Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.03.2014, 14:38:17
DanielS DanielS is offline
Banned

Data înregistrării: 04.02.2014
Locație: Arad
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Ți-am explicat deja cu tîlharul, că a vut și credință, și fapte și har. Dute și citește din nou. Așa cum se ia mîntuirea.
De ce eviti iarasi sa raspunzi? Le pun iarasi sperand ca o sa-mi raspunzi la ele:

1. Tu ai spus acolo ca botezul trebuie facut NEAPARAT prin apa. Deci, talharul de pe cruce nu s-a botezat niciodata daca botezul e prin apa.
2. Marcu 16, 16: "Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi." Citeste cu atentie versetul. Cine va fi osandit? Cel ce nu va crede, nu cel ce nu se va boteza. Nu adauga nimic la Biblie.

Recunosti ca ai gresit spunand chestiile astea doua de mai sus?

Citat:
Preotul creștin i-ar fi spus că e mîntuit tîlharul, așa i-ar fi spus, cum i-a spus Hristos, dragul meu, ți-am mai spus odată. Pentru că s-a mîntuit tîlharul. Așa cum ți-am mai arătat, prin credință, fapte și har.
Nu, nu, nu, raspunde cinstit.
Nu te-am intrebat ce i-ar fi spus preotul ortodox talharului DUPA ce Isus i-a zis ca e mantuit, ci te-am intrebat si te intreb din nou pentru a 425 oara:

Ce i-ar fi spus preotul ortodox daca acesta ar fi stat in fata crucii pe care murea talharul (inainte ca Isus sa-i fi spus talharului ca este mantuit), daca talharul l-ar fi intrebat "Vreau sa fiu mantuit. Ce trebuie sa fac?"

Iti spun eu ce i-ar fi spus: Trebuie sa te botezi in apa, trebuie sa vi la biserica la spovedanie, si vazand ca tu esti batut in cuie pe cruce, aceste lucruri sunt imposibile pentru tine, asa ca tu nu mai ai nicio sansa. Asta i-ar fi spus. In niciun caz nu i-ar fi spus ca si Pavel "Crede in Isus si vei fi mantuit". Cum poti sa te consideri crestin cand in intrebarile astea ma minti in continuu?? Tu traiesti in minciuni? Cum poti sa spui ca esti crestin?

Temnicerului nu îi spune ești gata mîntuit ! Nu vezi? Îi spune: vei fi mîntuit. Va fi mîntuit dacă are și fapte și har.
3 lucruri, scoate 1 și nu mai e mîntuire.
Ți-am mai spus deja și repet, faptele bune sunt și alte credințe, toată lumea face fapte bune, dar nu au credința creștină fără erezie. De aceea trebuie credință, și fapte și har.[/quote]

Esti ... incredibil de mincinos. Asta imi arata ca nu l-ai intalnit pe Isus niciodata, ca daca l-ai fi intalnit nu ai mintii atata.

Fapte 16:30 "Atunci temnicerul a cerut o lumină, a sărit înăuntru și, tremurând de frică, s-a aruncat la picioarele lui Pavel și ale lui Sila; i-a scos afară și le-a zis: Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit? Pavel și Sila i-au răspuns: Crede în Domnul Isus, și vei fi mântuit tu și casa ta."

Ce i-a spus Pavel sa faca? Sa creada, asta i-a spus. Si ce i-a spus ca se va intampla dupa ce va crede? Ca va fi mantuit. Niciunde in pasajul asta nu se vorbeste ABSOLUT nimic despre fapte. Cat de nerusinat si nesimtit trebuie sa fi ca sa introduci "fapte" in pasajul ala. Esti orb si nu vezi bine? Unde vezi tu fapte, frate, acolo? Sa te ajute Dumnezeu sa vezi adevarul, ca eu sunt constient ca nu sunt capabil sa te ajut. Doar Domnul mai poate face ceva pentru tine.

Citat:
Tu nu știi engleză, așa-i ? Dar eu știu.
Big! înseamnă mare, nu great!
Big things e ce spui tu că înseamnă lucruri mari.
Ori în Biblie nu spune așa ceva.
Great things, în context înseamnă mărire, sau slăvire, sau proslăvire.
Nu vreau sa ma laud, dar pot fi destul de sigur ca stiu mai bine engleza decat tine, asa ca te rog nu ma considera un copil mic si prost.
Nu m-am nascut chiar ieri, asa ca nu mai incerca chestii d-astea atat de mincinoase. Nu ti-e rusine sa minti atata pentru cultul tau?

Big = Great.
Ai dictionar de sinonime in engleza? Cauta sa vezi.
Si in plus, de unde iti vine tie ideea ca "great things" inseamna marire sau slavire sau proslavire??? E cea mai penibila interpretarea de-a ta pana acuma. Nu are nici macar un gram de dovada. Nimic nu iti sustine parerea, doar niste iluzii sau niste traditii pentru care incercati sa gasiti niste dovezi biblice.

Daca e asa cum zici tu atunci versetul asta din Romani 8:30 ("Și pe aceia pe care i-a hotărât mai dinainte, i-a și chemat; și pe aceia pe care i-a chemat, i-a și socotit neprihăniți; iar pe aceia pe care i-a socotit neprihăniți, i-a și proslăvit.") inseamna ca Dumnezeu se inchina fiecarui credincios. Daca Dumnezeu nu se inchina credinciosilor, atunci marire nu inseamna inchinare.

Daca esti atat de batut in cap incat sa crezi ca marire, un simplu cuvant iti da de inteles ca trebuie sa ne inchinam Mariei, atunci zi-mi din ce oras esti ca sa iti recomand niste psihiatrii buni.

Citat:
Da, New King James Version e varianta Bibliei Ortodoxe în limba engleză!
Mi-a dat-o un prieten Ortodox din America, de la americanii ortodocși, de la creștini.
Prietenul ala de-al tau, vorbeste engleza? Daca da, cum ii spune lui Isus? Nu ii spune cumva "Jesus"? Deci, dupa parerea ta el e un sectant care va merge in cer pentru simplul fapt ca nu ii se adreseaza lui Hristos spunandu-i "Iisus", chiar si daca nu vorbeste romana. Asta e alt motiv care imi arata ca tu in veci vecilor nu vei recunoaste ca am dreptate, nici macar in cel mai nesemnificativ lucru din lume. Chiar si daca te intreb sa imi spui care numar intreg se afla intre 3 si 5, tu vei spune 7. Apoi eu o sa iti spun ca nu e adevarat si o sa iti dovedesc matematica ca gresesti, si sunt sigur ca si in situatia aia, in loc sa recunosti ca ai gresit, tu vei continua sa iti sustii parerea indiferent cat de patetica e. Asta imi arata ca nu prea mai are rost discutia asta, asa ca va trebui sa ne luam ramas bun intr-un viitor foarte apropiat, daca tu nu vei inceta in a fi atat de incapatanat la a renunta la parerile complet ilogice pe care le ai. Altfel nu are rost discutia.

Citat:
Biblia Ortodoxă în limba engleză pe care o am, traduce tot great things, care înseamnă MĂRIRE !
Deci Dumnezeu i-a făcut MĂRIRE, la SFÎNTA FECIOARĂ MARIA !
TU CE MĂRIRE ÎI FACI?
Ți-am scanat din Biblia mea ortodoxă, creștină mai exact, New King James Version, din Engleză. --- SĂ VEZI ADEVĂRUL ! ---

Marire nu inseamna inchinare. Dovedeste-mi ca gresesc. Mariere inseamna inchinare doar in capul tau, in realitate inseamna marire, tot la fel cu great things nu inseamna inchinare. Cu toata dragostea iti spun ca esti paralel cu realitatea.

Citat:
"Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine." - Luca 1, 28
Dacă e plină de har și Domnul este cu ea, nu e sfîntă? Sigur că e sfîntă. Altfel nu ar fi plină de har și Domnul nu ar fi cu ea.
Uite divinitatea.
Divinitatea nu inseamna sfintenie. Esti paralel, iarasi.
Dinivitatea apartine lui Dumnezeu, si numai Lui.
Cauta definitia divinitatii si poate poate o sa iti revii.
Ioan Botezatorul era plin de Har si Dumnezeu era cu el. Hai sa ne rugam lui!!!!!

Citat:
Dar cum anume o fericești? Că spune că o vor ferici toate nemurile ?
Dacă și îngerul i-a făcut plecăciune-închinăciune, tu cum anume o fericești ? Și cum îi faci plecăciune-închinăciune ?
"Binecuvîntată ești tu între femei" - Luca 1, 28.
Între toate femeile ! Binecuvîntată ! Cea mai sfîntă. Preasfîntă.
Uite divinitatea.
Dar cum anume o fericești ? Că spune că o vor ferici toate neamurile !
Dacă și îngerul i-a făcut plecăciune-închinăciune, tu cum anume o fericești ? Și cum îi faci plecăciune-închinăciune ?
Ingerul nu i-a facut nicio inchinaciune. Am aratat asta mai sus. In King James Version-ul tau ala pe care il consideri corect, in Luke 1:28 scrie "Greetings", care e o forma de salut, in niciun caz o plecaciune sau vreo inchinare.

Cum o fericesc? Pur si simplu cand ma gandesc la ea, ma gandesc ca a fost o femeie binecuvantata de Dumnezeu prin faptul ca Dumnezeu a ales-o sa fie cea prin care sa vine Isus pe pamant. A fost o femeie binecuvantata de Dumnezeu prin alegerea aceasta. Binecuvantara este un lucru pe care il primesti de la Dumnezeu, nu pentru ca meriti, ci pentru ca Dumnezeu asa a vrut. Deci Maria nu merita neaparat binecuvantarea acea, ci Dumnezeu a ales sa i-o dea.

Citat:
Da ! Nu-i nimic. Consideră că e tot aia. Plecăciune, sau închinăciune.
:)))))))))))))
Cum sa consider ca e tot aia, daca e atat de clar ca nu e? :)))))))))

Last edited by DanielS; 02.03.2014 at 14:47:26.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2014, 21:58:13
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Doamne ajută.
Citat:
În prealabil postat de DanielS Vezi mesajul
De ce eviti iarasi sa raspunzi? Le pun iarasi sperand ca o sa-mi raspunzi la ele:
1. Tu ai spus acolo ca botezul trebuie facut NEAPARAT prin apa. Deci, talharul de pe cruce nu s-a botezat niciodata daca botezul e prin apa.
2. Marcu 16, 16: "Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi." Citeste cu atentie versetul. Cine va fi osandit? Cel ce nu va crede, nu cel ce nu se va boteza. Nu adauga nimic la Biblie.
Recunosti ca ai gresit spunand chestiile astea doua de mai sus?
Copilaș, nu evit să răspund și nu am greșit.
Tîlharul s-a mîntuit prin CREDINȚĂ, FAPTE ȘI HAR ! Așa cum se mîntuiesc creștinii care nu au erezie (ortodocșii) astăzi și în vecii vecilor.
Ți-am vorbit mistic, deși nu trebuia. Îți voi da răspunsul practic, care duce la mistic, altfel misticul nu îl poți înțelege.
Cînd tîlharul era pe cruce, nu erau versetele care arată că cine nu are BOTEZ nu se mîntuiește, și nici versetele care arată că cine nu are TRUPUL și SÎNGELE DOMNULUI nu se mîntuiește. Cînd tîlharul era pe cruce nu exista Biblie. Ăsta e răspunsul practic. Iar răspunsul mistic, este care l-ai primit deja, că CREDINȚA ÎN HRISTOS, ce a avuto tîlharul prin -faptele- mărturisirii cu gura lui: "Doamne pomenește-mă cînd vei veni întru Împărăția Ta", adică Îl vedea pe Hristos ca fiind Dumnezeu, numindu-l Doamne, se smerea și se pocăia, cerînd să fie pomenit în Împărăția Cerurilor, da? Prin aceste fapte, alături de credința dreaptă, fără erezie, în harul lui Hristos care era lîngă el pe Sfînta Cruce, i s-au socotit acestea 3, CREDINȚA, FAPTELE și HARUL, drept botez și împărtășanie. Așa i s-au socotit. Așa spun Sfinții Părinți, în secolele 1-4. Dacă îi contrazici pe Sfinții Părinți, contrazici pe Duhul Sfînt Însuși, de Care ei erau plini.
ÎN NUMELE DOMNULUI, ÎȚI ZIC: DESCHIDEȚI MINTEA ! LEAPĂDĂ EREZIA ! PRIMEȘTE CREȘTINISMUL !

Citat:
Nu, nu, nu, raspunde cinstit.
Nu te-am intrebat ce i-ar fi spus preotul ortodox talharului DUPA ce Isus i-a zis ca e mantuit, ci te-am intrebat si te intreb din nou pentru a 425 oara:
Ce i-ar fi spus preotul ortodox daca acesta ar fi stat in fata crucii pe care murea talharul (inainte ca Isus sa-i fi spus talharului ca este mantuit), daca talharul l-ar fi intrebat "Vreau sa fiu mantuit. Ce trebuie sa fac?"
Iti spun eu ce i-ar fi spus: Trebuie sa te botezi in apa, trebuie sa vi la biserica la spovedanie, si vazand ca tu esti batut in cuie pe cruce, aceste lucruri sunt imposibile pentru tine, asa ca tu nu mai ai nicio sansa. Asta i-ar fi spus. In niciun caz nu i-ar fi spus ca si Pavel "Crede in Isus si vei fi mantuit". Cum poti sa te consideri crestin cand in intrebarile astea ma minti in continuu?? Tu traiesti in minciuni? Cum poti sa spui ca esti crestin?
Preotul creștinismului care nu are erezie (ortodox), i-ar fi spus tîlharului înainte ca Hristos să-i spună că se va mîntui în ziua aceea, fiind cu Hristos în Rai, dacă tîlharul îl întreba pe preotul creștin (ortodox, fără erezie): "Vreau să fiu mîntuit, ce trebuie să fac?", preotul creștin-fără-erezie, ortodox, i-ar fi răspuns: DOAR prin CREDINȚĂ, FAPTE ȘI HAR ÎMPREUNĂ, te poți mîntui. CREDINȚA în Hristos cel de lîngă tine, pe Sfînta Cruce, ca fiind Fiul lui Dumnezeu și Dumnezeu Adevărat, Cuvîntul și Hristosul lui Dumnezeu, alături de FAPTELE care îți vor fi considerate, tîlharule, cuvintele de mărturisire a credinței și HARUL lui Hristos care îl vei primi prin CREDINȚA DREAPTĂ, MĂRTURISITĂ PRIN FAPTELE CUVINTELOR. Și tîlharul ar fi spus: DOAMNE ! Pomenește-mă cînd vei veni întru Împărăția Ta !

Citat:
Esti ... incredibil de mincinos. Asta imi arata ca nu l-ai intalnit pe Isus niciodata, ca daca l-ai fi intalnit nu ai mintii atata.
Fapte 16:30 "Atunci temnicerul a cerut o lumină, a sărit înăuntru și, tremurând de frică, s-a aruncat la picioarele lui Pavel și ale lui Sila; i-a scos afară și le-a zis: Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit? Pavel și Sila i-au răspuns: Crede în Domnul Isus, și vei fi mântuit tu și casa ta."
Ce i-a spus Pavel sa faca? Sa creada, asta i-a spus. Si ce i-a spus ca se va intampla dupa ce va crede? Ca va fi mantuit. Niciunde in pasajul asta nu se vorbeste ABSOLUT nimic despre fapte. Cat de nerusinat si nesimtit trebuie sa fi ca sa introduci "fapte" in pasajul ala. Esti orb si nu vezi bine? Unde vezi tu fapte, frate, acolo? Sa te ajute Dumnezeu sa vezi adevarul, ca eu sunt constient ca nu sunt capabil sa te ajut. Doar Domnul mai poate face ceva pentru tine.
Nu sunt mincinos. Că nu L-am întîlnit pe Iisus (cu doi i) niciodată, îți arată hristosul mincinos, adică un demon, căruia te închini, mă întîlnesc cu Iisus (cu doi i) de fiecare dată cînd mă Împărtășesc cu El. Slavă Domnului și Mărire Preacuratei Maicii Sale.
Da, i-a spus Sfîntul Apostol Pavel să creadă (nu Pavel, că nu te-ai tras cu el de șireturi) să creadă și "vei fi mîntuit" ! Deci va fi mîntuit ! Cînd moare, și cînd merge la Hristos ! Atunci va fi ! Pînă atunci trebuie să-și trăiască viața ! În Biblie Creștină (nu eretică) spune: te vei mîntui ! Adică atunci ! Nu acum. Atunci cînd vei muri. Dar luăm "biblia" cornilescu, nicio problemă: "vei fi mîntuit". Cînd? Atunci ! La adormirea în Hristos. Și pînă atunci -sunt- mîntuit ? NU! Trebuie FAPTE! - Iacov 2, Trebuie să te SILEȘTI - Luca 16, 16, pînă atunci trebuie să te STRĂDUIEȘTI - Matei 11, 12 și trebuie să LUCREZI cu frică și cu cutremur la mîntuirea ta - Filipeni 2, 12. ATUNCI ! ȘI DOAR ATUNCI ! VEI -FI- MÎNTUIT ! CÎND LA JUDECATĂ SE VA VEDEA CĂ AI FĂCUT ACESTEA, avînd credința creștină dreaptă, fără erezie. Atunci Harul lui Hristos, te va mîntui ! Doar atunci !

Citat:
Nu m-am nascut chiar ieri, asa ca nu mai incerca chestii d-astea atat de mincinoase. Nu ti-e rusine sa minti atata pentru cultul tau?
Nu-mi ajută la mîntuire să știu cînd te-ai născut.
NU AM MINȚIT NICIODATĂ, în nimic din ce am spus în ACEST TOPIC !
Nu apăr un cult.
Apăr și mărturisesc ADEVĂRUL !
Ca și Adevărul să mărturisească pentru mine !
Dacă se va milostivi de mine...

Citat:
Big = Great.
Ai dictionar de sinonime in engleza? Cauta sa vezi.
Si in plus, de unde iti vine tie ideea ca "great things" inseamna marire sau slavire sau proslavire??? E cea mai penibila interpretarea de-a ta pana acuma. Nu are nici macar un gram de dovada. Nimic nu iti sustine parerea, doar niste iluzii sau niste traditii pentru care incercati sa gasiti niste dovezi biblice.
Fi atent. Nu e penibilă interpretarea, e Adevărul ! Nu sunt iluzii și nici tradiții ! E Adevărul ! Fi atent:
Limba engleză și romînă biblică, și -orice- limbă biblică, nu se supune regulilor gramaticale (mereu în schimbare), pentru că de exemplu, vedem că în TOT Noul Testament, anume în 35 de locuri, satan, satanei, satano, deși e substantiv, nu apare scris cu S mare, ci s mic. Crezi că întîmplător este asta? Nu întîmplător. satana cu s mic așa trebuie scris ! Mereu cu s mic.
Deci, apoi, Biblia, nu se supune nici la sinonimele ! Firesc, logic. Deci "great" nu e sinonim în Biblie cu "big" !
Big things, înseamnă lucruri mari. Dar dacă apare Great Things, -nu întîmplător-, este pentru a arăta cît de mare cinste trebuie să-i fie acordată Sfintei Fecioare Maria (măcar așa spune-i, nu doar Maria, creștinii fără erezie, ortodocșii, îi spun Preasfîntă, că e prima între Sfinți, cea mai mare, în fine asta e alt subiect).
Lămurit? Great, în Biblie nu e sinonim cu big. La fel cum satan se scrie cu s mic, în tot Noul Testament.
Great Things, înseamnă lucruri de mărire, de slăvire, sau proslăvire ! Da, Dumnezeu slăvește omul, punîndu-l în slava Sa ! îți arăt mai jos.

Citat:
Daca e asa cum zici tu atunci versetul asta din Romani 8:30 ("Și pe aceia pe care i-a hotărât mai dinainte, i-a și chemat; și pe aceia pe care i-a chemat, i-a și socotit neprihăniți; iar pe aceia pe care i-a socotit neprihăniți, i-a și proslăvit.") inseamna ca Dumnezeu se inchina fiecarui credincios. Daca Dumnezeu nu se inchina credinciosilor, atunci marire nu inseamna inchinare.
Măi copilaș, tu crezi că Dumnezeu e plin de mîndrie?
Tu crezi că Dumnezeu e un dictator, care spune să i ne închinăm, că așa ordonă El?
Nu.
Dumnezeu, indirect, DA, se închină omului !
Dumnezeu S-a lăsat pălmuit de oameni, scuipat, bătut, batjocorit, legat la ochi și se jucau cu El, bătîndu-L, biciuit, răstignit !
Da, Dumnezeu S-a lăsat ucis de oameni !
Da, Domnul S-a smerit pe Sine, chip de rob luînd. S-a smerit, tocmai ca să vină să fie judecat de oameni, apoi să fie omorît de oameni.
Dumnezeu slăvește omul, luînd pe om, în slava Sa ! proslăvindu-l !
În luminare, apoi îndumnezeire, Dumnezeu proslăvește pe omul care L-a urmat și L-a ascultat !
Dumnezeu, direct, DA, proslăvește pe om ! Îl slăvește pe om ! Ține minte !
Dumnezeu nu e plin de mîndrie, nu e dictator !
Dumnezeu, vrea ca toți oamenii să se mîntuiască și la cunoștiința Adevărului să vină. Adică la fie proslăviți. Toți oamenii.
Asta vrea Dumnezeu ! Și pentru asta, nu ne obligă.
Nu ne bagă cu forța, nici în iad, nici în Rai ! Noi alegem, prin credința și faptele noastre, unde vrem să ajungem.
Deci ține minte aceste lucruri.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2014, 21:58:52
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Citat:
Daca esti atat de batut in cap incat sa crezi ca marire, un simplu cuvant iti da de inteles ca trebuie sa ne inchinam Mariei, atunci zi-mi din ce oras esti ca sa iti recomand niste psihiatrii buni.
Deci pentru eretici, creștinii sunt bătuți în cap?
Interesant...
Oare ce le vor spune ereticii, creștinilor, la Judecată ?
În fine...
Ți-am scris la finalul acestui răspuns despre închinarea la Preasfînta Născătoare de Dumnezeu !

Citat:
Prietenul ala de-al tau, vorbeste engleza? Daca da, cum ii spune lui Isus? Nu ii spune cumva "Jesus"? Deci, dupa parerea ta el e un sectant care va merge in cer pentru simplul fapt ca nu ii se adreseaza lui Hristos spunandu-i "Iisus", chiar si daca nu vorbeste romana. Asta e alt motiv care imi arata ca tu in veci vecilor nu vei recunoaste ca am dreptate, nici macar in cel mai nesemnificativ lucru din lume. Chiar si daca te intreb sa imi spui care numar intreg se afla intre 3 si 5, tu vei spune 7. Apoi eu o sa iti spun ca nu e adevarat si o sa iti dovedesc matematica ca gresesti, si sunt sigur ca si in situatia aia, in loc sa recunosti ca ai gresit, tu vei continua sa iti sustii parerea indiferent cat de patetica e. Asta imi arata ca nu prea mai are rost discutia asta, asa ca va trebui sa ne luam ramas bun intr-un viitor foarte apropiat, daca tu nu vei inceta in a fi atat de incapatanat la a renunta la parerile complet ilogice pe care le ai. Altfel nu are rost discutia.
Deci repet, americanii creștini-fără-erezie, ortodocșii, care spun Jesus, se vor mîntui și americanii în diferite erezii, care spun Jesus, nu se vor mîntui.
La fel cum romînii care spun Iisus, cu doi i, dacă sunt ortodocși și au fapte și har (că dreapta credință o au deja) se vor mîntui, și ereticii, oricum ar spune, Iisus, sau Isus, nu se vor mîntui.

Citat:
Marire nu inseamna inchinare. Dovedeste-mi ca gresesc. Mariere inseamna inchinare doar in capul tau, in realitate inseamna marire, tot la fel cu great things nu inseamna inchinare. Cu toata dragostea iti spun ca esti paralel cu realitatea.
Ba da, mărire înseamnă închinare. pentru că Preasfînta Născătoare de Dumnezeu, se întreba: ce fel de închinăciune este aceasta ? Traducerea corectă, a Bibliei, după originalele grecești, Septuaginta, este închinăciune! La "bibiliile" eretice, traducerea este greșită. Iar despre big și great, am lămurit deja problema mai sus. Rămîne doar să crezi, sau să te osîndești.

Citat:
Divinitatea nu inseamna sfintenie. Esti paralel, iarasi.
Dinivitatea apartine lui Dumnezeu, si numai Lui.
Cauta definitia divinitatii si poate poate o sa iti revii.
Ioan Botezatorul era plin de Har si Dumnezeu era cu el. Hai sa ne rugam lui!!!!!
Divinitatea în sens strict, ad-literam, adică după literă, înseamnă "dumnezeul" unei religii, al acelei religii. Sau divinitățile.
Iar cînd spui divinizare, sau te divinizez, nu mai înseamnă "dumnezeu" acelei religii, ci înseamnă închinare sau plecăciune.
Deci cînd spui, cum ai afirmat mai sus: "Divinitatea aparține lui Dumnezeu și numai Lui", e o contradicție în termeni. Un laic, sau un istoric, ți-ar spune: care dumnezeu? Deci, ca să fie Adevărul, exprimi așa: ~ Domnul Dumnezeu Savaot Iubire, Sfînta Treime, este Unicul și singura Divinitate Adevărată, iar în creștinismul fără erezie, al Sfintei Scripturi tradusă corect, este divinizat și slăvit, și pentru creștinii ce se învrednicesc de la El, prin urmarea și ascultarea de El, Dumnezeu, îi slăvește, făcîndu-i părtași la slava Sa. Amin. ~
Da, ne rugăm Sfîntului Ioan Botezătorul, să se roage pentru noi lui Dumnezeu, cum vedem rugăciunile sfinților în Apocalipsa 8, 3-4. Adevărații sfinți, nu oamenii care pe pămînt se numesc sfinți, că ei defapt sunt eretici în mîndrie, că Hristos a venit pentru cei bolnavi și păcătoși, nu pentru sfinți.
Sfinții nu sunt mijlocitori, mijlocitori către Tatăl fiind doar Hristos, dar sfinții se roagă pentru noi, dacă noi le cerem acest lucru.

Citat:
Ingerul nu i-a facut nicio inchinaciune. Am aratat asta mai sus. In King James Version-ul tau ala pe care il consideri corect, in Luke 1:28 scrie "Greetings", care e o forma de salut, in niciun caz o plecaciune sau vreo inchinare.
Nu nu, în Biblia Creștină în Engleză (creștinismul fără erezie, Ortodox), la Luke 1, 28: scrie Rejoice și nu Greetings. Rejoice, care înseamnă: Bucură-te, exact ca în Biblia Creștină în Romînește (creștinismul fără erezie, Ortodox).
Și abea apoi, în Luke 1, 29, este scris: what MANNER of greeting (fără s, adică nu greetings) is this, care se traduce ad literam, adică strict după sensul literei: "-ce fel de întîmpinare e aceasta-", dar cum Biblia, nu se supune formelor gramaticale, cum ți-am arătat mai sus, și nu se supune traducerii stricte ad-literam a textului, vine traducerea "bibliei" cornilescu, care este plecăciune, un sens corect dat cuvîntului, ca și închinăciune.

Citat:
Cum o fericesc? Pur si simplu cand ma gandesc la ea (...)
Nu, păi dacă faci așa, e împotriva Bibliei. Și ești eretic, ca și ereticii protestanți, că nu se supun Bibliei. Uite te învăț cum trebuie să faci așa cum au făcut creștinii, în secolele 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20 ,21 și vor face în fiecare secol, pînă la sfîrșitul timpului și începerea veșniciei și apoi și în veșnicie:

Citat:
:)))))))))))))
Cum sa consider ca e tot aia, daca e atat de clar ca nu e? :)))))))))
Da, da, da. Rîzi, așa-i?
Poftim uite, îți dau Adevărul, ca să poți plînge:

Copile ! FI ATENT ! Fă măcar atît ! Conform "bibliei" cornilescu ! "Plecăciune", "mă vor numi fericită" și "i-a făcut lucruri mari" !
Fă-i un lucru mare !
Doar și Dumnezeu i-a făcut un "lucru mare", nu?
Fă-i și tu un lucru mare !
Anume:
Ia Sfînta Icoană cu Sfînta Fecioară Maria, și fă-i plecăciuni și numește-o fericită ! Spune măcar cum i-a spus îngerul, cum spune la cornilescu, înger ! Spune-i cum i-a zis el: "Plecăciune, ție, căreia ți s-a făcut mare har; Domnul este cu tine, binecuvântată ești tu între femei!" și apoi spune : "Te numesc fericită ! Te numesc fericită ! Te numesc fericită ! Te numesc fericită ! Te numesc fericită !"
Și fă plecăciuni, cînd spui cuvintele astea !
Doar nu ești tu mai presus de înger, nu ? Doar nu crezi că ești sfînt, nu ? Ești păcătos și bolnav, nu ? Că pentru păcătoși și pentru cei bolnavi a venit Hristos !
Deci fă și tu așa, cum am spus mai sus, plecăciune, cu cuvintele care trebuiesc. Fă măcar așa. Este conform Bibliei ??? ESTE !!!
Fă asta de 40 de ori, sau de 30 de ori, sau de 90 de ori. Sau de 200 de ori.
De cîte ori vrei tu ! Sau de fiecare dată cînd te rogi ! De 3 ori pe zi, sau de 5 ori pe zi ! Fă așa ! Să-ți ajute Dumnezeu.

Na, mai rîzi acuma?
Te-a smerit Dumnezeu, printrun păcătos ca mine !

Și mai spun următoarele:

Interpretarea protestantismul la Efeseni 1, 4-5 este erezie ! "El ne-a și ales, înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără de prihană înaintea Lui. --- Nu există predestinație. E erezie ! Și IAD ! ---
Iar apoi spune -să fim sfinți-, nu spuneți că sunteți deja sfinți, că nu sunteți sfinți. E lipsă de smerenie și multă mîndrie.
Că spune Biblia, că Hristos a venit pentru cei bolnavi, pentru cei păcătoși, nu pentru cei drepți. Deci nu spuneți că sunteți sfinți !
--- Iar Adevărul acesta este ! ---
Nu există predestinație !
Da, Dumnezeu a ales de la întemeierea lumii ca să fim sfinți și fără de prihană înaintea Lui "pe toți oamenii, să se mîntuiască și la cunoștiința adevărului să vină." (conform I Timotei 2, 4). DA? Toată omenirea să fie în EL ! Conform I Timotei 2, 4. Doar că nu toată omenirea Îl vrea !
Deci a ales toată omenirea să se mîntuie, dar nu mîntuită cu forța !
PREDESTINAȚIE NU EXISTĂ ! ESTE EREZIE DIN SECOLUL 5, DE LA ERETICUL ORIGEN !
PREDESTINAȚIA E EREZIE !

~ TOȚI PROTESTANȚII și NEOPROTESTANȚII CARE AȚI CITIT ACESTE RÎNDURI ! ~

~ FIE CĂ AVEȚI SAU NU CONT PE FORUMUL CREȘTIN ! ~

~ VĂ CHEM ACASĂ ! REPET ! VĂ CHEM ACASĂ ! ~

~ ÎN CREȘTINISM ! IEȘIȚI DIN EREZIE ! VENIȚI ACASĂ, ÎN ORTODOXIE ~

~ CĂ ALTFEL NU VĂ VEȚI MÎNTUI ! ~

~ AȚI FOST AVERTIZAȚI ! NU AVEȚI CUVÎNT DE ÎNDREPTĂȚIRE ~

~~~ HRISTOS A ÎNVIAT ! ~~~

Last edited by Daniel_Ortodox; 02.03.2014 at 22:02:42.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare