Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2014, 09:03:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tyckus1987 Vezi mesajul
Nu este deloc o simpla baie sau spalare pe cap, Ei cred ca abia in momentul botezului incepe adevarata pocainta, prin botez ei spun ca se imbraca cu Hristos si declara razboi lui satan.
Pai e o mare prostie.
La ortodocsi copii se spovedesc de la 7 ani.
Iar despre pocainta, trebuie sa invete chiar si mai devreme.

Iara asta cu "declarat razboi" mi se pare ironic.
Razboiul asta l-au pierdut de cand s-au despartit de Biserica.

Citat:
Prin urmare nu este un eveniment lipsit de importanta, asa cum spui tu.
Catalin vrea sa spuna ca ei nu considera ca cel care se boteaza la ei primeste un har special atunci, asa cum sustine teologia ortodoxa, ci este doar un gest ceremonial, la fel ca si cu "Cina Domnului" care la neoprotestanti (aici intra si penticostalii) nu este cu nimic mai diferit decat a ne aseza noi doi la masa si a servi un pahar de vin (must?) si o bucata de paine cu cateva cuvinte "in numele Domnului".
Iarasi, nici un har special sau prefeacerea painii si vinului intr-o materie speciala sa cum sustine teologia ortodoxa.
Vechi 11.01.2014, 22:00:35
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Nu este deloc o simpla baie sau spalare pe cap, Ei cred ca abia in momentul botezului incepe adevarata pocainta, prin botez ei spun ca se imbraca cu Hristos si declara razboi lui satan.
Botezul la ei este foarte minutios, si cu o mare insemnatate, exista o perioada de timp prin care candidatii se "pregatesc" pentru botez, in timpul de pregatire sunt invatati, informati despre viata de "dupa botez", cum trebuie sa traiasca, etc(nu am ajuns pana acolo - inca).
Prin urmare nu este un eveniment lipsit de importanta, asa cum spui tu.
Nu cred ca ai inteles, neoprotestantii spun ca botezul e doar un simbol, un legamant, la fel cum era taierea imprejur in Vechiul Testament. Adica nu difera prea mult de o baie sau un spalat pe cap, doar ca e si o simbolistica. Noi spunem ca prin botez se sterge pacatul stramosesc si se primeste harul, adica e botezul cu apa si Duh Sfant, nu doar o baie.
La fel in cazul Cinei de Taina, ei spun ca e doar o aducere aminte a evenimentului de acum apropae 2000 de ani, noi spunem ca de fiecare data se transforma, cu ajutorul harului de la preot, painea si vinul in Hristos, in Trupul si Sangele Sau. Adica noi mancam pe Hristos, iar ei cred ca mananca paine si vin.
Botezul neoprotestantilor si a altor culte nu e considerat botez in ortodoxie, e ca si cum nu ar exista. In plus, fata de toate cultele, penticostalii practica autoposedarea, crezand ca primesc Duhul Sfant si vorbesc in limbi. De fapt primesc un inger cazut, aceasta practica exista in religiile pagane, unde se invoca un zeu si acea persoana intra in transa si uneori si bolboroseste ceva. Sau chiar vorbeste, de exemplu cand se cheama spiritul unui mort, ceea ce penticostalii nici macar asta nu reusesc, sa vorbeasca o limba coerent.

Last edited by catalin2; 11.01.2014 at 22:44:54.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2014, 22:15:34
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu cred ca ai inteles, neoprotestnatii spun ca botezul e doar un simbol, un legamant, la fel cum era taierea imprejur in Vechiul Testament. Adica nu difera prea mult de o baie sau un spalat pe cap, doar ca e si o simbolistica. Noi spunem ca prin botez se sterge pacatul stramosesc si se primeste harul, adica e botezul cu apa si Duh Sfant, nu doar o baie.
La fel in cazul Cinei de Taina, ei spun ca e doar o aducere aminte a evenimentului de acum apropae 2000 de ani, noi spunem ca de fiecare data se transforma, cu ajutorul harului de la preot, painea si vinul in Hristos, in Trupul si Sangele Sau. Adica noi mancam pe Hristos, iar ei cred ca mananca paine si vin.
Botezul neoprotestantilor si a altor culte nu e considerat botez in ortodoxie, e ca si cum nu ar exista. In plus, fata de toate cultele, neoprotestantii practica autoposedarea, crezand ca primesc Duhul Sfant si vorbesc in limbi. De fapt primesc un inger cazut, aceasta practica exista in religiile pagane, unde se invoca un zeu si acea persoana intra in transa si uneori si bolboroseste ceva. Sau chiar vorbeste, de exemplu cand se cheama spiritul unui mort, ceea ce penticostalii nici macar asta nu reusesc, sa vorbeasca o limba coerent.
Buna sinteza ati facut! Pacatul stramosesc, Harul, Trupul si Sangele Domnului, autoposedarea cu duh necurat. Bine ar fi daca ar mai citi si alti sectanti!
Reply With Quote
Vechi 11.01.2014, 22:42:46
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Petrec foarte mult timp cu Dumnezeu, canta se rog, chiar si cand la serviciu. Nu mananca fara sa se roage si nu uita niciodata sa roage inainte de culcare. Noi mai uitam. Sunt oameni care fac binele aproapelui(din aceiasi denominare) se ajuta unii pe altii cum pot si cu ce pot si se vede clar ca il au pe Dumnezeu in inima lor si in viata lor. Dar le au si ei pe ale lor.
Si in religiile pagane oamenii au devotament fata de zeii lor. De asemenea, au si invataturi morale, pe care incearca sa le respecte. Ba chiar si ateii au un umanism ateu, de pe timul iluminismului. Dar uite unde duce binele fara Dumnezeu, si comunistii doreau binele tuturor, in utopia marxista. Crestinismul nu e doar o religie despre fapte bune si morale, si nici doar o comunitate in care exista unele legaturi.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2014, 23:49:08
Karkkainen Karkkainen is offline
Banned

Data înregistrării: 11.01.2014
Implicit

Citat:
Cum spunem in textele de mai sus pe la inceput, am ceva vreme de cand stau printre ei. Am urmarit indeaproape multe lucruri.
Nu ești departe de Împărăția lui Dumnezeu. Dar trebuie să ai mare grijă.
Nu mulțimea te va atrage către Dumnezeu ci căutarea Lui în solitudine: "tu, când te rogi, intră în odăița ta, încuie-ți ușa și roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; și Tatăl tău, care vede în ascuns, îți va răsplăti." Matei 6:6.

De cele mai multe ori mulțimea a fost un obstacol în calea celor care-L căutau pe Dumnezeu:
- mulțimimea era o barieră între Zacheu și Isus. Din pricina ei Zacheu pur și simplu nu-L putea vedea. Luca 19:3
- din pricina mulțimii Bartimeu era cât pe ce să nu fie vindecat. Marcu 10:48a
- copiii nu ar fi fost binecuvântați de Isus dacă era să se facă după mulțimea ucenicilor. Luca 18:15b

Așadar nu pe forumuri poți găsi Calea către Dumnezeu ci în odăița ta.
Caută-L și cu siguranță El ți se va descoperi.
Așa a promis: " Mă veți căuta, și Mă veți găsi, dacă Mă veți căuta cu toată inima." Ieremia 29:13
Reply With Quote
Vechi 12.01.2014, 00:09:48
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Un sectant nou cu pretentii de cunoscator.
Vechi 12.01.2014, 02:24:56
tyckus1987 tyckus1987 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.12.2013
Implicit

Citat:
In plus, fata de toate cultele, penticostalii practica autoposedarea, crezand ca primesc Duhul Sfant si vorbesc in limbi. De fapt primesc un inger cazut, aceasta practica exista in religiile pagane, unde se invoca un zeu si acea persoana intra in transa si uneori si bolboroseste ceva. Sau chiar vorbeste, de exemplu cand se cheama spiritul unui mort, ceea ce penticostalii nici macar asta nu reusesc, sa vorbeasca o limba coerent.
Aici sunt de acord cu tine, autoposedarea - nu imi place ca ei au un fel de monopol pe Duhul Sfant, si cu vorbitul in limbi, eu stiu ca a fost o singura data in toata istoria, si anume in ziua cincizecimii(Pentecosta). Ei au facut un obicei si repeta acel eveniment destul de frecvent. De fapt toata denominarea penticostala se trage de la acest eveniment.
Este total exclusa varianta cu spiritul unui mort. Nu fac aceste lucruri.
Inca un fenomen pe care nu il inteleg la ei este - proorociile. Mai vorbeste Dumnezeu in zilele noastre prin prooroci ? Sunt aceste lucruri de la Dumnezeu sau nu ?
Reply With Quote
Vechi 12.01.2014, 02:33:59
Junior Member

Implicit

Citat:
Si in religiile pagane oamenii au devotament fata de zeii lor. De asemenea, au si invataturi morale, pe care incearca sa le respecte. Ba chiar si ateii au un umanism ateu, de pe timul iluminismului. Dar uite unde duce binele fara Dumnezeu, si comunistii doreau binele tuturor, in utopia marxista. Crestinismul nu e doar o religie despre fapte bune si morale, si nici doar o comunitate in care exista unele legaturi.
Nu pot spune eu dupa cele vazute si intamplate printre randurile lor ca nu il au pe Dumnezeu; Este acelasi Dumnezeu, nu poate fi altul, au bibilia crestina in centru de referinta, nu mai exista alt Dumnezeu. Diferita este doar forma de inchinare.
Reply With Quote
Vechi 12.01.2014, 02:50:30
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Karkkainen Vezi mesajul
Nu ești departe de Împărăția lui Dumnezeu. Dar trebuie să ai mare grijă.
Nu mulțimea te va atrage către Dumnezeu ci căutarea Lui în solitudine: "tu, când te rogi, intră în odăița ta, încuie-ți ușa și roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; și Tatăl tău, care vede în ascuns, îți va răsplăti." Matei 6:6.

De cele mai multe ori mulțimea a fost un obstacol în calea celor care-L căutau pe Dumnezeu:
- mulțimimea era o barieră între Zacheu și Isus. Din pricina ei Zacheu pur și simplu nu-L putea vedea. Luca 19:3
- din pricina mulțimii Bartimeu era cât pe ce să nu fie vindecat. Marcu 10:48a
- copiii nu ar fi fost binecuvântați de Isus dacă era să se facă după mulțimea ucenicilor. Luca 18:15b

Așadar nu pe forumuri poți găsi Calea către Dumnezeu ci în odăița ta.
Caută-L și cu siguranță El ți se va descoperi.
Așa a promis: " Mă veți căuta, și Mă veți găsi, dacă Mă veți căuta cu toată inima." Ieremia 29:13

Perfecta dreptate ai omule bun. Nici nu credeam de la inceput ca pot gasi calea catre Dumnezeu pe forumuri, dar cu toti stim ca Dumnezeu lucreaza in feluri peste intelepciunea noastra omeneasca, si la vremea potrivita de El, da rezolvare tuturor problemelor.
Iti multumesc in Numele Lui Dumnezeu pentru calauzirea si credinciosia ta si as dori prin rugaciunile tale sa mijlocesti si pentru mine si Dumnezeu sa iti rasplateasca si tie pe masura!
Multumesc inca odata pentru sfaturile tale.
Numai Dumnezeu stie de cand si cat de mult il caut !
Reply With Quote
Vechi 12.01.2014, 03:08:36
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Un sectant nou cu pretentii de cunoscator.
Lucian, am venit aici cu pace. Slava Domnului nu sunt sectar, nu inca. Imi pare rau ca ai tras concluzia asta. Daca eram cunoscator nu mai venem aici ca sa intreb, nu asta este rostul unui forum? Daca nu ai nimic relationat cu subiectul nostru de ce ma judeci ? O sa dam socoteala pentru fiecare vorba spusa sau nespusa, dar tu stii lucrurile astea ca doar esti crestin!?
Dumnezeu sa ne ierte pentru rautatea din inimile noastre !
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
pomelnice pe crestin ortodox steliana-steli Generalitati 1 22.12.2011 18:49:45
Forum Crestin Ortodox! Pr. Gheorghe Generalitati 4 19.09.2011 13:16:37
Crezul Crestin Ortodox alecsandru Rugaciuni 5 30.01.2011 12:37:43