![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
Vezi rezultatele sondajului: La cine ne ducem sa ne tratam/ajutam? | |||
Preoti |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,33% |
Medici, psihologi,farmacisti |
4 | 16,67% |
Si la unii si la altii, sa conlucreze |
17 | 70,83% |
Altii (terapii alternative si alte solutii)-spuneti care |
1 | 4,17% |
Votători: 24. Nu poti vota in acest sondaj |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu n-am votat si una si alta pentru ca se enumerau printre medici si psihologi care nu au niciun rol constructiv in mantuirea sufletului ci chiar si-l pierd.
|
|
||||
|
||||
![]()
Zici ca e scientologia aici.
|
|||
|
|||
![]()
Pai sa se sesizeze sophia si sa mai bage o optiune "psihologii duc la pierderea sufletului".
Sa se vada, asa, diversitatatea de opinii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am deschis o discutie ca sa lamurim niste lucruri care s-au imprastiat pe mai multe fire de discutie. Ca sa putem aduna informatiile necesare unei concluzii am pus si un sondaj. De fapt care este problema ta? Ai votat? Nimeni nu vine aici sa spuna niste adevaruri. Nimeni nu stie exact. Fiecare face cum crede el. Si psihologii fac parte din personalul din domeniul sanatatii. Dar uite cu ocazia asta se vede ca unii neaga apriori ramuri ale medicinei. Or fi fost macar vreodata in viata lor la un psiholog? Si sa nu confundam cu psihiatrii (ei sunt medici): aceia trateaza! Psihologii doar asculta, doar discuti cu ei. Dar nu fac tratamente, nu prescriu medicamente, nimic.
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 03.02.2014 at 19:29:56. |
|
||||
|
||||
![]()
Chiar. Nici duhovnicul nu face nimic. Doar discuți cu el. Și uneori (culmea!) trebuie să faci ce zice el.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu as spune ca psihologul si duhovnicul fac cam acelasi lucru, dar prin unghiuri diferite: unul prin prisma stiintei, altul prin prisma bisericii. Si nu rareori ar trebuie sa conlucreze ca sa ajute oamenii. Problema este ca multi au nevoie sa discute niste probleme si nu au cu cine. Acele discutii le mai clarifica gandurile si sentimentele, le mai arata poate cai de rezolvare. Si daca un psiholog iti ofera timpul necesar si ambientul, duhovnicul nu poate. Nu are timp in primul rand.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Reperele sunt diferite. DACA psihologul e crestin (rareori) s-ar putea sa aiba o abordare asemanatoare cu cea a duhovnicului. Psihologul nu-ti poate da dezlegare sa te impartasesti. Si altele. Citat:
Si sigur, daca ar fi platiti la ora pentru asta, cred ca ar fi si mai multi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu pot vota la ceva facut complet aiurea. Am scris ce cred si cred ca iti dai seama ca nu se potriveste nici pe departe pe sondajul tau. Citat:
Si in consecinta, ca de fiecare data, vii cu ideile tale, pleci tot cu ele, nimic mai mult.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu asta am vrut sa fac. De ce nu faci si tu altul si vedem care este mai bun? Tu ce ai vrea sa afli de fapt, altceva decat mine? Uite-te si tu in statistica: unii se duc numai la medic, altii numai preot, altii si la unii si la altii. Este asa greu sa spui parerea ta? Te duci la medic sau la preot cand esti bolnav, sau chiar preventiv? In fine, am tot explicat aici ideea. Nu vrei sa intelegi, nu mai intra pe fir. Adica ce analiza personala sa fac? Pe ce? Chiar nu intelegi problema, tema discutiei?