Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2014, 17:29:38
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Corect. Cu ura nu ajungi nicăieri. De aceea regret nespus și recunosc "sunt cel mai mare dobitoc" că am fost la ultimele alegeri, cele mai pline de ură de după 20 mai '90.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2014, 22:18:32
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Din pacate la noi in Romania, nu cred ca mai putem vorbi de politica ci doar de hotie! Rolul partidelor politice intr-o societatea cat de cat asezata si normala este unul important, insa la noi nu este de loc asa!
Prea putin conteaza doctrina sau programul politic, ci doar a pune mana pe ciolan. Cel putin dupa perioada de "euforie", care s-a cam incheiat in 1996, aproape toti care ajung la putere vor doar sa-si umple buzunarele.

In 1990 s-a plecat la drum cu mari sperante si dorinte, atunci la inceput poate unii mai credeau in doctrine si lupta politica (Ion Iliescu a crezut sincer in social-democratie, Radu Campeanu in liberalism sau Corneliu Coposu in crestin-democratie), insa ulterior treaba s-a schimbat in rau.

Iar aceste partidulete aparute doar din dorinta si prostia sau fudulia unora de a fi neaparat "lideri de partide" (PD, PNG, PC, PPDD, UNPR, etc) nu fac decat sa arate ca in Romania "democratia" este doar o lozinca.
Prin alte tari mai stabile nu vezi atatea partidulete- 2-3 partide mari si late (in Marea Britanie laburistii si conservatorii, in Germania social-democratia, crestin-democratie si liberalii, in SUA republicanii si democratii, etc)
In Romania ar trebui sa existe 3-4 partide : PSD (social-democratie), PNL (liberalism) , PNT (crestin-democratie) si eventual un partid nationalist.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare