Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2009, 12:47:37
anastasia2008's Avatar
anastasia2008 anastasia2008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2008
Locație: Acum, in Valenii de Munte, Prahova.
Religia: Ortodox
Implicit

Parintele Porfirie este un om minunat. Eu am citit cartile despre dansul. Sunt foarte folositoare pentru suflet. Multumesc, Marius22 pentru filmulet. A fost o adevarata surpriza pentru mine.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2009, 12:23:13
eduardd
Guest

Implicit

Parintele Porfirire = Muntele de iubire a Ortodoxiei.
Acum ani de zile o fata oarecare a citit pentru pentru prima data de parintele Porfirie. Iubindu-l inca din primele "pagini" ale cartii a inceput a vorbi cu el asa simplu, ca si cum ar fi viu. Intr-o noapte fiind in primejdie l-a visat pe Bunicutul, a venit, i-a facut semnul sfintei cruci desupra ei si a spus atat: Asa sa vorbesti cu mine mereu, eu te voi auzi!! Bineinteles ca primejdia a trecut ca si cum nici nu ar fi existat....
Reply With Quote
Vechi 11.12.2013, 17:23:24
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Părintele Porfirie “cu o gașcă de hipioți”

Gheronda Porfirie a povestit cândva: „M-a vizitat, odată, un hipiot. Era îmbrăcat cu haine ciudate și foarte colorate, purta amulete și bijuterii, și a cerut să mă vadă. Maicile s-au neliniștit, au venit să mă întrebe iar eu am spus să intre. De cum s-a așezat înaintea mea, i-am văzut sufletul. Avea suflet bun, dar rănit și de aceea, răzvrătit”.

I-am vorbit cu dragoste iar acela s-a emoționat. „Gheronda”, îmi spune, „nimeni nu mi-a vorbit așa până acum”. I-am rostit numele și s-a mirat cum de l-am cunoscut. „Ei”, îi spun, „Dumnezeu a descoperit și numele tău și faptul că ai călătorit până în India unde ai cunoscut pe guruși și i-ai urmat”. A fost și mai uimit. I-am spus și alte lucruri despre el și a plecat mulțumit.

În săptămâna următoare, iată că vine, pe neașteptate, cu o gașcă de hipioți. Au intrat cu toții în chilie și s-au așezat în jurul meu. Era cu ei și o fată. Tare i-am simpatizat. Erau suflete bune, dar rănite. Nu le-am vorbit de Hristos, căci am văzut că nu erau pregătiți să asculte. Le-am vorbit pe limba lor, despre lucruri care îi interesau. Când am terminat și s-au ridicat să plece, mi-au spus: „Părinte, vrem o favoare: să ne permiți să îți sărutăm picioarele”. M-am rușinat, dar ce să fac, i-am lăsat. Mi-au dăruit, apoi, o pătură. Voi striga să o aducă, să o vezi. Este foarte frumoasă.

După o vreme m-a vizitat fata, hipioata, singură. Se numea Maria. Am văzut că Maria era mai înaintată duhovnicește decât prietenii ei și i-am vorbit mai întâi ei despre Hristos. A primit cuvintele mele. A mai venit și cu alte ocazii și a luat-o pe calea cea bună. A spus, desigur, Maria, prietenilor ei: „Măi, derbedeilor, n-aș fi crezut niciodată că am să-L cunosc pe Hristos, dintr-o gașcă de hipioți”. (sursa: blogul Sfantul Munte Athos)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
parintele iustin si parintele proclu cosmin95 Generalitati 48 01.03.2010 17:25:58
Parintele Parintele Iustin Parvu ClauCioc1969 Intrebari utilizatori 2 10.02.2010 14:10:10
Parintele Arsenie Papacioc despre parintele Justin: “ARE DREPTATE!” tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 3 20.01.2009 04:57:26
Parintele Gavriil StoicaFlorina Stiri, actualitati, anunturi 2 26.08.2008 07:52:56
Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca Laurentiu Mari Duhovnici si predicile lor 0 04.02.2007 15:57:47