viciu. Si orice fumator este constient ca isi face rau. Indiferent ca esti credincios sau nu, stii ca fumatul iti face rau. Fumatul poate fi pus pe acelasi loc cu preacurvia, alcoolismul sau orice alt viciu. Iar cei care fumeaza stiu ca ii poate astepta cancerul pulmonar. Dar putini se vor lasa de fumat din acest motiv. Reclamele care arata cat de nesanatos este sa fumezi sunt, in general, irelevante. Totul tine de liberul arbitru.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2014, 00:06:19
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Implicit O nouă legislație anti-fumat, aprobată de Parlamentul European

Credeti ca va avea urmari pozitive? Vor intelege oamenii (mai mult decat pana acum) cat de periculos este fumatul?

"Parlamentul European a aprobat introducerea în statele membre a unei noi legislații anti-fumat, în încercarea de a reduce numărul fumătorilor din UE cu circa 2,4 milioane. Directiva europeană presupune, printre altele, interzicerea țigărilor cu arome și aplicarea unor imagini mai mari care avertizează cu privire la riscurile de sănătate, atât pe fața, cât și pe spatele pachetelor.

Se estimează că fumatul cauzează 700.000 de morți premature anual, în țările Uniunii Europene. Noua legislație votată de PE este susținută de organizațiile care activează în domeniul ajutorării persoanelor bolnave de cancer sau al prevenției, în timp ce unele grupări pro-fumat i-au adus critici, susținând că nu face decât să „dădăcească” consumatorii, relatează bbc.com.

Noua directivă europeană privind comercializarea produselor din tutun include următoarele reguli:
- imaginile care avertizează cu privire la riscurile de sănătate trebuie să acopere 65% din fața și spatele fiecărui pachet de țigări, iar în partea de sus a ambalajului trebuie plasate avertismente scrise;
- interzicerea pachetelor cu design de ruj, care țintesc publicul feminin; toate pachetele trebuie să aibă cel puțin 20 de țigarete, pentru a putea fi adăugate averismentele de sănătate;
- interzicerea elementelor promoționale, precum mesajul „acest produs nu are aditivi” sau cele care transmit că respectivul produs este mai puțin nociv decât altele;
- interzicerea țigărilor cu arome, precum mentol, vanilie sau fructe;
- introducerea unui nivel maxim al concentrației de nicotină pentru țigările electronice.

Statele membre au la dispoziție doi ani pentru a aplica noile reguli, despre care Comisia Europeană spune că „vor descuraja tinerii să experimenteze și să devină dependenți de tutun” și ar trebui să ducă la o scădere cu 2% a consumului de tutun, în următorii 5 ani."
Reply With Quote
Vechi 28.02.2014, 01:32:37
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Credeti ca va avea urmari pozitive? Vor intelege oamenii (mai mult decat pana acum) cat de periculos este fumatul?
Nu cred. E ca la reclame si unele zgomote de fundal: Cu cat sunt mai deranjante si stridente, cu atat creierul le blocheaza mai repede.
Vechi 28.02.2014, 08:39:56
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Nu vor avea nii un impact faptul ca maresc pozele sau mesajele. Cum nu au avut nici un impact faptul ca au bagat in primul rand pozele. E...o poza pe o bucata e carton, cae, aca pana acolo, o acoperi cu staniolul care il rupi cand incepi pachetul, daca chiar deranjeaza; dar inca nu a vazut om sa se lse de fumat din cauza imaginilor aparute pe tigari. Faptul c interzic tigarile cu arome, in cel mai bun care ii fac pe adolescenti (mai ales fete) sa se lase, in czul in care fumeaza doar de "trend". Altfel...
Or sa fie bani cheltuiti in plus degeaba. Nici faptul ca se scumpesc de la un trimestru la altul tigarile, nu prea are efect; oamenii tot nu se lasa. In cel mai bun caz la reduce numarul.

O zic din experienta unei fumatoare care cunoaste multi fumatori.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2014, 00:20:00
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Implicit

Imaginile de pe pachetele de tigari sunt inspaimantatoare. Oare de ce acestea nu au ecou in randul fumatorilor? Macar pe cei ce sunt pe cale sa cocheteze cu acest viciu, sa-i puna pe ganduri mesajele si pozele dure de pe pachetele de tigari.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2014, 05:35:30
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Eu zic ca reclamele anti-fumat pot avea success,desigur nu 100% dar macar cu cei mai impresionabili :)

Slava Domnului,eu m-am lasat de fumat citind un simplu articol intr-o revista de altfel de divertisment(Unica parca..).Nici nu erau poze inspaimnatatoare ci doar efectele fumatului pe termen lung.Se poate ca ingerul pazitor sa-mi fi dat un bobarnac atunci sa deschid ochii caci am fost atat de impresionata incat am decupat articolul si l-am lipit pe oglinda din baie.
Practic nu am miscat nici un deget,Domnul m-a ajutat in mod miraculos.In urmatoarele zile am facut o viroza foarte urata care m-a tinut in pat cu febra o intreaga saptamana-pana la urma am chemat salvarea pt ca deliram si nu-mi mai reveneam. Abia ce m-am sculat din viroza si m-am dus o zi la serviciu,ca am facut un abces dentar care m-a tinut bolnava alte cateva zile...
Erau in total 2 saptamani in care nu fumasem ,aveam un pachet desfacut in bucatarie asa cum il lasasem cand m-a apucase viroza...mi-a venit un gand"daca au trecut 2 saptamani fara sa fumezi ,ai trecut peste..."
Si asa a ramas de atunci :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fumatul si Impartasania Don_Juan Impartasania (Taina Euharistiei) 194 29.04.2012 14:58:35
Fumatul din narghilea e pacat? Stefan500 Generalitati 36 28.08.2011 15:01:30
fumatul marius.b. Generalitati 29 17.08.2011 20:08:11
Fumatul CojocariPavel Intrebari utilizatori 16 18.03.2010 17:49:57
epilepsia: o boala obisnuita sau o boala demonica? pacifistul Generalitati 4 18.05.2008 21:24:49