Citat:
În prealabil postat de Floryan9
Problema: Citocromul C este o proteina mitocondriala, esentiala in respiratia celulara la om, animale, plante, fungi si chiar la bacterii. In poza asta vedeti secventele de 104 aminoacizi la cal si la om. Ele difera prin 12 aminoacizi, dar functia moleculei nu este afectata. De fapt, exista 10^93 secvente posibile pentru Citocromul C. Secventa umana difera fata de alte mamifere cu circa 10 aminoacizi (la cal 12), iar fata de cele mai indepartate vietuitoare in afara de bacterii cu pana la 51 de aminoacizi. Cu alte cuvinte, cu cat speciile sunt mai apropiate taxonomic, cu atat mai similare sunt structurile Citocromului C.
DE CE?
Daca teoria evolutiei este corecta, aceste fapte au sens: speciile care s-au desprins dintr-un stramos comun au proteine asemanatoare.
Daca speciile au fost create separat, de ce Creatorul nu a folosit la toate acelasi Citocrom C? Luat din celula umana sau de musca, el functioneaza perfect in celula de ciuperca, si viceversa. Sau de ce nu a dat Creatorul fiecarei vietuitoare alta secventa, la intamplare?
Sansele ca diferenta dintre secventele umana si cabalina sa apara fara evolutie sunt de 10^29.
Stiti care e diferenta dintre Citocromul C la om si cimpanzeu? ZERO aminoacizi. Cum putem explica aceste fapte in perspectiva creationista? "
Daca nu ma insel aceasta teorie este expusa de Dawkin descris
|
Stii care e diferenta intre MASURAREA citocromului si INTERPRETAREA graficului? Măsurarea in sine e știinta ,dar interpretarea măsurătorii poate fi religie. Daca e ateu interpreteaza măsurătoarea rece ,obiectiva prin paradigma si viziunea sa subiectiva asupra realitatii si încearca sa-si confirme propria credinta ,pornind de la premiza ca ateismul e adevarat el interpreteaza orice măsurătoare prin propriul bias. E valabil la știintele istorice (cu multe presupuneri, probabil ca... gen evolutionism )că la cele operationale, n-are ce interpreta,caci spre diferenta de evolutionism, sunt repetabile,falsibiabile in laborator.
NU cred in om, oricat de genial ar fi. Prefer sa cred in Dumnezeu, oricat de prost as parea.