Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2014, 16:00:58
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Adică vrei să spui că Iisus i-a dat viaa pentru tine în locul nostru, ca tu numai să crezi în El, dar pe la spate să faci orice fapte vrei numai să iei bani?
Și crezi că-i mai rentabil?
Demetrius, se referă dacă va fi banat. Aici, pe forum.

Sărăcuțul de el, spune că ne vorbește de Hristos, dar hristosul lui este drac, e hristos mincinos și el și toți cei ca el, sunt eretici.
Dar bine este să caute, au nevoie de ajutor. Și acesta, forumul creștin, (ortodox, se înțelege) este un pas, în a afla Adevărul.

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul
Adevarat doar prin CREDINTA ajungi la mantuire.
Nu, EzioAuditore, nu e Adevărul. E minciună. Nu prin credință ajungi la mîntuire. Ci prin credință, fapte și har. În orice ordine.

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
In lume sunt doar doua Biserici care marturisesc acest Adevar: Ortodoxa si Catolica.
Illuminatu, romano-catolicii sunt eretici, ei nu mai mărturisesc Adevărul, și nu mai au Biserică.

Biserica este Una, nu două. Cum și Adevărul este Unul.
Ei sunt eretici, și datorită nebuniilor minții lor, au ieșit din ei protestanții și neo-protestanții, adică alte erezii.

Romano-catolicii au fost defapt primii protestanți.

Cei 5 Patriarhi, știm istoria...

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Asadar, discutiile pro sau in contradictoriu cu un eretic la care ai apucat sa ii spui citeva vorbe de Dumnezeu, devin de prisos si ca orice prisos, nu este bun deloc !
Zaharia_2009, iartă-mă, trebuie zis: ai scris și lucruri adevărate, dar ai scris și greșeli, pentru care am venit să te sprijin, cu ajutorul Domnului.

1. Să vorbești cu omul eretic, niciodată nu a fost păcat. Ereticul trebuie mustrat, după cuvîntul Scripturii, care spune:
"De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te," - Tit 3, 10.
Deci trebuie mustrat.
Și dacă ai dragoste, Scriptura, nu a spus cît anume să dureze o mustrare, poate dura și ani de zile o mustrare, cum au durat Sfintele Sinoade Ecumenice, mustrînd pe eretici, și arătînd adevărul Scripturistic și separînd dogma de erezie.
Protejînd în hotarele sfinte ale Adevărului, pe credincioși de necredincioși, sau eretici.

2. Creștinul nu urmărește să aducă la creștinism pe nimeni, ci să mărturisească pe Hristos, Evanghelia, pocăința, mîntuirea. Să discearnă Adevărul de minciună și erezie. La credință, pe om îl aduce Dumnezeu. Direct, prin revelare, ca la Sfîntul Apostol Pavel, pe drumul Damascului, sau indirect, prin alți oameni, prin care lucrează Dumnezeu, oameni ce se vase ale Sale, de lut, de lemn, argint, aur, și așa.
Dar dacă omul crede că misiunea lui e convertirea altor oameni din eretici în creștini, își pune chiar el în pericol mîntuirea, căzînd în mîndrie, sau altele de folos la iad, care îl pun în primejdie.

3. Pe acest forum nu vegetăm, ci mărturisim ! Orice cuvînt spunem, ne va fi considerat spre răsplată sau osîndă, și vom da socoteală la Judecată, cum spune Scriptura.

4. Ereticul (nu creștinul) care a deschis acest topic, este acuzat de unii creștini de prozelitism, dar cum bine ai menționat, suntem și cîțiva, printre care și eu, ce îl consider un om îmbolnăvit, care caută Adevărul și care are nevoie de ajutor în a-L găsi.
Că spune Duhul Sfînt prin Sfîntul Apostol Pavel: "Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați." - I Corinteni 11, 19.
Altfel cum am mai știi care este Adevărul, fără erezie ? Cum ne-am mai mîntui fără ispite ? Cum ne-am smeri, fără încercări ?, spun Sfinții Părinți.

Despre eretici, mai adaog un Cuvînt: "Dintre noi au ieșit, dar nu erau de-ai noștri, căci de-ar fi fost de-ai noștri, ar fi rămas cu noi; ci ca să se arate că nu sunt toți de-ai noștri, de aceea au ieșit." - I Ioan 2, 19.

Pomeniți și iertați.

Bucurii.

Last edited by Daniel_Ortodox; 27.02.2014 at 16:36:03.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare