![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Având în vedere ce erezii susții, nici nu te aștepta la altceva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce am facut eu? In primul rand, nu acuzam pe nimeni si nu vroiam sa zic ca eu am facut mai multe. Dar, concret, am participat la provcesul de alegere al unor episcopi. In episcopia in care sunt se face asta. Am participat la reflexia teologica. Am partcicipat la o miscare de tineret ortdocoxa si la formarea tinerilor. Nu am participat destul prin rugaciune si schimbarea vietii personale.
|
|||
|
|||
![]()
Îți dau doar un exemplu, citește cu atenție ce ai scris:
"Ce rau face daca odata la cateva luni (pentru cei care au timp - eu cu copii nu mai am) eventual participi la o rugaciune in care nu e pomenita Maica Domnului sau sfintii? Cu ce afecteaza credinta ortodoxa asta? Ba dimpotriva, prin contrast o afecteaza pozitiv, ca dupa saracia de acolo te bucuri mai tare de tezaurul de rugaciune ortodox." Nu pot fi de acord cu o asemenea atitudine străină de învățătura ortodoxă. Ideea e să conștientizezi greșeala. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am scris doar ca nu vad ce este rau in a spune tatal Nostru si psalmi (chintesenta unei slujbe protestante) impreuna cu un protestant. Din moment ce le avem in comun. La Maica Domnului pot sa ma rog in tot restul timpului.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Să ne facem înțeleși, ei nu au biserică, adică Biserică e numai una, cea ortodoxă. Apoi, nu te poți ruga cu ereticii și schismaticii în Duh și Adevăr. "Și rugatul împreună nu este o gimnastică, și nu este un program rugăciunea" spunea părintele Arsenie Papacioc. |
|
|||
|
|||
![]()
Un motiv al lor este următorul: ei zic că cei care nu se roagă împreună nu au dragoste.
arhimandrit Arsenie: Părinte dragă, adică, dacă nu furi cu mine, n-ai dragoste? Vezi de treabă! Esti chior? Sunt. Ești hoț? Sunt. Ești curvar? Sunt. Ești eretic? NU! Aici nu mai merge. Nu mai putem fi împreună cînd e vorba de Adevăr. Adică, ba mai mult, ne spun că suntem reduși; poți să spui orice. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma intalnesc cu ei pe terenul comun (credinta in Sfanta Treime, intruparea, crucea, invierea). Continui pe teren propriu sa cred ce credeam si sa ma rug cum ma rugam.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spuneai că nu e rău să mergi la ei din când în când să te rogi. Ei sunt în adevăr? Last edited by ovidiu b.; 27.01.2014 at 20:12:02. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sper ca nu ti se pare asta o forma de altruism, ca nu e, doar o abordare gresita, atata tot.
|
|||
|
|||
![]()
Era vorba de intrebarea daca eu am facut ceva concret ca sa se pastreze si promoveze ortodoxia, sau ca sa avem preoti mai buni. Nu de rugaciunea pentru altii. Am spus ce am spus in ultime mea fraza pentru ca se spune (si nu vad ce mai gasesti gresit si in asta) ca cel mai mult ii putem ajuta pe ceilalti sa se schimbe in bine sfintind viata noastra.