![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Orice răspuns e binevenit
|
|
||||
|
||||
![]()
Bine, dar ar trebui să reformulezi. Pentru că în postarea ta ai niște răspunsuri, explicații, jigniri făcute la grămadă. Deja știi, după părerea ta, ce și cum credem noi, și cât de șmecheri, retardați, mincinoși, lipsiți de demnitate ș.a.m.d. suntem.
Poți avea un dialog cu noi, având în vedere diferențele astea majore dintre tine și noi? Last edited by CristianR; 13.05.2014 at 14:13:07. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu inainte sa imbratisez ortodoxia ca religie (crestina) care imi lumineaza credinta, am analizat si celelalte confesiuni care le-am gasit la mine in oras: romano-catolic, baptist, penticostal si protestant.
Mi s-au parut incomplete, adica orice era bun se gasea si in ortodoxie, atat ca parca lipsite de profunzime. Insa, ce am observat mai grav, e extremele: ori o mistificare exagerata (cel mai bun exemplu: credintele apocaliptice sau vorbirea in limbi) sau o golire de dumnezeire a lui Hristos, o golire de sacru intregului ritual. Cel mai important lucru sau cel mai profund (pentru mine) in ortodoxie, e ca in aceasta lumina a revelatiei lui Dumnezeu si a invataturilor Sale, toata viata e o zbatere continua. Niciodata nu te poti crede mantuit insa niciodata nu iti poti pierde speranta. Atat de subtil se descopera Hristos in inima ta, incat te trezesti cu ochii umeziti, impacat si continui sa iti duci crucea... Am incercat sa imi prezint credinta pe un ton amical, poate se regaseste cineva in cuvintele mele. Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]()
Ce am spus în postarea care pare plină de jigniri, sunt fapte, doar am ilustrat fapte făcute de creștini (marea majoritate a lor)
Sigur că putem avea un dialog |
|
||||
|
||||
![]()
Dincolo de faptul că afirmațiile tale nu au la bază o observare corectă a creștinilor, ci doar una de suprafață, s-ar putea să ai și ceva dreptate. Există o religiozitate bazată pe frică, însă cred că nu este majoritară între creștini. Oricum, nu pot vorbi în numele celorlalți.
Îți pot spune, însă, că temelia credinței creștine este învierea lui Hristos, fapt dătător de mare bucurie, întrucât creștinii știu că învierea Lui este și învierea noastră, în măsura în care Îl vom cunoaște și ne vom uni, tainic, cu El, asemănându-ne tot mai mult Lui. Iar această înviere, care are la bază o jertfă de bunăvoie, este, iarăși, întemeiată pe o dragoste imensă a lui Dumnezeu pentru om, pe care n-a vrut să-l lase într-o moarte veșnică (pe care singur a ales-o), ci i-a dat o nouă șansă, o nouă posibilitate de a se bucura de Viața Lui, acum și mereu (etern). Dumnezeu ni S-a făcut cunoscut, prin intermediul lui Hristos, ca un Tată iubitor și iertător. Taina iertării, spovedania, ne este dată pentru ca ori de câte ori ne depărtăm de El, să ne putem reîntoarce acasă, părăsind păcatul, care nu este altceva decât o uitare și o îndepărtare de Dumnezeu. Singura frică pe care trebuie să o avem este de a nu răni dragostea lui Dumnezeu pentru noi. Teama de păcat nu trebuie să fie altceva decât teama pe care o simți îndepărtându-te de lumină și de căldură, mergând către o periferie întunecată și rece, care se mai numește și „întunericul cel mai din afară” în Evanghelii. |
|
|||
|
|||
![]()
Problema e ca povestea începe ciudat încă de la început...
Dumnezeu le-a interzis oamenilor din fructul Cunoștiinței Binelui și Răului. Și păcatul originar este că ei nu s-au supus. Adică supunerea este virtute, să rămâi inconștient, neînțelept este virtute. Să fii sclav, oaie, e virtute. Să încerci să descoperi singur , este păcat. Să fi înțelept, e păcat. Apoi acest dumnezeu care avea ciudata plăcere să îi țină pe copiii săi captivi și proști, s-a infuriat ! S-a înfuriat că nu i s-au supus ! Povestea asta se reflectă în societatea de azi. Toți părinții vor să controleze copiii. Cei care nu se supun sunt condamnați, cei ascultători sunt lăudați. În primul rând e f ciudat cu dumnezeul creștin, ce comportament deviant are. Nu își dorește să fie înțelepți copiii lui. Își dorește să fie ca niște animale, sau ca niște roboți. Nicidecum să fie înțelepti și nemuritori. E cumva politician? E exact dictatorul suprem. Faci ce zice el, ești lăsat în pace. Nu faci, ești pedepsit. Nu există nici o posibilitate de a fi liber, în această religie. Este o sclavie de la început și până la sfârșit. Iisus zice Prin mine treceti. Doar prin mine ! Cine nu e cu mine, e contra mea ! fanatism pur.comportament de dictator Fi o oaie, fi un supus, nu cauta singur. Sa iti fie frica, sa te temi ! Lasa-te pastorit, si totul va fi bine, lasa ca stie dumnezeu ce face. E exact instrumentul cel mai intunecat, care a tinut omenirea in sclavie psihologica. citat din biblie: "1. Oricine sa fie supus stapanirilor celor mai inalte; caci nu este stapanire care sa nu vina de la Dumnezeu. Si stapanirile care sunt, au fost randuite de Dumnezeu. 2. De aceea, cine se impotriveste stapanirii, se impotriveste randuielii puse de Dumnezeu; si cei ce se impotrivesc isi vor lua osanda. " Romani 13 "1.Let everyone be subject to the governing authorities, for there is no authority except that which God has established. The authorities that exist have been established by God. 2 Consequently, whoever rebels against the authority is rebelling against what God has instituted, and those who do so will bring judgment on themselves. " Adica lasa-te exploatat, nu incerca sa te manifesti in nici un fel. asculta ce zice popa, ca zice bine ce zice (desi e f amuzant, nu exista doi preoti care sa zica acelas lucru. nu exista 2 crestini care sa creada in acelas dumnezeu, sau care sa inteleaga acelas lucru din biblie) Lasa-te subjugat, simte-te sfant, condamna-i pe pacatosi. Reprima-te sexual, tine post, tortureaza-ti trupul, slabeste-ti inteligenta, plangi , tanguieste-te , si vei fi mantuit ! super religie, ce să mai Și toate aceste realități urâte sunt ascunse în spatele multor cuvinte frumoase ! "Iubire", etc îmi poate spune cineva de ce ar vrea un om sănătos și inteligent să devină sclav, să se auto-distrugă? Last edited by 2458386286; 13.05.2014 at 17:27:39. |
|
||||
|
||||
![]()
Ori n-ai citit răspunsul pe care ți l-am dat, ori nu te interesează. Și dacă nu te interesează, înseamnă că deja consideri că știi ce și cum. Deci n-ai întrebări. Prin urmare, n-ai nevoie de răspunsuri. Din nefericire, ții prea mult la prejudecățile pe care le ai cu privire la credință și credincioși.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sigur, ai si tu dreptul la o credinta a ta, fie ea si anti-religioasa. Problema este ca, asa cum e foarte putin probabil sa gasesti pe cineva care sa se oboseasca sa incerce sa ti-o schimbe, tot asa a ta e nula, chiar vorbind doar dpdv al comunicarii, pentru ca ceea ce crezi ca stii nu poti transmite unuia care se situeaza la polul opus al convingerilor, n-ai nici argumentele nici pedagogia necesara pentru asa ceva. Mai mult chiar, prin atitudine, din start te-ai descalificat pentru dialog, cel putin pe acest forum si probabil ca stii ce inseamna asta si ce urmeaza.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 13.05.2014 at 22:53:50. |
|
|||
|
|||
![]()
"Nu, e doar interpretarea ta, persoanala si mai ales subiectiva.
Sigur, ai si tu dreptul la o credinta a ta, fie ea si anti-religioasa. Problema este ca, asa cum e foarte putin probabil sa gasesti pe cineva care sa se oboseasca sa incerce sa ti-o schimbe, tot asa a ta e nula, chiar vorbind doar dpdv al comunicarii, pentru ca ceea ce crezi ca stii nu poti transmite unuia care se situeaza la polul opus al convingerilor, n-ai nici argumentele nici pedagogia necesara pentru asa ceva. Mai mult chiar, prin atitudine, din start te-ai descalificat pentru dialog, cel putin pe acest forum si probabil ca stii ce inseamna asta si ce urmeaza. " Am expus anumite idei , asta e tot. Și oricine vrea să fie creștin,ortodox, sau orice, îl incurajez să facă așa cum simte. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu poți să expui chiar orice idee, doar pentru că e idee. Asta, eventual, în numele dreptului liberei exprimări. Adică unul care face apologia scatofagiei pe un forum unde mai mult sau mai puțin discuțiile sunt pe teme ortodoxe nu prea are ce căuta expunând idei.
Decât dacă e un nesimțit ordinar care nu vrea decât să tulbure atmosfera. "Decât expunând idei".