Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.02.2014, 09:42:11
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

"Samsara este in natura suferintei asa cum focul este in natura arderii" - Primul Adevar Sfant

budism: Tot ce este experimentat in samsara este in natura suferintei.

crestinism: Tot ce gustam in afara de Dumnezeu nu este bucurie sfanta, adevarata. Este o decadere a mintii in forme si dedulcirea direct cu acestea.

Toate tipurile de placere rezultate din coliziunea mintii cu diferite forme sunt doar suferinte de intensitate mai redusa care apar in forma bucuriilor adevarate. Sunt suferinte - pt. ca Dumnezeu este absent la intalnirea mintii cu obiectul placerii.

Toate trupurile samsarice sunt in natura suferintei - cauza directa, baza de manifestare a acestora.

Last edited by florin.oltean75; 22.02.2014 at 09:56:25.
Vechi 22.02.2014, 12:56:58
IULIAN496 IULIAN496 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.07.2013
Locație: Hunedoara
Implicit

De acum vorbesti singur pana cineva va comenta ori o sa taci ori o sa te raporteze cineva!
P.s.:eu nu stiu cum s-o fac!
Vechi 22.02.2014, 13:31:51
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IULIAN496 Vezi mesajul
De acum vorbesti singur pana cineva va comenta ori o sa taci ori o sa te raporteze cineva!
Cred ca sunt acoperite toate variantele.
Orice perspectiva ramane deschisa, in fiecare clipa.

-------
Adminul decide ce se poate posta si ce nu in acest spatiu.

Daca decizia sa este sa pastreze rubrica "Alte religii" /contul florin.oltean activ, atunci ce poti face, efectiv, este sa ignori mesajele.

Sunt multe interactiuni in viata de zi cu zi care nu ne sunt de folos, ba mai mult, ne pagubesc. Daca nu le acordam importanta isi pierd puterea asupra noastra.

Personal iti inteleg si respect punctul de vedere. Nu-l judec in niciun fel - pentru ca nu sunt in masura sa fac aprecieri in acest sens.

Last edited by florin.oltean75; 22.02.2014 at 13:37:28.
Vechi 22.02.2014, 14:25:54
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Implicit

Citat:
Una e sa aperi crestinismul(oricine o poate face)si alta e sa fii crestin(foarte putini sunt crestini).Ce bine ar fi fost sa te mantuiesti doar facand apologia crestinismului,dar nu ,te mantuiesti DOAR daca faci ce zice Hristos ,nu pentru ca il lauzi pe Hristos.Sa il lauzi in fata altora e important ,dar nu esential, pentru mantuirea ta.Esentiala e trairea ta personala doar pe ea poti construi stabil o eventuala apologie lucratoare a crestinismului.
Vechi 22.02.2014, 20:17:05
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
Una e sa aperi crestinismul(oricine o poate face)si alta e sa fii crestin(foarte putini sunt crestini)dar nu ,te mantuiesti DOAR daca faci ce zice Hristos ,nu pentru ca il lauzi pe Hristos.Sa il lauzi in fata altora e important ,dar nu esential
Nu este adevarat ca nu este esential, defapt marturisirea Cuvantului este o lucrare, spre MANTUIRE!Cine nu il marturiseste pe Hristos vadit este un pierzator de suflet prin simplul fapt ca nu face cel mai important lucru pe care si Sfintii Parinti l-au facut ca Sfantul Chiril,Sfantul Nicolae si altii.Deci argumentul acesta nu este valid deoarece se micsoreaza esentialul de marturisire al dreptei credinte pe care si Sfintii Mucenici l-au facut cu propria lor jertfa sangeroasa pentru care nu numai ca s-au mantuit, ci au dobandit desavarsirea sau indumnezeirea!
Vechi 22.02.2014, 20:42:47
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Exact cum ti s-a mai spus mai spus,mantuirea ta depinde de tine si nu de dezgustul pe care il afisezi pt alti oameni diferiti.

Cat despre raportare la Admin,nu stiu ce sanse cam poti sa ai,deoarece forumul asa cum este construit el,are permisiunea sa interactioneze cu alte religii in aceasta fila dedicata acestui fapt,numita simplu:Biserica Ortodoxa si alte religii-Alte Religii.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 22.02.2014, 22:38:53
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
nu de dezgustul pe care il afisezi pt alti oameni diferiti...are permisiunea sa interactioneze cu alte religii in aceasta fila dedicata acestui fapt,numita simplu:Biserica Ortodoxa si alte religii-Alte Religii.
Nu este un dezgust al meu afisat ci doar o incercare de mustrare ca sa constientizeze acel ins nu mai apartine de Trupul Tainic al Biserici nemaifiind credinciosie ci necredinciosie.Iar citatul:"are permisiunea sa interactioneze cu alte religii in aceasta fila dedicata acestui fapt,numita simplu:[b]Biserica Ortodoxa si alte religii-Alte Religii."-este egal cu sau =ecumenism
Vechi 22.02.2014, 22:47:48
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Nu este un dezgust al meu afisat ci doar o incercare de mustrare ca sa constientizeze acel ins nu mai apartine de Trupul Tainic al Biserici nemaifiind credinciosie ci necredinciosie.Iar citatul:"are permisiunea sa interactioneze cu alte religii in aceasta fila dedicata acestui fapt,numita simplu:[b]Biserica Ortodoxa si alte religii-Alte Religii."-este egal cu sau =ecumenism
In fine...
Daca asa vedeti dvs lucrurile...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 22.02.2014, 22:52:38
Senior Member

Implicit

Daca ar fi fost dezgust sau ura as fi cazut in ratacire ci am scris acel lucru doar ca o strategie sfanta!
Vechi 22.02.2014, 23:04:49
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
Iar citatul:"are permisiunea sa interactioneze cu alte religii in aceasta fila dedicata acestui fapt,numita simplu:[b]Biserica Ortodoxa si alte religii-Alte Religii."-este egal cu sau =ecumenism
Desi aveti o oarecare dreptate(se incearca un semi-sincretism fortat), de cand sunt pe forumul asta, cuvantul "ecumenist" a devenit echivalentul "contrarevolutionarului" de altadata, sau al "teroristului" de azi.

Indivizi care mai nou sunt infiltrati peste tot, care lucreaza pentru inamic, care vor sa ne strice sistemul nostru paradisiatic cladit de atata timp, dar a carui definitie e atat de vaga, ca putem sa acuzam pe oricine nu e de acord cu viziunea noastra asupra cum ar trebui sa fie lucrurile.

Last edited by Patrie si Credinta; 22.02.2014 at 23:07:42.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare