Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 13.05.2014, 20:55:54
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.204
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 2458386286 Vezi mesajul
Copiii nici nu au învățat să vorbească, și voi îi botezați, le puneți amprenta psihologică, vă luați măsurile să fiți siguri că e înrobit încă de mic ! Nu puteți să așteptați să crească, să ceară el însuși să cunoască religia, în toate formele ei, și să decidă singur Da, am studiat și islamism, hinduism, budism, zen, tantra, yoga, taoism, echart tolle, osho, și aleg să fiu creștin ! Nu, nu așteptați, pentru că știți că asta nu se va întâmpla. .
Poti sa inveti tot ce spun toate religiile lumii? Cand? Nu, asta nu este o explicatie ca adevarata credinta este crestinismul. Dar tu nu ai intrebat de ce crestinismul ar fi adevarata credinta, tu doar ai spus cum ar trebui sa procedeze cineva si eu ti-am adus un argument ca propunerea ta este nerealista.
__________________
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi.
Reply With Quote
  #2  
Vechi 13.05.2014, 21:42:41
2458386286 2458386286 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 13.05.2014
Mesaje: 60
Implicit

"Poti sa inveti tot ce spun toate religiile lumii? Cand? Nu, asta nu este o explicatie ca adevarata credinta este crestinismul. Dar tu nu ai intrebat de ce crestinismul ar fi adevarata credinta, tu doar ai spus cum ar trebui sa procedeze cineva si eu ti-am adus un argument ca propunerea ta este nerealista. "

Nu trebuie sa le inveti pe toate, e de ajuns sa gusti putin din Zen - zen nu este o religie, nu are scripturi, nu are teorii, nu are practici - . Zen este parfumul

Daca gusti putin din Zen, este mai mult decat indeajuns, pentru ca este insasi esenta religiozitatii. Aceasta esenta chiar daca se intampla ca un sfant crestin(desi f rar, pt ca e greu sa treci de intregul sistem teologic crestin, care este pur si simplu o bariera) sa ajunga la ea, sau un budist, sau un hindus, este aceeasi.

Odata ce ai gustat putin, poti experimenta diverse religii, si poti vedea care te duce spre esenta, si care e doar vorbaraie, care iti promite ca se vor intampla lucruri marete dupa moarte. Care este problema, nu ai suflet acum? Nu îți poți descoperi natura divină acum, trebuie să aștepți până după moarte? Dacă așa crezi, atunci să știi că ai fost păcălit. Pentru că nu ai cum să demonstrezi nimic despre ce va fi după moarte.



"Daca te-ar fi lasat ai tai liber sa inveti si sa studiezi orice, mai putin fizica, ai fi ajuns sa descoperi teoria relativitatii?
Iti dai seama cat de absurd este sa presupui ca cineva poate cunoaste si intelege o invatatura atat de compexa si de vasta cu propria minte intr-un timp atat de limitat?
Dovada faptului ca tu nu stii ce presupune crestinismul este ca tu il limitezi doar la Biblie. Si ai dreptate partial, dar asta le-o poti imputa sectantilor care cred ca tot ce au nevoie pentru a ajunge la credinta si invatatura adevarata este Biblia.

Un dialog este inutil pentru ca nu stii despre ce vorbesti. Studiaza (critic) ce invata si ce ofera crestinismul adevarat si apoi putem discuta in contradictoriu."

Daca esti lasat liber, si esti interesat de fizica, o vei studia. Daca esti fortat sa înveți fizică, nu vei intra niciodată adânc în ea. Și puteți observa în sistemul educațional. Copiii sunt pur și simplu forțați. De aceea mulți renunță la școală. Cei care nu renunță, majoritatea devin plini de informații, dar nu de inteligență.
Pentru că informații poate să aibe și un calculator, dar nu inteligență. Inteligența ține de întreaga ființă, de întreaga vitalitate. Doar un om inteligent poate fi rebel, pentru că doar el poate vedea ce se întâmplă. Restul, care nu pot vedea, le place doar să își imagineze că sunt salvați, că ei nu au nici o responsabilitate, că e vina altora pentru răul care se întâmplă.

"Ei bine, atunci când omul crede că Dumnezeu îl vrea prost și că mai bine se ghidează singur, după capul său, fără ajutorul lui Dumnezeu, abia atunci devine cu adevărat prost, pentru că pierde legătura cu Cel care îi putea lumina mintea. Puterea de a gândi și-o păstrează și poate să devină un ateu extrem de inteligent. Dar nu va mai avea capacitatea de a se împărtăși din lumina spirituală a lui Dumnezeu, și va vedea și va analiza lumea toată fără această lumină. Și pentru că nu o mai vede, va considera că nici nu există."

Capul, adica mintea, acestea sunt împrumutate. Gândirea, conceptele, acestea sunt învățate de la cei din jur. Mintea este programată de cei din jur. Crima pe care o fac cei din jur, este că te împiedică să descoperi în tine ceea ce este dincolo de minte, ceea ce nu moare niciodată, și fără de care nu poți fi împlinit și liber. Cum reușesc ei asta? Umplându-ți capul cu idei, cu frică (de iad, de sărăcie, de orice), cu lăcomie (de rai, de viitor). Nimeni nu îți zice lasă ideile deoparte și stai pur și simplu să observi singur. Să te auto observi, relaxat. Ești corpul? Ești mintea? ... cine observă această întrebare "sunt mintea? cine sunt eu?" ? Observatorul, cel care vede mintea, nu e mintea, atunci cine e?
Nu, acest lucru nu este în nici un caz permis. Să descoperi că nu ești mintea, și că nu ești corpul, la modul practic, de asta se tem cel mai tare cei care vor să dețină puterea.

Așa că e simplu, fă-i pe oameni să creadă în anumite povești, fă-i să aibe impresia că "Eu sunt mintea.", fa-i sa aibe impresia ca sexul e ceva de care trebuie sa te feresti (astfel ii faci sa se lupte cu ei insisi, sa se auto pedepseasca, sa le slabeasca inteligenta, si in acelas timp nu le dai ocazia să experimenteze sexul în mod natural, și să treacă mai departe. ), și gata! Toată viața o să fie cu mintea la sex ! Și se va auto distruge treptat treptat, în timp ce se crede salvat, mântuit ! E o tactică bună, care se pare că merge. Pentru că cel care se crede mântuit, este mândru, e fericit că e pe Calea cea Bună.

Așa că despre observare, eu zic că este esențială experiența practică a ceea ce e nemuritor în tine, și realizarea că nu ești mintea. Și școala asta se luptă să facă, să te convingă că ești mintea.! Și de asemenea să îi țină ocupați pe tineri, să nu le dea ocazia să se iubească, pentru că sexul e un păcat în afara căsătoriei. De ce? Păi dacă oameni fac sex , și sunt împliniți, relaxați, neobsedați, cine se mai lasă manipulat?



"Dacă accepți că nu știi că Dumnezeu există, spre exemplu, setea după El rămâne în tine și îți va anima căutarea. Și dacă vei căuta, Îl vei și găsi. A crede nu înseamnă a ști. Nu poți ști că Dumnezeu există. Poți doar să crezi. Și să-L cauți mereu, pentru că niciodată nu-L vei afla cu adevărat, El fiind nesfârșit și imposibil de înțeles. Dar poate fi cunoscut cam așa cum poate fi cunoscută lumina Soarelui.

Din acest motiv, exemplul cu bananele nu este bun din cauză că e vorba de ceva ce poate fi cunoscut."
Credința îți dă impresia că deja știi. Și te oprește din căutare. Bananele pot fi cunoscute, dar și dumnezeu poate fi gustat. Dumnezeu poate fi experimentat ! Nu prin minte, nu prin credință, nu prin gândire.

"Să crezi și să experimentezi, asta-i abordarea creștină. Dar credința este înainte, că fără ea nu poți experimenta. Dumnezeu nu este un obiect pe care să poți pune mâna. Dacă nu crezi nu Îl poți cunoaște.
Este necesar un alt fel de a gândi când e vorba de Dumnezeu, nu mai merge cu modul obișnuit, care este bun pentru obiecte, pentru lucrurile pe care le constatăm cu simțurile. Asta din cauză că El este mai presus de toate cele create."

Credința e absolut nenecesară, e doar o metodă să te impiedice să experimentezi. Experimentează, și vei știi . Orice mod de a gândi, când vine vorba despre ceea ce este dincolo de minte, este greșit. Dar din cauză că suntem învățați că doar mintea există, că suntem mintea, nu avem nici cea mai mică idee că suntem observatorul minții, care trebuie descoperit.

"Cei care au ucis n-au fost oameni credincioși cu adevărat, nu s-au pus ei în slujba lui Dumnezeu, ci au pus religia în slujba intereselor politice. Se mai întâmplă încă și în zilele noastre. Dar noi nu în ei credem. "
Nici ei nu aveau intenții rele, dar erau conduși de minte, de teologie, de teorii. Credeau că așa este corect. Nu aveau nici o experiență interioară, nu a înflorit în ei compasiune. Aveau credință, nu experiență.


Dragi prieteni, nu vreau să vă conving de nimic, vă respect pe voi, ca oameni. M-am băgat pe seamă pe acest forum doar că sunt mulți care nu au auzit de Zen, dar ce caută ei este experiența practică. Doar am prezentat niște idei, și am atacat unde cred eu că sunt rădăcinile unor probleme.

https://www.youtube.com/watch?v=_XflR-oYQjc

https://www.youtube.com/watch?v=PBEIeRSLb8k


Aștept răspunsuri :)
Reply With Quote
  #3  
Vechi 16.05.2014, 19:26:40
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.204
Implicit

In primul rand este greu de urmarit un mesaj de-al tau. Da Quote ca sa se stie ce si cine a spus si de unde incepe raspunsul tau.
Citat:
În prealabil postat de 2458386286 Vezi mesajul
Nu trebuie sa le inveti pe toate, e de ajuns sa gusti putin din Zen - zen nu este o religie, nu are scripturi, nu are teorii, nu are practici - . Zen este parfumul

Daca gusti putin din Zen, este mai mult decat indeajuns, pentru ca este insasi esenta religiozitatii. Aceasta esenta chiar daca se intampla ca un sfant crestin(desi f rar, pt ca e greu sa treci de intregul sistem teologic crestin, care este pur si simplu o bariera) sa ajunga la ea, sau un budist, sau un hindus, este aceeasi.
1. Esti inconsecvent si te contrazici. Nu poti sa spui ca este absurd si nedrept sa iti inveti copilul sa urmeze invataturile lui Hristos si sa se limiteze la ele pentru ca asa nu poate alege si apoi sa spui ca nu trebuie sa studieze tot fiindu-i de ajuns filosofia zen.
2. Nu poti spune ca invataturile crestinismului sunt gresite si nu "il ajuta pe om sa progreseze" atat timp cat tu nu stii care sunt invataturile crestinismului. Si tu nu stii care este principala porunca a crestinismului si ceea ce crestinismul ii "promite" celui care ii respecta si urmeaza invataturile. Nici nu stii daca aceste "promisiuni" sunt onorate.
3. Aproape orice religie sau filosofie de viata daca ar fi urmata ar aduce o imbunatatire in viata celui care o urmeaza. Prea putine sunt religiile care instiga la dezechilibru. Intrebarea este: care este finalitatea? O "viata viitoare" caracterizata de placere infinita sau de depersonalizate nu este o "imagine credibila" si o invatatura in concordanta cu "evolutia fiintei umane"

Citat:
În prealabil postat de 2458386286 Vezi mesajul
Odata ce ai gustat putin, poti experimenta diverse religii, si poti vedea care te duce spre esenta, si care e doar vorbaraie, care iti promite ca se vor intampla lucruri marete dupa moarte. Care este problema, nu ai suflet acum? Nu îți poți descoperi natura divină acum, trebuie să aștepți până după moarte? Dacă așa crezi, atunci să știi că ai fost păcălit. Pentru că nu ai cum să demonstrezi nimic despre ce va fi după moarte.
Prin afirmatia asta nu faci decat sa confirmi ca habar nu ai ce invata crestinismul. Mantuirea si viata vesnica incepe aici. In acelasi timp, tinand cont ca "viata de dupa moarte", cum o numesti tu este eterna este evident ca viata de aici este doar o perioada de pregatire si este normal ca ucenicia sa presupuna si teste si incercari.





Citat:
În prealabil postat de 2458386286 Vezi mesajul
Daca esti lasat liber, si esti interesat de fizica, o vei studia. Daca esti fortat sa înveți fizică, nu vei intra niciodată adânc în ea. Și puteți observa în sistemul educațional. Copiii sunt pur și simplu forțați. De aceea mulți renunță la școală. Cei care nu renunță, majoritatea devin plini de informații, dar nu de inteligență.
Pentru că informații poate să aibe și un calculator, dar nu inteligență. Inteligența ține de întreaga ființă, de întreaga vitalitate. Doar un om inteligent poate fi rebel, pentru că doar el poate vedea ce se întâmplă. Restul, care nu pot vedea, le place doar să își imagineze că sunt salvați, că ei nu au nici o responsabilitate, că e vina altora pentru răul care se întâmplă.
Evitarea raspunsului nu demonstreaza decat ca nu ai un raspuns. La fel si directionarea discutiei spre altceva. Nu era vorba despre scoala. Nici despre a invata fizica. Era vorba despre faptul ca omul nu poate ajunge singur la intelegerea tuturor aspectelor ce ii determina viata. Asa cum nu poate ajunge la "redescoperirea" teoriei relativitatii daca este lasat sa obeserve si sa studieze singur asa nu poate ajunge la credinta adevarata pentru ca multe dintre invataturile acesteia (de fapt cam toate) au fost revelate si apoi transmise de la o generatie la alta.

Iar referitor la Osho, fara sa am pretentia sa vorbesc despre ceva ce nu stiu suficient de bine (nu pot sa spun ca nu am auzit de el, dar nici ca i-a studiat "filosofia de viata", orice persoana care are un interes este mai putin credibila in sustinerea ideilor sale. Atat timp cat bogatia nu trece pe langa el neobservata, atat timp cat sexualitate si senzialitate nu trec, de asemenea, pe langa el neobservate este mai greu sa crezi ca il intereseaza bunasterea tuturor atat timp cat ceea ce are el ar putea ajuta pe foarte multa lume.
Pe Hristos mi-ar fi mai greu sa mi-l imaginez intr-un Rolls.
La fel ideile lui despre (sau mai degraba impotriva) crestinismului nu prea sunt credibile atat timp cat din punctul lui de vedere crestinismul ii face concurenta.
Iar preotii si credinciosii crestini care sunt plini de pacate nu sunt reprezentativi pentru crestinism. Daca ai fi stiut ce invata crestinismul ai fi stiu si ca acestea nu urmeaza invataturile pe care pe "propovaduiesc".
__________________
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 16.05.2014, 21:01:28
2458386286 2458386286 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 13.05.2014
Mesaje: 60
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
1. Esti inconsecvent si te contrazici. Nu poti sa spui ca este absurd si nedrept sa iti inveti copilul sa urmeze invataturile lui Hristos si sa se limiteze la ele pentru ca asa nu poate alege si apoi sa spui ca nu trebuie sa studieze tot fiindu-i de ajuns filosofia zen.
Nu, ai inteles gresit. Zen nu e o filozofie, si zen nu poate fi invatat. Zen inseamna sa fii exact precum copilul pur, necontaminat cu teorii, dar in acelas timp constient. Este ceea ce Iisus Hristos a numit "sa fii precum un un copil". Este absenta tuturor filozofiilor, teologiilor, chiar si a ateismului.
Reply With Quote
  #5  
Vechi 16.05.2014, 22:46:55
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 9.706
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 2458386286 Vezi mesajul
Nu, ai inteles gresit. Zen nu e o filozofie, si zen nu poate fi invatat. Zen inseamna sa fii exact precum copilul pur, necontaminat cu teorii, dar in acelas timp constient. Este ceea ce Iisus Hristos a numit "sa fii precum un un copil". Este absenta tuturor filozofiilor, teologiilor, chiar si a ateismului.
Iisus a spus ceva diferit, sa fim la suflet ca si copiii, iar la minte sa nu fim ca ei. Adica invers decat ceea ce ai spus si invers fata de golirea mintii din practicile asiatice. In crestinism se spune ca mintea este pavaza impotriva demonilor, anihilarea ei inseamna cale libera pentru ingerii cazuti, sa isi strecoare toate gandurile, vedeniile, etc. De aceea orientalii nu ajung la vreo iluminare divina, ci la o simpla demonizare, acest proces fiind arhicunoscut in scrierile crestine (pateric, vietile sfintilor, etc.). Stiu ce vorbesc pentru ca inainte sa devin credincios am fost interesat de religiile orientale, new-age, paranormal, etc. Am citit si cateva din vietile unor yogini. Si eu credeam ca stiu mule, dar de fapt nu stiam nimic, mi-am dat seama dupa ce am citit despre crestinism. Nu ai descoperit mai nimic, desi si tu crezi ca stii foarte multe, sunt doar gunoaie ce tin de lucrarea ingerilor cazuti, noi avem mese imbelsugate si aur, nu aceste nimicuri. Dar tu nu stii asta si nu iti poti da seama inca.
O carte deosebit de interesanta, cu cineva care a umblat in ashramuri prin India si are l-a intalnit pe un sfant facator de minuni: http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...intele-paisie/
Reply With Quote
  #6  
Vechi 16.05.2014, 23:11:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 2458386286 Vezi mesajul
Nu, ai inteles gresit. Zen nu e o filozofie, si zen nu poate fi invatat. Zen inseamna sa fii exact precum copilul pur, necontaminat cu teorii, dar in acelas timp constient. Este ceea ce Iisus Hristos a numit "sa fii precum un un copil". Este absenta tuturor filozofiilor, teologiilor, chiar si a ateismului.
E varza in capul tau.
Iisus Hristos n-a predat Zen.
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 17.05.2014, 09:47:46
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.204
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 2458386286 Vezi mesajul
Nu, ai inteles gresit. Zen nu e o filozofie, si zen nu poate fi invatat. Zen inseamna sa fii exact precum copilul pur, necontaminat cu teorii, dar in acelas timp constient. Este ceea ce Iisus Hristos a numit "sa fii precum un un copil". Este absenta tuturor filozofiilor, teologiilor, chiar si a ateismului.
Ce am zis prima data ramane valabil. Esti inconsecvent si te contrazici.
1.Atat timp cat trebuie sa il inveti pe om ceea ce este zen-ul, pentru ca toti ateii "necontaminati" de crestinism pe care ii cunosc nu practica asa ceva si atat timp cat exista lucruri bune si lucruri care nu sunt bune (chiar daca este sunt proprii firii umane) exista o filosofie a zenului. Dei trebuie sa il inveti.
2. Daca zen-ul nu trebuie invatat, cum zici tu, desi ti-am aratat ca lucrurile nu stau asa, de ce mai am nevoie de Osho? De ce, dupa ce am descoperit zen-ul nu imi este suficienta iluminarea si trebuie sa il ascult pe unul care imi spune care e este gurul celor bogati si inteligenti? De ce am nevoie de un guru? Dar ce ne facem cu cei saraci si neinteligenti?
3. Am tot spus asta, dar tu ignori: cum poti respinge si infiera crestinismul atat timp cat nu stii ce aceasta invata. Sau spune-ne, daca stii, ce invata crestinismul? Care este ideea sa fundamentala?
4. Tot sustii ca in crestinism bogatia este un pacat: arata-ne si nou unde este infierata bogatia in Sf Scriptura sau in invaaturile bisericii. Dar strict bogatia, nu pacatele celor bogati.
5. Si asta ai ignorat. Am spus ca invataturile majoritatii religiilor si filosofii puse in aplicare vor duce la o imbunatatirie a calitatii vietii (nu neaparat materiale, asta o promoveaza Osho) si la o impacare aparenta cu sine. Dar in afara de asta ce imi ofora celelalte religii? Care este finalitatea?
__________________
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi.
Reply With Quote
  #8  
Vechi 17.05.2014, 17:46:41
2458386286 2458386286 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 13.05.2014
Mesaje: 60
Implicit

Citat:
1.Atat timp cat trebuie sa il inveti pe om ceea ce este zen-ul, pentru ca toti ateii "necontaminati" de crestinism pe care ii cunosc nu practica asa ceva si atat timp cat exista lucruri bune si lucruri care nu sunt bune (chiar daca este sunt proprii firii umane) exista o filosofie a zenului. Dei trebuie sa il inveti.
Nu trebuie sa il înveți pe om ce este zen, zen apare ca o străfulgerare când stai în liniște

Ateii nu sunt necontaminați, sunt creștini întorși invers. Sunt credincioși, cred în absența lui dumnezeu

Zen nu are treabă cu binele și răul, nu are filozofie, nu poate fi explicat
Zen nu are scripturi, ci din contră, maeștrii zen au pus pe foc scripturile buddhiste, și statuile cu buddha, care în mod tradițional este maestrul lor.

Știu, zen e ceva cu totul diferit. Aproape imposibil de înțeles pentru cei care au ideea că religie înseamnă să crezi în ceva, să te rogi la ceva, să urmezi niște reguli.
Zen e religie adevărată, e parfumul religiozității.
Citat:
2. Daca zen-ul nu trebuie invatat, cum zici tu, desi ti-am aratat ca lucrurile nu stau asa, de ce mai am nevoie de Osho?
Nu ai nevoie de osho, osho e doar un prieten. Nu ai nevoie de un prieten, ci dacă îți face plăcere, stai în compania lui, dacă nu, îi spui pa, și îți vezi de drumul tău.

Osho nu explică zen, ci explică ce nu e zen. Dacă înțelegi tot ceea ce nu e zen, adică tot ce e neesențial și tu credeai că e esențial, dacă reușești să scapi de obsesia teoriilor, ai pregătit terenul pentru zen. Într-o zi, când nu te aștepți, vei avea ca o străfulgerare

Citat:
De ce, dupa ce am descoperit zen-ul nu imi este suficienta iluminarea si trebuie sa il ascult pe unul care imi spune care e este gurul celor bogati si inteligenti? De ce am nevoie de un guru? Dar ce ne facem cu cei saraci si neinteligenti?
Nu ai nevoie de un guru. Osho nu este un guru, este un prieten, porecla aia cu "guru-ul celor bogati" a pornit inițial de la ziariști. Și osho a explicat fenomenul, că cei bogați și inteligenți vor ajunge la el, nu cei săraci care nu au nevoile fizice împlinite, și nu pot înțelege.

Celor săraci, Osho le-a explicat că e foarte important să renunțe la ideea că sărăcia este virtute, să realizeze că sunt exploatați, să iasă din mândria și inerția asta, să se revolte contra celor care îi înrobesc, mai ales împotriva ideilor din cauză cărora au ajuns și rămân în starea de sărăcie.

raspunsul la aceasta intrebare este mai lung, o sa deschid un nou topic
3. Am tot spus asta, dar tu ignori: cum poti respinge si infiera crestinismul atat timp cat nu stii ce aceasta invata. Sau spune-ne, daca stii, ce invata crestinismul? Care este ideea sa fundamentala?
Am descris mai sus ce învață creștinismul în practică : saracie

4. Tot sustii ca in crestinism bogatia este un pacat: arata-ne si nou unde este infierata bogatia in Sf Scriptura sau in invaaturile bisericii. Dar strict bogatia, nu pacatele celor bogati.
Mai degrabă trece o cămilă prin urechile acului decât ajungă un bogat în Rai.
Fericiți cei săraci că a lor e împărăția cerurilor.
5. Si asta ai ignorat. Am spus ca invataturile majoritatii religiilor si filosofii puse in aplicare vor duce la o imbunatatirie a calitatii vietii (nu neaparat materiale, asta o promoveaza Osho) si la o impacare aparenta cu sine. Dar in afara de asta ce imi ofora celelalte religii? Care este finalitatea?
Toate religiile, filozofiile, sunt dăunătoare, nu îți oferă nimic, sunt bune doar să te mențină orb.
Asta e ce trebuie înțeles.
Osho zice că iubirea este religie. Nu e nevoie de filozofii, de teorii, de explicații, de sisteme teologice, ci să înflorești ca om - să fi sănătos, prosper, liber, inteligent, plin de iubire, conștient la fel ca Buddha, plin de dans la fel ca Zorba Grecul.
Reply With Quote
  #9  
Vechi 17.05.2014, 18:00:55
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.308
Implicit

Dar zen-ul ăsta nu există decât prin opoziție cu creștinismul? Dacă vrei să spui ceva despre zen de ce n-o faci, pur și simplu, fără a ataca ceva? De ce nu-l propovăduiești la modul afirmativ? Sau îl cunoști doar teoretic, și atunci în mintea ta totul este doar o luptă de idei?
Reply With Quote
  #10  
Vechi 18.05.2014, 16:59:02
aubergine aubergine is offline
Banned
 
Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.030
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 2458386286 Vezi mesajul


Și osho a explicat fenomenul, că cei bogați și inteligenți vor ajunge la el, nu cei săraci care nu au nevoile fizice împlinite, și nu pot înțelege.
Osho a fost un escroc batran, stia ca nu are ce face cu saracii, ca doar cum puteau saracii sa il alimenteze pe el cu masini si cu bani, si prostii bogati au pus botul. Mare este prostia omeneasca!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare