![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si acum sa-ti spun doar unul: -legea romaneasca permite celor ce vor sa cumpere terenuri in Romania,si acolo nu este o specificatie exacta cum ca tu din Honolulu,sau eu din Papua N G,nu am putea sa cumparam..ci spune ca ,PERMITE celor ce vor sa cumpere pamanturi in RO,sa le vanda(revanda)sau sa le DONEZE!!!! Daca eu,Arpad cu dubla cetatenie vreau sa DONEZ pamantul meu STATULUI MAGHIAR,se poate,iar statul asta maghiar nu-i persoana fizica ,el este STAT-ul maghiar si uite asa devine el PROPRIETAR.Ce face acest STAT cu pamanturile??Pai...face ceea ce face orce proprietar cu bunul sau. Ai auzit ca in jurul Sighisoarei a fost cumparat un sat intreg??? Asta este inceputul!!!Cat timp esti hoinar in lumea ta si te doare in basca de tot,e usor sa arunci cu cuvinte!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Eu am intrat pe un forum din vest si pe un topic au inceput niste romani sa se certe cu un ungur si au mai intervenit si alti oameni de alte etni. Acel ungur a spus ca maghiarii din Romania sunt asupriti ptr. ca nu sunt sub Ungaria, ci sub Romania. Asta inseamna la ei asuprire.
|
|
|||
|
|||
![]()
Poți să detaliezi puțin?
|
|||
|
|||
![]()
http://www.altermedia.info/romania/2...ilor-grofilor/
http://www.criterii.ro/index.php/en/...rofilor-unguri .....satul este in judetul Mures si se numeste IDICEL,la vreo 10km de Reghin(am mentionat gresit in post,Sighisoara.imi cer scuze!). |
|
||||
|
||||
![]()
Crucea Caraiman, în Cartea Recordurilor: Este cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan
Crucea Caraiman, un monument istoric construit între anii 1926 și 1928 și situat pe Vârful Caraiman, a fost desemnată cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan, potrivit site-ului Guinness World Record. Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, situată pe Vârful Caraiman din Munții Bucegi, este un monument istoric clasat în grupa A (de valoare națională și universală), potrivit Listei Monumentelor Istorice alcătuite de Ministerul Culturii, informează Mediafax. Crucea Caraiman este situată la altitudinea de 2.291 metri, conform Guinness World Record. Monumentul are o înălțime de 39,5 metri și include un soclu din ciment de 8 metri. Cunoscut și sub denumirea Crucea Eroilor, monumentul a fost ridicat pentru a cinsti memoria românilor care au murit în Primul Război Mondial. Monumentul a fost verificat de către experții Guinness pe 14 august 2013, se mai spune pe site-ul Guinness. Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial este situată în șaua masivului Caraiman, chiar pe marginea abruptului către Valea Seacă, la altitudinea de 2.291 de metri, fiind unică în Europa atât prin altitudinea amplasării, cât și prin dimensiuni, conform site-ului dedicat acestui monument. Crucea este executată din profile de oțel, fiind montată pe un soclu din beton armat placat cu piatră, înalt de 8 metri. În interiorul acestuia se află o încăpere care a adăpostit inițial generatorul de energie electrică ce alimenta cele 120 de becuri de 500 W de pe conturul Crucii. Monumentul a fost realizat prin grija Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ai României, în perioada 1926 – 1928, “întru slava și memoria eroilor prahoveni căzuți în Primul Război Mondial, 1916-1918, pentru apărarea patriei”, așa cum stă scris pe placa comemorativă fixată pe partea nordică a soclului. Potrivit documentelor de la vremea respectivă, realizatorii structurii metalice au fost Direcția de Poduri din cadrul Direcției Generale CFR și secțiile L1 și L5 Sinaia, proiectanții – inginerii români Teofil Revici și Alfred Pilder, iar dirigintele de șantier – Nicu Stănescu. Proiectul ansamblului a fost realizat de arhitecții Constantin Procopiu și Georges Cristinel, iar monumentul a fost inaugurat și sfințit pe 14 septembrie 1928, de sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci. Construcția monumentului a început în anul 1926 și s-a finalizat în august 1928. Regina Maria a urmărit îndeaproape execuția până la finalizarea ei. Soclul monumentului a fost realizat în anul 1930 din beton armat îmbrăcat în piatră de calcar fasonată și îngrijit rostuită. Soclul a fost construit la doi ani după sfințirea Crucii, pentru o mai bună încastrare a ei, inițial aceasta fiind introdusă direct în stâncă. (sursa: pressalert.ro) |
|
||||
|
||||
![]()
Căsătoriile alternative la care pot apela de la atei până la homosexuali. BOR: „Acte de teribilism“
Citeste mai mult: adev.ro/mzjvrb |
|
||||
|
||||
![]()
Într-un cătun de pe Clisura Dunării nu s-a înregistrat niciodată vreun furt, transmite Pro TV. Oamenii au atâta încredere unii în ceilalați încât lăsă banii, la propriu, la poartă. Se întâmplă asta pentru că mașina de pâine vine rar în sat (de trei ori pe săptămână), iar localnicii îi lasa șoferului banii în plase. Omul e cinstit și chiar dă rest acolo unde este cazul.
Mai toți oamenii din sat merg în timpul zilei la muncă. Așa că prea puțini ies la poartă când aud claxonul. Șoferul însă știe ce are de făcut. Aproape pe fiecare stâlp stă agățată câte o plasă, iar înăuntru sunt bani. „Câte pâini dorești, atâția bani lași! Se uită câți bani sunt și lasa pâinea. Nu fură nimeni banii ăștia, aici nu o să vedeți așa ceva”, a declarat un localnic. (sursa: gandul.info) |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
stiri | dorinel78 | Stiri, actualitati, anunturi | 318 | 11.06.2014 16:16:17 |
De la lume adunate, si-napoi la lume date... | ucenic | Generalitati | 27 | 28.06.2012 22:50:26 |
Ierihon: Cel mai vechi oras din lume | viorel67 | Intrebari utilizatori | 0 | 02.11.2010 22:11:00 |
Scurt pasaj dntr o carte noua | scristim | Intamplari adevarate | 8 | 24.03.2007 00:06:13 |
|