![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Bine zis. Dar am face acelasi lucru daca ne-am imprumuta de la banca sa luam ceva casa noua...pffffffffff pana la urma nici cum nu se poate sa fie doar avantaje se pare.
Dar nu disper :) |
|
||||
|
||||
![]()
Adevarul este ca in aceste vremuri copiii chiar nu apreciaza divertismentul in natura gasindu-l plictisitor,demodat si anacron.
Tinerii sunt mai inclinati sa traiasca in buricul targului,sa aibe conexiuni cu zeci de prieteni,sa se piarda in multime mai degraba decat sa stea izolati printre pomi,tufe si gradini;basca sa-i mai pui si la treaba,la legat de rosii... Locuinta la tara este dorinta omului mai in varsta care este obosit de tinerete si vacarm. Eu locuiesc intr-o zona frumoasa,verde si niciodata nu vad picior de copil afara.In 4 ani de cand locuiesc acolo am vazut doar de 2-3 ori un baiat cu bicicleta;atat! Stiu ca sunt destui copii prin zona deoarece mai ies alaturi de parinti la piscina asociatiei dar in rest sunt invizibili. Ce munca in gradina? Pai gradinarii ce au de facut,nu este treaba lor?Cum o sa-i lase parintii sa faca asta,gradinaritul este apanajul oamenilor simpli,lipsiti de educatie,eventual emigranti din Mexic...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 16.04.2014 at 19:19:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar sa stii ca si ce investesti intr0un apartament/casa pot fi bani pierduti, poate aceeasi suma de-a lungul anilor. Cel putin cei care au cumparat apartamente/terenuri la varful bulei imobiliare au pierdut si zeci de mii de euro. Dar si acum poti pierde si nu neaparat doar pentru ca ele nu sunt inca la valoarea reala.
|
|||
|
|||
![]()
Yasmina, sa fim seriosi, tu cand erai copil doar atat vroiai, sa stai "in natura" si cam atat?
Sau crezi ca daca aveai de ales intre gradinarit si calculator/televizor/joaca sau chiar o carte buna de citit ai fi preferat gradinaritul?
|
||||
|
||||
![]()
dap, banii pe chirire sunt bani pierduti pentru ca la final, nu eu sunt aia care detine apartamentul/casa... Mdeah, sunt si victima gandirii ca omul tre' sa aibe proprietatea sa propie si personala, so, da si banii investiti pot fi oarecum pierduti, dar macar locuinta tot mie imi apartine, chiar daca nu ma are valoarea care o avea/daca investitia a fost prea mare si nu o pot scoate. Asta gandire mostenita de la generatia parintilor si bunicilor, si mi s-a intiparit bine in cap...
Eu cand eram copil imi doream natura. Eram afara la joaca aproape toata ziua, cu toate ca aveam jocul pe televizor, apoi calculatorul cu internet; nu m-au prea interesat. Ani e zile au stat sa fie umplute cu praf; le lasam pentru zill ploioase; in est, afara, la joaca; eram vreo 30 de copiii in spatele blocului zi de zi. Acuma as alege sa citesc o carte buna intr-un loc verde :D |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica poti face o investitie care sa fie mai costisitoare decat chiria si tot atat bani sau mai multi pierzi in final. Citat:
Multi oameni s-au bagat in cheltuieli pana peste cap, pe baza unor estimari subiectiva vizavi de eventualul profit/economie sau chiar satisfactia personala. Acum vreo saptamana discutia era ceva de genul "e greu sa ai copii pentru ca suntem limitati de posibilitatile financiare". Chestia asta sa nu devina un pretext similar "mai avem de facut reparatii la casa, sa mai adunam niste bani, etc".
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In principiu,da caci asta faceau si cei de langa mine,mai mult ca sigur nu poti sa-ti renegi mostenirea genetica. Pe mine m-au ajutat vremurile-copilarie in comunism;asteptam o saptamana intreaga pt o ora de desene animate,sambata :) Stai putin,eu nu sunt scandalizata ca actualii copii nu gradinaresc,ci ca nu mai au activitati afara pe strada,in parc,pe iarba. Nu mai ies cu bicicleta,nu se mai intrec la fuga,nu mai deseneaza pe asfalt...etc Si da,nu ma laud,eu mi-am gasit intotdeauna implinirea in gradina;in joaca cu pamantul,plantele ;cand m-a intepat prima albina si a murit dupa asta,am plans mult si i-am facut mormant cu flori :) Stii ce faceam eu pe la 10 ani? Incrucisam lalele,invatam sa inmultesc trandafiri sau sa altoiesc pomii fructiferi.Sa altoiesc nu mi-a iesit la varsta aia,dar am incercat macar...Tot atunci am inceput sa incropesc o colectie de cactusi de 24 de genuri diferite. Chiar daca aveam multi prieteni,vecini si colegi cateodata tot singura ramaneam si atunci tristetea unui copil fara frati sau surori imi trecea in gradina,atata frumusete,perfectiune intotdeauna natura m-a fascinat si inca continua s-o faca. Mai traiam si pt carti,vacante afara din Bucuresti si Sarbatoarea de Pasti. Cand ma intorceam acasa dintr-o vacanta la munte,mare sau la tara plangeam in tren tot drumul. Si acum ceva timp cand m-am intors din Hawaii am plans...ca si" om mare". Nu stiu ce as fi facut ca si copil in anii 2000...greu de spus...probabil ca genele stramosesti si-ar fi spus cuvantul totusi in favoarea naturii ![]()
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 17.04.2014 at 10:20:00. |
|