![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aveau de respectat o sigura porunca si nu au facut-o. Ca sa nu mai vorbim si de faptul ca stiau si care va fi consecinta. Si pentru ca nu ne este prezentat in Sf Scriptura nu putem spune ca nu stiau ce va presupune moartea. Oricum blasfemie ca asta... sa dai vina pe Dumnezeu ca a cazut omul....
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Stiu. Dar cand afirma ceva trebuie sa poata sa si justifice.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ar fi evitat aceasta inchipuire inselatoare "sa fim si noi ca Dumnezeu." Inchipuirile bolnave apar din necunostinta. De exemplu, cam ce ar fi suferinta, moartea si iadul, tinand cont ca traiau in rai si iadul nu exista. Citat:
Cum poti sa stii ce este SUFERINTA daca nu o experimentezi? Poti cunoaste ce este dulce sau acru din vorbe? Lumina sau intuneric din vorbe? Raiul nu a fost creat in natura suferintei - Suferinta s-a "intrupat" in fiinta lor odata cu pacatul. Citat:
TAUTOLOGIC: Cand gresesti nu esti perfect! Se greseste pentru ca nu se cunoaste ce trebuie cunoscut, in consecinta nu se cunoaste ce este BINE. LUCIFER si ADAM nu au fost perfecti. ------------------------ Punctul meu de vedere este ca de fapt nu stim nimic. ------------------- FACEREA este valoroasa nu ca informatie istorica / pentru ca are fisuri logice - ci ca perspectiva morala si sens spiritual. Nici budismul nu are explicatii privind cauza manifestarii ignorantei - ea insasi cauza tuturor relelor.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Inchipuire inselatoare? Azi nu sunt unii care se vor dumnezei? Nu exista circumstante atenuante. Si nu acuzam alti oameni, protoparintii erau reprezentantii firii umane. Firea umana a pacatuit si cazut atunci. Citat:
Citat:
Doar Dumnezeu e perfect. Stim ce e relevant pentru noi, adica ce e relevant pentru mantuire. Asta e asemanarea cu Adam. Si el stia ce era necesar. Alegerea e a noastra. Asta L-ar face pe Dumnezeu ilogic si nu e cazul.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cunoasterea perfecta de sine (adica sa stii care tie locul) este lumina de care nu se atinge intunericul inselarii. Lucifer si Adam nu au avut-o. Noi trebuie sa ne smerim ca sa o gasim. Cand cunoasterea de sine este perfecta nu mai este pericol de cadere in mandrie. Caci mandria isi are sursa in inchipuire, iar inchipuirea in ignoranta.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asta nu au avut nici Adam, nici Lucifer. Macar Adam s-a cait. Pe diavol il putem acuza de multe, dar nu cred ca ignoranta este una dintre ele.
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Nici o slugă nu poate să slujească la doi stăpâni. Fiindcă sau pe unul îl va urî și pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va ține și pe celălalt îl va disprețui. Nu puteți să slujiți lui Dumnezeu și lui mamona." (Luca 16:13). Nu poti aplica conceptele budiste la revelatia crestina. Desi pe alte topice faci pe conciliatorul si incerci sa intinzi punti inexistente intre cele doua religii, aici iti arati adevarata credinta. Crestinismul il urasti (dispretuiesti) si budhismul (mamona) il iubesti (neconditionat). Citat:
Prin revelatie. Omul avea cunostinta binelui si al raului, altfel nu ar fi fost pus sa aleaga intre bine si rau, dar nu o avea experimental - asta a dobandit-o alegand raul, ceea ce a fost materializarea experientei teoretice care o avea. Citat:
Citat:
Insa strict in contextul discutiei. Sa vedem cat esti de capabil sa gandesti in afara cutiutei budhiste. Citat:
Sau sa nu fim rai: nu mare lucru, nu ceva care sa-ti foloseasca spiritual. Citat:
Citat:
Nu crezi ca e putin ironic? Sa oferi o explciatie pentru rau dar nici o cauza a aparitiei lui? Atat a putut mintea omului..
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu stiu cum de nu mi-am dat seama? Felicitari.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu sa fie momit ca-l va dobandi. Ceea ce dovedeste ca Adam era confuz. -------- Un om care nu constientizeaza ca are discernamant, are discernamant cu adevarat? Ca este BINE sa asculti de Dumnezeu si RAU sa nu asculti?
Last edited by florin.oltean75; 06.01.2014 at 21:32:00. |
|