Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.04.2014, 13:44:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Insa daca toate alea dispar intr-o secunda, si incepi sa te crizezi si sa te comporti ca si cum ai fi in sevraj, atunci asta inseamna depedenta, iar prezenta tehnologiei actioneaza asupra ta, asemenea unui drog.
Relevanta fiind?
Era vorba despre stiinta nu despre produsele avansului tehnologic.

Citat:
Stiinta nu este un produs. Stiinta este o descoperire a omului.Omul nu
poate sa produca stiinta, omul doar poate s-o descopere.
Filosofie de cuvinte. Nu ma bag :)

Citat:
Anti-teismul inseamna sa te opui sa crezi oricarui zeu sau te opui sa crezi
existentei unui zeu sau mai multor zei. Anti-teism este de fapt insusi o
religie.Este religia celor "care nu cred in nici o entitate superioara".
Atunci cand nu crezi in existenta unei fiinte supreme, inseamna ca tu
insuti te consideri a fi o astfel de fiinta.
Neee..e doar o amarata de prejudecata.
O religie e o chestie ceva mai sofisticata, implica un sistem moral, cat decat o coerenta, etc.

Citat:
Sunt oameni care si-au facut din stiinta o religie in sine si care prefera
sa creada in lucruri masurabile, observabile doar pe calea ratiunii fara
a avea insa ca scop manipularea stiintei in scopuri malefice.
Sigur, dar asta nu i-ar impiedica sa accepte faptul ca ar putea exista un Creator, atat timp cat stiinta nu poate demonstra contrariul.
Ori, ei cred aprioric si a-stiintific ca stiinta ar fi demonstrat deja sau urmeaza sa demonstreze ceea ce vor ei sa creada.
Vechi 17.04.2014, 14:01:04
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Relevanta fiind?
Cine pe cine i se subordoneaza. Cine este seful si cine este sclavul intre
om vs tehnologie(ca expresie materializata a stiintei)
Citat:
Era vorba despre stiinta nu despre produsele avansului tehnologic.
Iar stiinta este forta motrica a existentei acestor produse.Implicit este
vorba de stiinta

Citat:
Filosofie de cuvinte. Nu ma bag :)
Realitate.Nu mai fugi. :)

Citat:
Neee..e doar o amarata de prejudecata.
O religie e o chestie ceva mai sofisticata, implica un sistem moral, cat decat o coerenta, etc.
Depinde, depinde.Ia fi atent:
Citez din DEX:

Religie=Ansamblu de idei, sentimente și acțiuni împărtășite de un grup și care oferă membrilor săi un obiect de venerare, un cod de comportament, un cadru de referință pentru a intra în relația cu grupul și universul

Aline, schimba obiectul de venerare cu cei vrei tu, si cate obiecte de venerare iti trec prin minte atatea religii ipotetice poti sa ai.

Exemplu:
Daca unuia ii trece prin cap sa venereze bordura strazii si poate sa-i
prosteasca pe altii, apoi totii aia formeaza un grup a caror religie
este venerarea bordurilor.Etc.

Citat:
Sigur, dar asta nu i-ar impiedica sa accepte faptul ca ar putea exista un Creator, atat timp cat stiinta nu poate demonstra contrariul.
.
Dar crezul lor este ca daca nu poate fi masurat, observabil, analizat prin
cele cinci simturi + ratiunea, atunci nu exista.

Last edited by oaie_cugetatoare; 17.04.2014 at 14:11:38.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2014, 15:58:48
Mandea77 Mandea77 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.12.2013
Talking

Buna ziua tanti, ... tai lemne ...

AlinB, lasa-ne cu logica si cu filosofia ta proprie si personala, ai inceput sa ceri definitii sa te faci ca nu intelegi cu ce se ocupa religia, se pare ca desi esti de foarte mult timp pe acest forum, nu prea ai inteles nici de ce te afli aici si nici ce cauti ... probabil pe Scientia.ro nu faci fata la discutii si te racoresti pe aici ...

Sofismele ieftine si abordarea superficiala te caracterizeaza atunci cand incepi sa-ti dai cu parerea (ca toata lumea, nu?) despre lucruri pe care nu doar ca nu le cunosti, dar nici nu faci un minim efort sa te informezi. Aceasta observatie este valabila si pentru Corinusha, o psiholoaga care habar nu are sa poarte un dialog, sa raspunda la intrebari si sa se raporteze la discutie - atribute necesare oricarui "psiholog" care se respecta - dar aici cred ca nu este cazul.

Bla, bla, bla ... bla, bla, bla ... ia zi mai Corinusha, e mai bine la vila sau la bloc, te-ai dumirit ? Daca nici macar aceste lucruri nu le stii (la varsta ta - 24 ani) ce sa mai zic de restul problemelor cu adevarat importante! Tu pui intrebarile pe forum si pe urma le dai sfaturi la "pacienti" asa fraieri sunt aia de vin pe la tine la consiliere psihologica ?

Ingineria, internetul .... haaa, smartfoanele, e multa inteligenta nene la stiinta, nu e pentru fraieri ... ha, ha, ha ...
Cat de hazliu esti mai AlinB, te straduiesti permanent sa pari riguros si logic dar nu-ti prea iese. Pierzi exact estentialul!

Sper ca aveti simtul umorului destul de dezvoltat ... ca de restul nu sunt asa sigur.

Adevarata stiinta duce la o anumita credinta: toata lumea crede in ceva, eu cred ca o sa mai beau un paharel !
Ha, ha, ha ... ce nivel inalt de abordare ... sau cat de jos poate ajunge o discutie ?

De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere ! Umbla o vorba prin targ ...

Last edited by Mandea77; 17.04.2014 at 16:30:35.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2014, 16:35:26
Banned

Thumbs up

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Religie=Ansamblu de idei, sentimente și acțiuni împărtășite de un grup și care oferă membrilor săi un obiect de venerare, un cod de comportament, un cadru de referință pentru a intra în relația cu grupul și universul
Cuvântul religie vine din limba latină, fie din re-legio (re-citire, referindu-se la repetarea Scripturilor, după Cicero) fie din (re-lego, re-legare, din latină, a re-lega , a reface legătura cu Dumnezeu). Singura religie este cea ortodoxă! Restul sunt credinte, filosofii, etc.

Last edited by Mandea77; 17.04.2014 at 16:38:06.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2014, 13:11:49
Banned

Implicit

Cu ocazia Sfintelor Sarbatori ale Pastelui va doresc tuturor multa bucurie, sanatate, fericire si puterea de a va ajuta semenii.
Paste Fericit!
Reply With Quote
Vechi 19.04.2014, 15:58:59
Banned

Thumbs up Sfânta Lumină de Paște s-a aprins la Ierusalim

În lumina slabă a Sfântului Mormânt, începe să citească rugăciunea pentru pogorârea Luminii Sfinte. "Stăpâne, Doamne, Iisuse Hristoase, Înțelepciune începătoare de lumină a Tatălui Celui fără-de-început, Carele locuiești întru lumina cea neapropiată, Carele ai poruncit luminii să strălucească dintru întunerec, Carele ai spus să fie lumină și a fost lumină, Doamne, Dătătorule- de-lumină, Carele ne-ai scos din întunericul înșelăciunii și ne-ai călăuzit la lumina minunată a cunoștinței Tale, Carele ai umplut de lumină și bucurie tot pământul prin venirea Ta în trup aici și cele de dedesubt prin pogorârea Ta la iad, după care Tu ai vestit lumina tuturor neamurilor prin sfinții Tăi apostoli, Ție Îți mulțumim că prin credința cea dreaptă ne-ai scos din întuneric la lumină și ne-am făcut fii ai luminii prin sfântul Botez și am văzut slava Ta plină de har și adevăr ......și noi Te chemăm și Te rugăm, Preasfinte Stăpâne, ca să arăți acest dar de sfințire plin de harul Tău dumnezeiesc prin harul preasfântului și de-viață-purtătorului Tău Mormânt și să binecuvântezi și să sfințești pre cei ce se ating de ea cu cucernicie, slobozindu-i de întunericul patimilor, și să ne faci vrednici de preastrălucitoarele Tale sălașuri unde strălucește lumina cea neînserată a Dumnezeirii Tale", se spune într-un fragment al acestei rugăciuni.

După ce patriarhul rostește rugăciunea, se spune că o adiere lină se simte pe deasupra pietrei Sfântului Mormânt. Adierea dispare, pe piatră încep să apară stropi de lumină albă-albăstruie, iar patriarhul Ierusalimului "adună lumina cu mâinile și o așează în vasul de aur". Din vas, el aprinde apoi mănunchiurile de lumânări, iese din mormânt și le împarte clericilor de diferite confesiuni și credincioșilor.

Fostul patriarhul Ierusalimului Diodor I povestea în 2008 despre momentul sfânt al aprinderii luminii la Biserica Învierii: "Din mijlocul pietrei pe care a fost culcat Iisus se revărsa o lumina nedefinită, în mod normal cu o tentă albăstrie, dar culoarea se poate schimba și lua multe nuanțe. Nu poate fi descrisă în cuvinte omenești. Lumina răsare din piatră ca și ceața care se ridică deasupra unui lac, piatra pare fi acoperită de un nor, dar este lumină. Lumina se comportă diferit în fiecare an. Uneori acoperă doar piatra, alteori luminează tot mormântul, așa încât oamenii de afară văd mormântul plin de lumină. Lumina nu arde! - niciodată nu mi-am ars bărba în toți cei 16 ani de când sunt Patriarh al Ierusalimului și am primit Focul Sfânt. Lumina are altă consistență, diferită de lumina focului care arde în candelă. La un moment dat, Lumina se înaltă și formează o coloană în care focul este de natură diferită, așa că pot aprinde lumânările mele de la ea. După ce am primit flacără, ies și dau Focul întâi patriarhului Bisericii Ortodoxe Armene, apoi patriarhului Copt și după aceea tuturor celor prezenți în biserică."

Extras din http://www.mediafax.ro/social/sfanta...salim-12493693
Reply With Quote
Vechi 25.04.2014, 12:56:00
Banned

Lightbulb

Adevarata stiinta este a lui Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 09.05.2014, 13:10:06
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Implicit 'Lumina' de la Ierusalimul cel vechi ce se aprinde singură e ca Moș Gerilă!

Dacă aia-i lumina cea adevărată, aia pe care o aduc politicienii împreună cu arhiereii cu avionul de la Ierusalim pentru că cică se aprinde singură prin minune, defapt o reacție chimică simplă transformată în minune divină de către păcălicii care profită de credulitatea superstițioasă a credicioșilor ca să facă profituri... deci dacă aia e lumina lui Hristos, lumina învierii, atunci pentru ce i-a mai trimis Domnul pe apostoli precum el a fost trimis de Tatăl în toată lumea ca să mărturisească moartea Domnului tăinuind învierea Sa a treia zi după scripturi? Deci pentru ce i-a mai trimis începând de la Ierusalim?

Lumânarea credinciosului și candela fecioarelor e doar un simbol iar aprinderea lor minunată de sus se poate întâmpla oriunde și nici într-un caz numai fix la Ierusalim, ci ''acolo unde doi sau trei se Adună în numele Meu acolo sunt și Eu cu ei... și minunat este Domnul întru sfinții Săi.

Deci ce se întâmplă la Ierusalimul cel vechi cu aprinderea 'minunată' a lumânării e ceva gen moș Gerilă! E frumos ca simbol dar e prostie superstițioasă și slavă deșartă și paradă politică cu minteres electoral dacă e întreținută pentru păcălirea maselor cu amăgitoarea falsă speranță că aia tre' să vină să o ia de la biserică, speranță deșartă și absurdă cu care îi consolează pe plătitorii de taxe bisericile instituționalizate aflate în cârdășie cu mafia politică justițiardă și naționalistă a celor ce s-au emanat și erijat la putere în gLume prin minciună și furt și crimă ca să lucreze la nesfârști lucrarea ipocrită a fățărniciei viclene: răutatea tainică pentru profituri privirilegiate din bani publici prin legi mafiote pârâcioase.

Last edited by vsovivivi; 09.05.2014 at 14:03:01.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? lourdes19 Generalitati 2 19.10.2010 12:06:29
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
"Interconfesionalitate" in aceeasi credinta praxis Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 0 18.11.2008 12:42:40