Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.04.2014, 23:38:50
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Ce bine ar fi :)
Cum să fie ortodocșii doar 1.5% din populația globului?
1,5 % era răspunsul pentru calculul pe care l-a făcut. Care, însă, nu are sens. Era vorba că sunt 30% creștini, dintre care 5% ortodocși. Așa că, în cele din urmă, numărul ortodocșilor este de 333,(3) ori mai mare decât cel indicat de freehugs
Reply With Quote
Vechi 16.04.2014, 12:13:47
freehugs freehugs is offline
Member

Data înregistrării: 21.02.2012
Locație: Craiova
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru freehugs
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
1,5 % era răspunsul pentru calculul pe care l-a făcut. Care, însă, nu are sens. Era vorba că sunt 30% creștini, dintre care 5% ortodocși. Așa că, în cele din urmă, numărul ortodocșilor este de 333,(3) ori mai mare decât cel indicat de freehugs
Corect , numarul este cu 333,(3) mai mare - acum am vazut
30/100 * 5/100 = 150/10 000 = 15/1000 = 0.015 calculul era corect totusi :))
Intr-devar nu are sens pentru ca articolul de mai sus este scris gresit sau eu am inteles gresit.
Cred ca mai degraba se refera la 5% din populatia lumii,nu la 5% din populatia crestina.

5%* 7 mld = 350 mil ortodocsi - cred ca asta e calculul corect

Imi cer scuze.

Ceea ce vroiam sa evidentiez este ca procentul , fie el si 5%, este foarte mic, ca sa consideram ca doar noi mergem pe calea cea dreapta; ajungem la un numar foarte mic al oamenilor care se mantuiesc cu adevarat(banuiesc ca sunteti de acord ca dintre ortodocsi foarte putini se mantuiesc)
Vechi 16.04.2014, 13:07:04
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de freehugs Vezi mesajul
Corect , numarul este cu 333,(3) mai mare - acum am vazut
Încă o dată, iartă-mă: nu este cu 333,(3) mai mare (care înseamnă adunare), ci de 333,(3) ori (înmulțire)

Citat:
Ceea ce vroiam sa evidentiez este ca procentul , fie el si 5%, este foarte mic, ca sa consideram ca doar noi mergem pe calea cea dreapta; ajungem la un numar foarte mic al oamenilor care se mantuiesc cu adevarat(banuiesc ca sunteti de acord ca dintre ortodocsi foarte putini se mantuiesc)
Cred că este hazardat să ne apucăm de statistici în privința mântuirii. S-o lăsăm în seama lui Dumnezeu.

Last edited by CristianR; 16.04.2014 at 13:38:26.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2014, 13:11:49
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
Cred că este hazardat să ne apucăm de statistici în privința mântuirii. S-o lăsăm în seama lui Dumnezeu.
Da, așa mă gândeam și eu.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2014, 13:45:37
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Cel mai bine e dacă le lăsăm pe toate în mâna lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2014, 15:06:04
freehugs freehugs is offline
Member

Data înregistrării: 21.02.2012
Locație: Craiova
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru freehugs
Implicit

Citat:
Încă o dată, iartă-mă: nu este cu 333,(3) mai mare (care înseamnă adunare), ci de 333,(3) ori (înmulțire)

Da, asa este - ai dreptate in ambele afirmatii.
Vechi 17.04.2014, 03:31:32
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de freehugs Vezi mesajul
... ajungem la un numar foarte mic al oamenilor care se mantuiesc cu adevarat...
Calculul la care ai ajuns arată un număr mult prea mare.

1. Și m-am uitat și iată Mielul stătea pe muntele Sion și cu El o sută patruzeci și patru de mii, care aveau numele Lui și numele Tatălui Lui, scris pe frunțile lor.(Apoc14,1)

3. Și cântau o cântare nouă, înaintea tronului și înaintea celor patru ființe și înaintea bătrânilor; și nimeni nu putea să învețe cântarea decât numai cei o sută patruzeci și patru de mii, care fuseseră răscumpărați de pe pământ.(Apoc14,3)
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 17.04.2014 at 08:47:31.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2014, 20:02:21
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Calculul la care ai ajuns arată un număr mult prea mare.

1. Și m-am uitat și iată Mielul stătea pe muntele Sion și cu El o sută patruzeci și patru de mii, care aveau numele Lui și numele Tatălui Lui, scris pe frunțile lor.(Apoc14,1)

3. Și cântau o cântare nouă, înaintea tronului și înaintea celor patru ființe și înaintea bătrânilor; și nimeni nu putea să învețe cântarea decât numai cei o sută patruzeci și patru de mii, care fuseseră răscumpărați de pe pământ.(Apoc14,3)
Si tu esti unul dintre ei, nu-i asa?
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 21.04.2014, 16:42:01
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Daca ne uitam cum pleaca ortodocsii dupa primele 30 de minute in noaptea Invierii ,si raman mai putin de un sfert in interiorul Bisericii , numarul celor practicanti este si mai mic decat numarul ortodocsilor vehiculat aici .Ca sa nu ii mai socotim pe cei care stau acasa.
Totusi ,oricare dintre ei ,fiind botezat in Hristos ,poate ajunge maine un sfant
Credinta si speranta se pare ca nu au treaba cu cifrele .
Ratiunea judeca prin cifre . Credinta judeca prin speranta .
Spune-i unui credincios cea mai mare contradictie. El o va accepta ,o va include in sistemul sau de valori ca un paradox,dar credinta tot nu i se va micsora.
Mantuirea vine prin ortodoxie pentru un ortodox.
Pe cel de alta religie ,un ortodox niciodata nu il va putea intelege,caci si-ar nega propriul sistem de valori. Intotdeauna il va considera un eretic. Dar nici acela nu va putea intelege pe orthodox ,caci e indoctrinat cu prea multele critici invatate pe dinafara de la dascalii lor ,ca si cum nenumaratele secte ar fi descoperit ele credinta adevarata.
Deci nimeni nu poate fi neutru ,toti aderam la o credinta .
Atata vreme cat cred in ortodoxie ,declar ca mantuirea poate veni doar prin Ortodoxie,pentru a nu ma contrazice pe mine insumi.
Dar nu pot exclude pe nimeni de la mantuire ,ca sa zic ca daca nu e ca mine nu se va mantui
E unul din paradoxurile care mi le asum,pentru ca privesc la propria mea neputinta.
Orotodxia poate mantui,dar aparteneta la ea nu obligatoriu mantuieste .
Deci,neaparteneta la ea ,nu obligatoriu te desparte de mantuire,fie si pentru simplu argument ca neaparteneta aceasta poate fi temporara sau impusa de locul nasterii
Reply With Quote
Vechi 21.04.2014, 18:01:08
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Orotodxia poate mantui,dar aparteneta la ea nu obligatoriu mantuieste .
Deci,neaparteneta la ea ,nu obligatoriu te desparte de mantuire,fie si pentru simplu argument ca neaparteneta aceasta poate fi temporara sau impusa de locul nasterii
Nu cumva ești un ecumenist din ăla?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare