Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.04.2014, 16:58:19
Andreea.2014 Andreea.2014 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.04.2014
Implicit pentru Mihai

Buna, am 29 de ani si de ceva timp am si eu aceleasi idei despre acest subiect, cum ca cel mai bine este sa incepi un drum de o viata in doi in curatie. Pot sa iti spun ca exista fete care si-ar dori un barbat atat de credincios ca tine, si care nu numai ca nu te-ar judeca pentru aceasta alegere ci te-ar aprecia si iubi mai mult. Eu zic sa nu renunti la ce este drag inimii si sufletului tau dar sa-ti asculti constiinta in continuare.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2014, 21:11:00
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

In legatura cu ce a spus initiatorului acestui topic:

-Daca dumneavoastra simtiti si credeti sincer ca asa e bine sa stati in curatenie pana dupa casatorie, atunci asa trebuie sa faceti! Aici e foarte greu de dat un sfat- numai dumneavoastra puteti sti ce simtiti pentru prietena dumneavoastra- pur si simplu e bine sa faceti ce va spune inima si sufletul- in asa fel incat orice decizie ati lua sa nu regretati dupa asta.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2014, 21:19:17
Senior Member

Implicit

-iar in legatura cu ce a spus "Andreea2014": nu pot decat sa spun tot respectul si jos palaria pentru modul cum gandeste si cum vede lucrurile. E frumos sa stii ca mai exista si fete care gandesc astfel! Din pacate personal nu am avut ocazia sa cunosc o astfel de fata pana acum- poate de asta sunt mai rezervat!
Reply With Quote
Vechi 13.04.2014, 14:29:08
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Mihai, se cuvine sa ne rusinam mai mult de Dumnezeu decat de oameni! Ori va casatoriti, ori opriti pacatul!
Daca ea nu te intelege si nu doreste sa va pastrati pentru Dumnezeu, e cam greu sa crezi ca va fi altfel dupa casatorie.
Roaga-te lui Dumnezeu sa iti gasesti perechea potrivita! Este o rugaciune asa frumoasa pentru cei care vor sa se casatoreasca adresata Sfantului Efrem cel Nou, citeste-o!
Reply With Quote
Vechi 23.04.2014, 23:27:29
Senior Member

Implicit

Da- va multumesc si eu pentru aceasta rugaciune de care ati amintit!
Reply With Quote
Vechi 18.05.2014, 22:10:34
Senior Member

Implicit

Pentru mine fata potrivita ar fi aceea care m-ar place si m-ar aprecia in primul rand ca om si apoi ca barbat, si care intradevar sa fie serioasa! Aici nu stiu- poate sunt eu mai de moda veche, dar doua lucruri nu le pot accepta intr-o relatie sau casatorie: minciuna si inselaciunea!
Personal nu as putea nicioadata sa fiu cu cineva de care nu mi-ar place cu adevarat!
Reply With Quote
Vechi 06.11.2015, 12:35:42
tphase tphase is offline
Banned

Data înregistrării: 05.11.2015
Implicit

Sexu este unul din cele mai importante elemente intr-o relatie / casnicie.

Sa nu devenim incuiati la cap si sa judecam mai detasat. Eu cred ca pacat este cand ma culc cu oricare si nu doresc nimic serios.

Momentul in care traiesc cu o fata in vederea unei viitoare casatorii / casnicii, mi se pare de bun simt si indicat sa avem relatii intime. Compatibilitatea sexuala este foarte importanta, sexul de calitate leaga un cuplu precum sexul prost destrama un cuplu, suntem oameni formati din materie plus spirit si trebuie sa le hranim pe ambele cu moderatie si bun simt, fara sa devenim incuiati la minte.

Pentru omul cu topicul - vezi sa nu imbatranesti cu ideile astea ale tale, si sa treaca femeile vietii tale pe langa tine, pentru ca ai ales tu sa interpretezi un text religios dupa bunul plac.

Nu cred ca il tradez pe Dumnezeu daca fac sex cu femeia pe care o am si cu care vreau sa ma casatoresc. Sexul tot de la El este si trebuie privit ca atare. Si ma indoiesc ca este numai pentru procreere si ca Dumnezeu e atat de strict precum il prezinta religia. Daca ar fi numai ptr procreere femeia ar fi la ovulatie in permanenta. Asa e 2 zile pe luna. Concluzia o tragem singuri.

Intr-o zi intr-un sat a venit o ploaie naprasnica, raul a iesit din matca si casele au inceput sa fie inundate. Satenii alergau care mai de care sa se salveze, mai putin Ion care statea in podul casei si spunea - eu ma rog Domnului, sa ma salveze!
La un moment dat trece un satean cu o barca si striga, haide Ioane ca urca apa! Nu vin, eu stau aici si ma rog Domnului sa ma scape! Mai trece ce mai trece, alta barca, aceasi poveste. Apele urcau tot mai mult, o ultima barca cu ultimii sateni vor sa il ia pe Ion care se ruga Domnului fara sa plece de acolo. Apele cresc si Ion moare inecat. Suparat se duce la Dumnezeu si zice bine Doamne, eu m-am rugat la tine sa ma scapi, si Tu i-ai scapat pe toti si pe mine m-ai lasat sa mor. La care Dumnezeu se uita la Ion si zice: IOANE, DUPA CUM SCRIE LA MINE AICI, EU TI-AM TRIMIS 3 BARCI.

Vezi ca nu cumva sa ajungi si tu un fel de Ion cu femeile...
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare