![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Imi amintesc de o minune a par.Iustin scrisa intr-o carte aparuta recent.A citit un acatist de la o pereche de tineri cu numele parintilor care erau impotriva casatoriei si in scurt timp acestia si-au dat consimtamantul. Last edited by anita; 16.01.2014 at 16:48:23. |
|
|
||||
|
||||
|
Daca te va respinge si pe tine, ca pe fratele tau, cu cine va ramine ?
Va fi singura..impotriva propriilor copii?! Foarte trist! O situatie trista si, probabil, des intilnita sa nu vorbeasca parintii si copiii. Ce mult ne influenteaza situatia materiala a unei persoane parerea pe care ne-o facem despre ea. Avand in vedere ca nu stati in acelasi oras totusi mama ta e cam "insistenta". Fii mai discreta in unele probleme.La urma urmei ce nu stie nu are cum sa o afecteze. Iar parintele cu care s-a sfatuit in privinta ta ce i-a spus in legatura cu faptul ca nu vb cu fratele tau? Nu i-a spus ca e gresita atitudinea ei? |
|
|
|||
|
|||
|
Eu as vrea sa fiu discreta..dar mama vrea sa stie toate amanuntele legate de viata mea si imi pune tot felul de intrebari la care trebuie sa raspund, unele dintre ele navand nicio importanta.
Mama a fost la mai multi preoti cu care a discutat despre fratele meu. Stiu ca toti au sfatuit-o sa se roage. Mai mult nu stiu. Nu mi-a spus si nici nu am intrebat-o.Ea spune ca nu poate sa ierte o persoana care a gresit o data caci va gresi si a doua oara. In momentul de fata eu sunt cea care greseste dupa parerea ei si astept totusi sa isi dea seama ca avem si noi dreptul de a alege. Eu inca sper, desi mi-a spus ca vom rupe orice legatura daca ma casatoresc cu prietenul meu. Este foarte hotarata si nici nu vrea sa asculte o alta parere. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca sotul meu mi-ar face asta, m-as simti prizoniera, nu iubita. Si e vorba de sot - iar relatia dintre soti trebuie sa primeze relatiei cu parintii. Si oare cineva care se duce la preoti si le cauta parerea nu stie ca Hristos ne-a spus sa iertam 'de 70 de ori cate 7'?
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Se pare ca timpurile noastre produc si crestini fara Hristos. Citat:
Vezi-ti de viata ta. Daca mai pune presiuni pe tine, rupe legatura pur si simplu. N-are nici un drept sa-ti distruga viata. Citat:
Tu cum iti explici dependenta ta vicioasa de bunavointa ei?
|
||||
|
||||
|
Ana, ma gandesc ca mama ta face chestia asta tocmai fiindca stie ca ii permiti; stie ca are cu cine. I-ai zis totul pana acum si crede ca i se cuvine sa stie absolut totul, chiar daca ai o varsta...
Trebuie sa ii dai detalii despre viata ta?! De fapt, nu trebuie; tu vrei, pentru ca daca nu ai vrea, nu i le-ai da, chiar daca s-ar supara... Lumea vorbeste, iti zice sa nu o superi pe ea, da la tine se gandeste cineva? Tu contezi pentru persoanele care iti zic sa nu o superi, macar putin?! Gandeste-te si la asta; Pana la urma, ai o varsta, e viata ta, tu vrei sa te casatoresti cu baiatul acela; tu vei sta cu el, nu mama ta; iar daca rupe legatura si cu tine, va ramane singura, si probabil dupa un timp isi va da seama ca nu e bine ce a facut. E exact genul e parinte toxic, cum zice Fany (cel putin asa mi-am dat seama din putinele detalii din postari). |
|
|
|||
|
|||
|
Evident ca sunt total de acord cu antevorbitorii mei! Inteleg ca e greu sa rupi o relatie cu parintii, insa când iubesti cu adevarat pe cineva si persoana respectiva te iubeste si ea, atunci- cu toata parerea de rau pentru relatia cu parintii- as merge pana in pânzele albe pentru cineva pe care as iubi-o si m-ar iubi!
Poate pentru femei-daca sunt mai sensibile-poate fi mai dificil. |
|
|
||||
|
||||
|
Eu zic așa: dacă se lasă cu măritiș, te măriți tu, nu părinții. Alegerea ta, odată făcută, trebuie acceptată de ei, chiar dacă nu le place, pentru că e alegerea ta și nu a altcuiva.
Dar tocmai de-aia trebuie să alegi cu multă chibzuială. Iar dacă ei nu acceptă decizia ta, la care ai ajuns după ce te-ai gândit bine de tot, tu n-ai nicio vină. Orice se strică în relația dintre tine și ei din acel moment devine exclusiv voința și vina lor. Rolul lor este să te susțină necondiționat, pentru că de-aia-ți sunt părinți. Rolul lor nu este să aleagă pentru tine, ci să fie fericiți pentru tine și alegerea pe care-o faci, pentru că ești om în toată firea (sper) și a te trata ca pe un copil ar fi un afront și o dovadă de lipsă de respect față de tine. Dacă peste ani o să constați că a fost o decizie proastă, tu o să fii prima care o să tragi ponoasele, nu ei.