Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.05.2014, 13:03:04
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonJohn Vezi mesajul
Domnilor incep cu o explicatie menita sa intelegeti de ce sint Catholic- fost Ortodox

Pe vremea lui Ceausescu am fost atheist. Dupa Revolutie mama (botezata ortodoxa dar nu practica) a murit ceea ce m-a facut sa privesc altfel atheismul. Cred ca pentru rugaciunile tatalui meu (botezat Catholic dar mergea la o biserica ortodoxa ca aceea era mai aproape; oricum parerea lui si a bunicilor mei a fost intotdeauna ca intre ortodoxi si catholici e numai o cearta de cuvinte) am primit darul credintei in Isus Christos. Fiind botezat orthodox am crezut ca sint orthodox si am mers la biserica ortodoxa. Ca sa citesc am cumparat din librarie o biblie protestanta ca numai aia era de cumparat, si ce am gasit pe la bisericile pe unde am mers: Vietile sfintilor vol. 3, citeva cartulii despre invatatura ortodoxa si rugaciuni. N-am priceput nimic, si sa traiesc o viata crestin ortodoxa in societate parea logic imposibil. Fiind intellectual am aceasta tendinta de a intra in detalii, si in plus aveam o slabiciune a vointei ce atunci nu mio puteam explica si credeam ca asa sint eu.
Mergeam la biserica de sarbatori, si asa din cind in cind. Tineam post din cind in cind. Nu am avut duhovnic. Eram membri la biserica locala si plateam taxa anuala, si mici ajutoare financiare. Am emigrat si mediul sa schimbat, sint pe aici romani si preoti ortodoxi, dar stilul de viata nu s-a schimbat. Singura crestere spirituala ce am avut-o in 20 ani a constat in faptul ca atunci cind ma duceam la biserica, mergeam intotdeauna de la inceput, la ora 10.
Am inceput sa citesc citeceva de la Catholici si avea mai mult sens. Am ajuns la un punct in care miam zis ca daca intradevar cred in Dumnezeu am sa ma rog in fiecare zi de Sfanta Fecioara ca viata mea sa se schimbe, iar daca nu pot sa tin aceasta rugaciune inseamna ca de fapt nu cred. Aici a fost un punct important ca am incercat cu Paraclisul Maicii Domnului si nu am putut. Apoi am incercat cu Sfintul Rosariu si am reusit. Parerea mea personala a fost ca Rosariul e mult mai simplu si mai accesibil iar Paraclisul poate fi spus numai de cei avansati in viata spirituala. De atunci ma rog Sfintul Rosariu in fiecare zi.
Domnul preot de la biserica ne-a spus odata mai demult ca el se roaga de Duhul Sfint sa ne ajute spiritual ca el are familie, serviciu si nu are timp de noi. 10 ani de zile s-a tinut de cuvint. M-am dus la o biserica Catholica din vecinatate. Preotul catholic s-a mirat ca de ce vreau sa vin de la ortodoxi la el si i-am explicat ca viata mea spiritual nu merge, cred dar nu practic credinta crestina. M-a primit in RCIA pentru studiu, apoi de Sfintul Ion al Crucii m-a primit in sfinta biserica catholica.

De atunci am crescut spiritual extraordinar fata de cum am fost. Am parte de harul Domnului Isus, ma duc in fiecare duminica la biserica si ma impartasesc, m-am ferit de pacatele de moarte.
Am scris acest mesaj pt ca m-am uitat pe internet si am vrut sa vad ce mai ziceti, si am vazut cum credeti ca singura biserica adevarata e ortodoxa. Si sint unii care bestelesc toate bisericile si zic ca numai acea ortodoxa e buna. Nu e asa, si ar fi prea patetic ca sa ma considerati pe mine ca dovada; eu sint numai un exemplu.

Pentru cei ce ca si mine nu pot practica credinta crestina: Nu pierdeti timpul ca mine 20 ani, ca poate muriti si ajungeti in Iad. Cautati harul domnului oriunde il puteti gasi.

Despre aceasta as vrea sa fie topicul, unicitatea bisericii, ecumenism, si daca nu cumva in fapt ar trebuii ca asteptarile sa fie ca intre ortodoxi si catholici rezultatele sa fie mult peste ecumenism. De ce cred unii ca numai biserica ortodoxa e adevarata?
Daca ramaneai ortodox, aveai sansa sa dobandesti virtutile crestinesti. Smerenie, de exemplu. Unii din tarile catolice renunta la bani si vin la noi, ca sa traiasca in saracie si sa deprinda smerenia si alte virtuti crestine, iar altii alearga in tarile catolice dupa bani, dispretuind comorile spirituale ale neamului lor. Unii cauta indelung pana afla ortodoxia, altii, inainte de a cunoaste ortodoxia, aluneca in secte și in confesiuni cu o credință diluată.

http://www.razbointrucuvant.ro/recom...serafim-video/
Reply With Quote
Vechi 21.05.2014, 13:23:32
IonJohn IonJohn is offline
Member

Data înregistrării: 21.05.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Daca ramaneai ortodox, aveai sansa sa dobandesti virtutile crestinesti. Smerenie, de exemplu. Unii din tarile catolice renunta la bani si vin la noi, ca sa traiasca in saracie si sa deprinda smerenia si alte virtuti crestine, iar altii alearga in tarile catolice dupa bani, dispretuind comorile spirituale ale neamului lor. Unii cauta indelung pana afla ortodoxia, altii, inainte de a cunoaste ortodoxia, aluneca in secte și in confesiuni cu o credință diluată.

http://www.razbointrucuvant.ro/recom...serafim-video/
Eu propun sa ramanem la topicul threadului. Ce parere aveti de miracolul de la Fatima?
Reply With Quote
Vechi 21.05.2014, 13:26:49
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Eu propun sa ramanem la topicul threadului.
Adică?
Citat:
Ce parere aveti de miracolul de la Fatima?
Nici una. Pentru a nu te ofensa.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2014, 13:37:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Adică?

Nici una. Pentru a nu te ofensa.
Scurt si la obiect

Intr-adevar, cum de s-a schimbat asa, deodata, tema topicului, de la unicitatea Bisericii la "miracolul" de la Fatima?
Vechi 21.05.2014, 14:20:53
antoniap
Guest

Implicit

https://www.youtube.com/watch?v=PoNk0MAbf1w#t=72
Reply With Quote
Vechi 21.05.2014, 15:05:04
IonJohn IonJohn is offline
Member

Data înregistrării: 21.05.2014
Implicit

Sinteti gelosi ca miracolul nu a fost facut in Romania sau intr-o tara ortodoxa?
Dar Sfinta Fecioara a cerut Papei sa consacre Rusia inimei ei. Deci este un miracol atit al catolicilor cit si a ortodoxilor. Cum sa consacri Rusia cind o consideri eretica? Si rusii, cum sa considere pe catolicii eretici cind Sfinta Fecioara lor le-a cerut sa faca sanctificarea Rusiei.
Poate ca daca aceasta sanctificare se facea atunci cind s-a cerut, sau macar inainte de razboi, poate ca Europa nu mai trecea prin nazism si comunism.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2014, 13:35:48
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Eu propun sa ramanem la topicul threadului. Ce parere aveti de miracolul de la Fatima?
Cine sunt eu sa-mi dau cu parerea despre asa ceva? Iisus a fost si in iad, dar asta nu inseamna ca iadul L-a sfintit, ci El a salvat multe suflete de acolo.

Sper sa nu ajungem sa credem si in invazaia extraterestrilor, totusi!
Reply With Quote
Vechi 21.05.2014, 15:27:44
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
O sa te ajut eu, pentru ca daca nu iti spun adevarul ar fi un pacat. Am scris aici despre Fatima, dar si despre toate minunile catolicilor de la Schisma. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ima#post540153 Iti dau o veste proasta, nu numai la Fatima nu a fost decat o aparitie a ingerilor cazuti, dar si toate minunile catolicilor sunt false, sunt minuni ale ingerilor cazuti. Dupa Schisma si adoptarea ereziilor au pierdut harul si legatura cu Dumnezeu. De aproape o mie de ani sunt doar o organizatie umana, de fapt un stat. Pentru ca nu mai aveau har si minuni divine au devenit atrasi in influentati de aratari si vedenii ale ingerilor cazuti, care pot face si ei minuni. Iar BC nu este biserica, doar se substituie adevaratei Biserici a lui Hristos, ducand in eroare milioane de oameni, care poate ar fi venit altfel in adevarata Biserica.
Tu, lepadandu-te de Biserica, deci si de Hristos (desi toate cultele spun ca sunt cu Hristos, inclusiv secte obscure), ai facut cel mai mare pacat, apostazia, care evident ca nu te mai duce la mantuire, daca nu il lepezi si revii in Biserica.
Domnul sa te ajute!

Last edited by catalin2; 21.05.2014 at 15:31:54.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2014, 09:16:11
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
O sa te ajut eu, pentru ca daca nu iti spun adevarul ar fi un pacat. Am scris aici despre Fatima, dar si despre toate minunile catolicilor de la Schisma. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ima#post540153 Iti dau o veste proasta, nu numai la Fatima nu a fost decat o aparitie a ingerilor cazuti, dar si toate minunile catolicilor sunt false, sunt minuni ale ingerilor cazuti. Dupa Schisma si adoptarea ereziilor au pierdut harul si legatura cu Dumnezeu. De aproape o mie de ani sunt doar o organizatie umana, de fapt un stat. Pentru ca nu mai aveau har si minuni divine au devenit atrasi in influentati de aratari si vedenii ale ingerilor cazuti, care pot face si ei minuni. Iar BC nu este biserica, doar se substituie adevaratei Biserici a lui Hristos, ducand in eroare milioane de oameni, care poate ar fi venit altfel in adevarata Biserica.
Tu, lepadandu-te de Biserica, deci si de Hristos (desi toate cultele spun ca sunt cu Hristos, inclusiv secte obscure), ai facut cel mai mare pacat, apostazia, care evident ca nu te mai duce la mantuire, daca nu il lepezi si revii in Biserica.
Domnul sa te ajute!
Sa dea Dumnezeu sa ai dreptate, ca daca nu, e invers, adica minunile ortodoxiei sunt cele facute de ingeri cazuti si tot ce ai mai scris acolo. Si cate sanse sunt si sa nu a dreptate... pentru ca n-o sa-ti poata demonstra nimei exact care dintre BC si BO a fost prima. Si degeaba im ziceti de schisma, pentru a inca nu se stie care de care s-a departat...
Reply With Quote
Vechi 24.05.2014, 11:17:54
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Sa dea Dumnezeu sa ai dreptate, ca daca nu, e invers, adica minunile ortodoxiei sunt cele facute de ingeri cazuti si tot ce ai mai scris acolo. Si cate sanse sunt si sa nu a dreptate... pentru ca n-o sa-ti poata demonstra nimei exact care dintre BC si BO a fost prima. Si degeaba im ziceti de schisma, pentru a inca nu se stie care de care s-a departat...
Daca deschideai link-ul de pe forumul catolic vedeai ca eu am argumentat, nu doar am afirmat, nu spun doar pareri personale pe care le dau axiome apoi. Aici e link-ul: http://www.forum-catolic.cnet.ro/vie...p=57096#p57096
Pe scurt, toate minunile ortodoxe sunt la fel ca cele din primul mileniu, minunile catolice sunt diferite de minunile crestine si sunt la fle cu cele din religiile pagane, date de ingerii cazuti. Acum intelegi?
Nu a fost BC sau BO prima, in primul mileniu a fost o singura Biserica, in care era si cea din Apus si cea din Rasarit. Si in credinta avem date, nu doar pareri. Aceste cunostinte trebuie citite, de exemplu in meseria ta nu te accepta nimeni daca ai doar pareri si nu ai studiat. Nu trebuie neaparat facultati, ci citit cate ceva. Si revelatia e informatie, informatie care trebuia aflata.

Last edited by catalin2; 24.05.2014 at 11:27:40.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare