![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar daca iti gasesc si iti dau preoti si duhovnici care "se pronunta" impotriva lui Argatu. Atunci ce ai sa mai zici? Nu stiu daca esti ortodox sau nu dar e de datoria unui ortodox sa pastreze si sa pazeasca dreapta credinta. E porunca. Iar daca eu gresesc cu "judecarea aproapelui" atunci fii tu mai atent si nu ma judeca pe mine.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci mare atentie : Judeci fara judecata , adica fara minte ! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Cand parerea lui X sau Y (care sunt preoti sau duhovnici buni) este in concordanta cu Sfintii parinti, DA, este mult mai valoroasa decat o hotarare a Sfantului Sinod al B.O.R . Eu asa cred. Daca tu crezi altfel, asta e. Si in plus Sfantul Sinod al B.O.R nu a spus niciodata ca Argatu ar fi vreun sfant cum spune lumea. Deci sinodul nu ii contrazice pe X sau Y. Daca inca nu s-a pronuntat Sinodul nu inseamna ca I. Argatu nu era in inselare.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca era in inselare , nu stiu , caci Sfantul Sinod nu s-a pronuntat ! O zi cat mai buna !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi romanii, suntem foarte buni in a pune "eticheta" celuilalt de langa noi, atat pe plan duhovnicesc, cat si social. Atat timp cat o sa ne concentram pe "eticheta", si nu pe ceea ce facem, n-o sa evoluam nici social, nici duhovniceste. Si asta, n-a fost judecata, ci o simpla si umila observatie, pentru ca asta am simtit in inima mea cand ti-am scris aceste randuri. Cu dragoste |
|
|||
|
|||
![]()
Cand mai postam pe forum, sa ne gandim: ce simt in inima mea cand dau replica unui frate, sau surori? Cand citesc multe topic-uri, ma ingrozesc sa citesc din partea fratilor romani cum se intrec care mai de care sa-si expuna mai ironic si ingamfat, vocabularul imbogatit ca sa para mai destept in fata fratelui sau surorii, cand dragii de ei, nu se vad cat de saraci par sufleteste, ca daca ar fi fost bogat in ambele, ar simti sa vorbeasca celuilalt, de la inima la inima, incat sa se simta simplitate si smerenie in limbajul care il foloseste in postarea lui.
Si atat timp cat nu exista acest lucru, dialogurile dintre crestini pe aceste topic-uri, saraceste duhovniceste, si nu imbogateste. Cand citesc postarea cuiva, nu-mi trebuie sa stiu cat de bogat este el in DEX cand isi expune parerea, vreau sa simt in citirea randurilor scrise, cat de bogat sufleteste este, ca sa ma pot folosi si eu. Ce doresti sa transmiti in inima mea cand citesc randurile tale? Noi, inca nu ne dam seama, ca vom da socoteala in fata lui Dumnezeu, pentru tot cel care s-a smintit din pricina noastra, cu sau fara voia noastra. Sa ne iubim fratilor, ca sa fim uniti intru Hristos, sa spunem cu dragoste, fratelui, ce avem de spus, ca el sa simta ca indiferent de parere, pro sau contra, care ne-am expus-o, acest lucru am facut cu dragoste ca unei persoane scumpe noua. Cu dragoste, pentru fratii mei romani! |
|
||||
|
||||
![]()
Iti multumesc pentru observatia ta blanda , smerita si facuta cu dragoste mai ales , si ma bucur mult ca ai scapat de mandrie , dar n- ai citit cu atentie toate acuzele aduse parintelui si mie nevrednicului !
Despre subiect nimic , ci doar mustrari facute , ce-i drept , cu dragoste ! Care este parerea ta despre acest subiect ? Ti se pare normal ca un parinte plecat de langa noi sa fie improscat cu noroi , sa fie acuzat de vrajitorie si alte cele ? Cunosti ceva despre Taina Preotiei ? Clevetim si cam atat ! Tot cu dragoste : Cristian
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este foarte greu sa deosebesti cand esti inselat. Poate fi un sfant, dar noi sa nu fi fost vrednici in acel moment sa ni se descopere sfintenia lui, sau suntem creduli si naivi, ceea ce n-are nici o legatura in a fi credincios, si ni se pare ca simtim mare ajutor din partea acelui "sfant", ".....Caci pre multi au inselat gindul lor, si in socoteala rea au lunecat cugetele lor.”(Intelepciunea lui Isus Sirah, III, 20-23). Dar, indiferent care a fost parerea fratelui, la adresa nostra sau la adresa unei persoane dragi noua, s-o primim. Dumnezeu ne-a lasat libertatea de gandire si cunoastere. E parerea lui, iar daca nu ne place, sa ne rugam sa ne lumineze Bunul Dumnezeu, ca sa ne arate adevarul, caci adevarul se releva, nu il descoperim noi singuri. Tu, ai dorit, dar fara blandete, sa subliniezi ca nu trebuie judecat un preot, pentru ca Taina Preotiei este atat de mare, incat indiferent cat de nevrednic ar fi un preot, harul preotiei nu se i-a niciodata de la el, "preotului este numai a deschide gura, si harul lucreaza " Sf. Ioan Gura de Aur. Evanghelia iti da voie sa faci ce zice preotul, cand te invata de bine, iar daca vezi la el ceva ca nu-i bun, nu face. Dar nu ti-a dat voie sa judeci, pentru ca harul lui Dumnezeu nu se duce de la preot, numai daca ai auzit ca l-a caterisit. Si cand este caterisit, inca darul nu se ia. Ramane ca un ostas cu sabia in teaca, fara sa si-o mai foloseasca. In schimb, fratele tau a vrut sa-si spuna convingerea ca acest Parinte face parte din categoria a acelor pastori rataciti "cu slava desarta, afara de prea putini, cu totul nerecunoscand calea din dreapta de cea din stanga. Bisericile lui Dumnezeu vor fi lipsite de preoti credinciosi si evlaviosi si va fi vai de crestinii care se vor afla in lume, caci isi vor pierde cu totul credinta, nevazand la nimeni lumina cunostintei." Profetia Sf. Nil Atonitul Si aici, subiectul este foarte delicat, pentru ca multi stim ca traim vremurile lui Antihrist si ca azi "preotia nu-i chip de virtute, ci mijloc de trai, nu-i slujire plina de raspundere, ci domnie fara indatoriri" Sf. Grigorie de Nazianz, si doar Dumnezeu stie daca vina este a simplului mirean care a sesizat acest lucru si l-a spus, iar noi luam aceasta sesizare din partea lui ca o judecata. El n-a spus de Pr Argatu ca fumeaza sau desfraneaza, ci ca prin inselarea lui, inseala si pe altii pe calea pierzarii. Citind din cartea „Dreapta credinta in scrierile Sfintilor Parinti”, si mai mult din Sf Sriptura si Sf.Traditie, ma intareste sa spun, ca nu este pacat sa afirmam despre un pastor inselat, ca este inselat, pentru a preveni si pe altii sa nu cada in inselare. Din ceea ce a afirmat fratele nostru despre Pr Argatu, am inteles indemnul:" sa nu te imprietenesti cu omul rau", si nu "omul acela este rau". Cu dragoste P.S. Cer, umil, iertare daca si eu am gresit in cele scrise |
|
||||
|
||||
![]()
Cand fac asta pot sa imi asum si nici nu sustin ca am dreptate.
Nici nu vorbesc de parintele Argatu ca nu am suficiente informatii. Sau majoritatea informatiilor sunt de fapt pareri ale altora. Dar... ceea ce pot spune este ca un preot ar trebui sa se ingrijeasca de viata duhovniceasca a celor pastoriti. Mai concret de credinta lor si de faptele lor. Daca cineva ignora asta si isi creaza un alt dusman imaginar cu care se lupta neglijand aspectele cu adevarat importante dusmanul real castiga. Si mai concret daca un preot "imprumuta" activitatea vrajitoarelor si isi ocupa timpul cu dezlegari de vraji si alte chestii de genul asta in loc sa "lucreze" la imbunatatirea spirituala a credinciosilor este inselat. Mai mult, daca acesta creaza ritualuri pentru "infaptuirea de evenimente magice" semnele sunt destul de evidente. Exemplu concret il reprezinta postarea care a deschis topicul care tine de magie, nu de practica Bisericii. In acelasi timp corect este sa privim cu rezerva orice relatare despre cineva atat timp cat nu o putem verifica.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doar faptul ca ma gandesc cum sa scriu frumos cuiva si ca am incantat ochii cuiva citind randurile mele, am cazut in slava desarta. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Argatu | ionelnelu | Stiri, actualitati, anunturi | 37 | 18.10.2011 14:13:29 |
Parintele Ilarion Argatu | ionelnelu | Calugarul | 12 | 08.05.2008 21:49:02 |
Rugaciuni pentru parintele Mihail Cazacu | Tudor | Rugaciuni | 2 | 16.03.2006 16:56:15 |
|