![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Posibil, dar nu mai stiu exact ce si cum. Lumina?i-ma! (stiu ca El era intodeauna pro-iertare, de 70x7, mai ales pe cei care nu stiau ce fac, dar cred ca totusi s-a referit in special la farisei cand a zis ca mai bine le-ar fi cu o piatra de gat pe fundul garlei. Adica celor care cunosc legea sau ar trebui sa o cunoasca, dar nu o cred, nu atat celor care smintesc din necunoastere)
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, la acest răspuns m-am referit:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Aici trebuie să facem apel la discernământ, fiind și acesta o virtute creștină. A ierta răul care ți se face ție personal înseamnă să nu i-l întorci la fel, ba mai mult, să continui să-l iubești și să-l uiți, să nu îl ții minte pentru ca mai târziu să i-l amintești.
Dar răul pe care-l face poate avea urmări și în alții, poate produce sminteală, îi poate vătăma grav (pe cei mici ca vârstă sau doar în credință). Sau îl vatămă chiar pe cel care-l face. Dar pentru astfel de situații tot la Hristos avem răspunsul, căci nu i-a lăsat să doarmă liniștiți pe cei ce greșeau (îndeosebi pe ipocriți), ci le-a arătat unde greșesc, deplângându-i. Iar noi, când ne pregătim de spovedanie, una dintre întrebările din îndreptar (sau pe care ne-o pune duhovnicul) este dacă nu am văzut pe cineva făcând vreun rău și am tăcut (făcându-ne părtași). Deci nici în privința blasfemiei și a ereziei nu se cade să tăcem, căci pot aduce sminteală. Ar mai fi un aspect: Dacă Dumnezeu ne iartă după ce noi Îi cerem iertare, cred că așa trebuie să fie și între oameni. Iertarea o acorzi celui care înțelege că a greșit și dorește să fie iertat. Numai atunci se petrece o schimbare. Sigur, după aceea poate că va greși din nou, și din nou... Însă dacă-i pare rău și te roagă să-l ierți, trebuie s-o faci ca și Dumnezeu. Last edited by N.Priceputu; 17.03.2014 at 19:54:21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu am aceste probleme de convingere in familie, nu gasesc nici o cale sa comunic cu rudele atee in probleme religioase, mi se pare ca am un munte de trecut. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu pot decat sa ma mahnesc daca vad ca cineva pacatuieste si sa ma rog ca Domnul sa-si faca lucrarea cu fiinta respectiva si sa n-o dea uitarii.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|