![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta fiind o măsură ”creștină”? Tu în afară de proteste mai știi altceva? Oare nu-i mai de folos să răspundem răului cu bine?
|
|
||||
|
||||
![]()
Cu ce bine ai putea raspunde la protestele astea?
Da, ok, si mie mi se pare aberant ca banii statului sa mearga pe Biserici, dar la fel de aberant mi se pare si ca banii statului sa mearga la loje masonice sau orice alte culte si secte. Romania asta are nevoie de altele mult mai importante in momentul de fata. In mediul rural nu prea gasesti clinici si farmacii, scolile sunt un dezastru; parerea mea e ca ar trebui facut ceva in primul rand acolo, apoi sa ne ocupam de Biserici. Avem nevoie de spitale si scoli; biserici sunt si in cele mai amarate sate. Avem nevoie si de biserici, dar constructia altor biserici ar mai putea astepta o vreme pana s-ar pune tara pe picioare cu sistemul sanitar si educational. Nu sariti pe mine. Eu doar am expus parerea mea personala, si faptele. |
|
|||
|
|||
![]()
Stim.
Intelegem. Atata poti, asta scrii..
|
|||
|
|||
![]()
Cateva remarci:
1. E cam aberant sa consideri o "loja masonica" ca fiind de "utilitate publica"! Daca ei masonii-cel putin oficial- se declara ca fiind o "asociatie culturala sau filozofica", nu inseamna ca sunt si de "utilitate publica"! Asa si eu pot aduna mai multi vecini de pe scara blocului si sa formam o "loja" (sau vreo "asociatie spiriuala"), dar asta nu inseamna ca statul trebuie sa ne recunoasca ca fiind de "utilitate publica"! Asadar nu vad nici un motiv logic si normal pentru care statul ar trebui sa sprijine sau sa inlesneasca activitatea masoneriei. 2. Intradevar, pot fi declarate de "utilitate publica" si sprijinite de stat acele asociatii care se ocupa cu asistenta medicala, asistenta sociala, protectia mediului, educatia, etc, care intradevar merita sprijinite de stat, deoarece prin activitatea lor in domeniile sus-amintite contribuie la bunastarea populatiei. Insa nu este cazul masoneriei, deoarece-cel putin oficial- ei se declara ca fiind o "asociatie filozofica sau culturala". 3. In legatura cu sprijinirea Bisericii Ortodoxe de catre stat: trebuie tinut cont ca marea majoritate a populatiei este ortodoxa in Romania. Apoi statul este normal sa sprijine cultele religioase legal recunoscute, intr-un mod impartial. Apoi mai trebuie spus ca multe biserici ortodoxe au fost construite prin contributia benevola a enoriasilor, fara bani de la bugetul central sau local al statului. Oricum, ar trebui mai bine reglementata relatia dintre stat si biserica, pentru a nu mai aparea discutii si suspiciuni. E bine de stabilit lucruri clare si fara echivoc. 4. Situatia dezastroasa din sistemul educational si de sanatate din Romania nu se datoreaza constructiei de biserici, ci hotiei si jafului practicat la scara nationala de conducatorii nostri. Pana cand nu vom aveea o agricultura si industrie in Romania cel putin la nivelul celei existente in 1989, evident ca nu vor fi bani nici pentru spitale, nici pentru scoli. In Romania ar trebui investit in 3 domenii cu prioritate: agricultura, industrie si transport feroviar si naval. Dupa aia putem discuta si despre bani pentru scoli si spitale. Altfel ar insemna sa punem caruta inaintea boilor. |
|
||||
|
||||
![]()
Statul sa dea inapoi Bisericii manastirile,bisericile,terenurile etc. pe care le-a luat pe vremea lui Cuza si pe vremea comunismului. De asemenea, sa nu mai sponsorizeze avorturile din banii publici.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si mie mi se pare ca BOR sta cam prost la capitolul PR, in situatia in care are atat de multi dusmani, poate nu ar fii intelept sa ma ceara bani. Ei nu se tem ca prin aceste cereri o sa fie si mai rau huliti si dispretuiti de lume? Lume care sustine ca sunt destule biserici, chiar prea multe, ca e mai multa nevoie de scoli si de spitale, etc. Nu se tem ca s-ar putea isca o revolta? Sau cineva o surpa din interior si are interesul sa o denigreze , ca institutie , si chiar sa o desfiinteze, in cele din urma? Stiti ce zic confratii nostri? Ce va trebuie atatea biserici, daca nu mai aveti loc in ele rugati-va pe stadion! Pana la urma putem sa ne rugam si in aer liber, si intr-o baraca, si in subsol, la o adica. Dece sa fim acuzati ca noi avem biserici incalzite si scolile si spitalele stau in frig? Pana la urma crestinismul inseamna mucenicie, nu?
|
|
||||
|
||||
![]()
Se stie foarte bine, ca din toate timpurile,si istoria umanitatii o consemneaza,au existat o serie de exagerari si atitudini deplasate ale clerului si ale bisericii ca institutie social-economica !
Trebuie sa despartim apele foarte clar, si sa aratam clar ,ca : doctrina crestina si institutia social-economica a bisericii sunt doua aspecte diferite ! In timp ce doctrina are deasupra ei aura sacralitatii, institutia functionareasca a clerului nu este imuna la greseala ! La fel,ca in erele trecute ale istoriei se observa un fenomen interesant si in sanul institutiei bisericii,si anume, o aplecare supecta fata de grandomanie imobiliara si lux ! Ca asta se intampla si in cazul Romaniai de ceva ani, se poate vedea cu ochiul liber : o hiper inflatie de biserici noi,intr-o tara in care o buna parte a populatiei se plange de saracie !! Chiar si unde existau asezaminte bisericesti in cadrul unor constructii vechi,sau chiar biserici noi mai mici, s-au apucat cu o fervoare mistica demna de cazuri umanitare mai bune, sa darame acele imobile,pentru a construi biserici noi,mult mai mari !!! De ce ??? De ce sa darami biserici functionale, pentru a construi pe locul lor altele noi, imense ??? De ce sa construiesti mereu biserici noi,cand cele existente ,nu functioneaza mereu la capacitate maxima,si oricum sunt suficiente, raportat la numarul credinciosilor ??? Last edited by guardian knight; 29.12.2013 at 11:44:37. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Monumente mari se fac de obicei cand tara o duce prost(Marea Piramida a fost facuta in "recesiune", de exemplu), ca sa epatee.. Iar constructii megalitice se cam fac, de obicei, in tari in care preotimea e puternica. Stonehenge-druizi. Orasul Interzis-Imparatul, fiul cerului. America latina de azi- constructii pentru sacrificii. Manastiri din Europa de Vest-Biserica Catolica. Angkor Wat- templu hindus. p.s.: umanistii lui Cernea sunt penibil.
|
||||
|
||||
![]()
Simteai nevoia sa zici ceva, nu?
Atunci de ce nu zici ceva referitor la topicul in sine, nu la ceea ce scriu eu. Oh, si da, lojele masonice, nu pot fi declarate de "utilitate publica". |
|