Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.01.2014, 02:33:59
tyckus1987 tyckus1987 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.12.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si in religiile pagane oamenii au devotament fata de zeii lor. De asemenea, au si invataturi morale, pe care incearca sa le respecte. Ba chiar si ateii au un umanism ateu, de pe timul iluminismului. Dar uite unde duce binele fara Dumnezeu, si comunistii doreau binele tuturor, in utopia marxista. Crestinismul nu e doar o religie despre fapte bune si morale, si nici doar o comunitate in care exista unele legaturi.
Nu pot spune eu dupa cele vazute si intamplate printre randurile lor ca nu il au pe Dumnezeu; Este acelasi Dumnezeu, nu poate fi altul, au bibilia crestina in centru de referinta, nu mai exista alt Dumnezeu. Diferita este doar forma de inchinare.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2014, 00:26:46
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tyckus1987 Vezi mesajul
Nu pot spune eu dupa cele vazute si intamplate printre randurile lor ca nu il au pe Dumnezeu; Este acelasi Dumnezeu, nu poate fi altul, au bibilia crestina in centru de referinta, nu mai exista alt Dumnezeu. Diferita este doar forma de inchinare.
Asa si musulmanii spun ca au aceeasi divinitate ca in Biblie. Fara har si Impartasanie au doar o filozofie, in plus fata de alte culte au o legatura cu ingerii cazuti. Chiar neoprotestantii din timpul cand au aparut ii condamnau si spuneua ca sunt posedati si lucreaza cu ingerii cazuti.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2014, 11:17:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Daca ai sa incerci sa cunosti lucrurile mai in profunzime, ai sa-ti dai seama ca nu e atat de simplu.
Toti se ascund dupa Biblie, intrebarea care poti sa ti-o pui ar fi: care e legatura lor cu inceputurile crestinismului?

Unde erau inaintasii lor acum 300 ani sau 500 sau 1000 sau 1500 in istoria crestinismului?
Nicaieri.
Vechi 14.01.2014, 00:54:40
tyckus1987 tyckus1987 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.12.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Daca ai sa incerci sa cunosti lucrurile mai in profunzime, ai sa-ti dai seama ca nu e atat de simplu.
Toti se ascund dupa Biblie, intrebarea care poti sa ti-o pui ar fi: care e legatura lor cu inceputurile crestinismului?

Unde erau inaintasii lor acum 300 ani sau 500 sau 1000 sau 1500 in istoria crestinismului?
Nicaieri.
Aici ai mare dreptate, noi avem mai bine de 2000 de ani de istorie, pe cand toate denominarile neoprotestantiste au luat fiinta dupa 1500. Mi-e greu sa cred ca Dumnezeu a lasat lumea mai bine de 1500 de ani pana a venit Luther sa faca reforma in biserica. Mi-a fost si inca imi este greu sa cred ca Dumnezeu a lasat 1500 de ani de nestiinta(teoria neoprotestanta).
Reply With Quote
Vechi 14.01.2014, 22:15:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Chiar si teoria conform careia credinta crestina se construieste in jurul interpretarii subiective a Sf. Scripturi e una aberanta.

Dumnezeu a lasat Biserica, ca entitate vazuta care sa conduca omul pe calea mantuirii, nu o carte.

Last edited by AlinB; 14.01.2014 at 22:18:21.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2014, 12:15:50
antoniap
Guest

Implicit

Un parinte povesteste cum un adventist a venit intr-o localitate sa faca prozeliti. Cuvintele adeventistului incepusera sa-i raneasca duhovniceste pe unii. In fata acestei situatii, parintele, ortodox fiind, a cerut oamenilor sa pregateasca lemne pentru doua focuri. I-a spus si adventistului ca a doua zi va trebui sa-si arate zelul in mod practic, adica sa treaca amandoi prin cate unul dintre cele doua focuri pentru care lemnele deja au fost pregatite.

Numai ca a doua zi adventistul a plecat din localitatea respectiva. Iata ca parintele ortodox era pregatit sa treaca si prin foc pentru credinta pe care o propovaduia, avand nadejde in Dumnezeu, dar nestiind daca va arde sau nu. In schimb, galagiosul adventist nu a dovedit profunzimea credintei sale.

Last edited by antoniap; 20.01.2014 at 12:21:17.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2014, 12:21:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Daca am avea multi preoti din astia, cu singuranta nu si-ar pune prea multi problema sa faca vizite pe la adventisti, penticostali, etc.
Vechi 13.01.2014, 19:10:42
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
ok, care sa stabilim niste lucruri.
Citeste astea:
http://www.impantokratoros.gr/despre-mantuire.ro.aspx
http://ortho-logia.com/Romanian/doua_conceptii.htm
http://www.catehetica.ro/conceptia-d...sus-protestant

Uite d-asta nu e diferita doar forma de inchinare.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
pomelnice pe crestin ortodox steliana-steli Generalitati 1 22.12.2011 18:49:45
Forum Crestin Ortodox! Pr. Gheorghe Generalitati 4 19.09.2011 13:16:37
Crezul Crestin Ortodox alecsandru Rugaciuni 5 30.01.2011 12:37:43