Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2014, 20:28:32
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian494 Vezi mesajul
nu înțeleg ce vrei să spui...poate ai greșit topicul...eu am pus în evidență învățăturile care nu mi se par a fi în conformitate cu Biblia...ceea ce spui tu e un lucru adevărat iar noi am fost Pecetluiți cu Duhul Sfînt în momentul în care l-am mărturisit pe Isus Hristos ca unic Domn și Mîntuitor.
Ai inceput chiar tu cu o eroare neconforma cu Sfanta Scriptura. Adica aiureala "Sola Fide", invatatura inventata de Luther, tatal tuturor protestantilor. Ce scrie in Sfanta Scriptura? Pecetluirea cu Duhul Sfant are loc prin punerea mainilor, azi in Biserica este Taina Mirungerii. Asadar primirea harului Duhului Sfant se face prin Botez si Mirungere, credinta in Hristos e doar conditia ca sa fie cineva Botezat. Daca un hindus crede in Hristos dar ramane hindus inseamna ca e crestin si are Duhul Sfant?
Reply With Quote
Vechi 29.05.2014, 16:39:45
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asadar primirea harului Duhului Sfant se face prin Botez si Mirungere, credinta in Hristos e doar conditia ca sa fie cineva Botezat.
Asta e credința sectară care vorbește împotriva botezului pruncilor.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2014, 16:44:17
IonJohn IonJohn is offline
Member

Data înregistrării: 21.05.2014
Implicit

Rugati-va Sfintul Rosariu.
E o rugaciune binecuvintata de Dumnezeu pentru rugaciunile Sfintei Fecioare.
Si eu pun marturie pentru harul primit pentru rugaciunile Sfintei Feciaore.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2014, 16:53:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Cand argumentele s-au terminat..
Vechi 29.05.2014, 19:11:05
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cand argumentele s-au terminat..
S-au terminat argumentele? Care argumente? Nu a avut nici un argument.
Desi i-am atras atentia ca nu vorbeste corect si i-am spus care e forma corect continua cu agramatismele.
Habar nu are atat invatatura ortodoxa, cat si cea catolica.
Vechi 29.05.2014, 20:37:14
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Desi i-am atras atentia ca nu vorbeste corect si i-am spus care e forma corect continua cu agramatismele.
De multe ori cei care stau mult in strainatate mai uita sa scrie corect, deci nu ar trebui sa judecam pe baza asta.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2014, 21:53:33
Lucian494 Lucian494 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.05.2014
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ai inceput chiar tu cu o eroare neconforma cu Sfanta Scriptura. Adica aiureala "Sola Fide", invatatura inventata de Luther, tatal tuturor protestantilor. Ce scrie in Sfanta Scriptura? Pecetluirea cu Duhul Sfant are loc prin punerea mainilor, azi in Biserica este Taina Mirungerii. Asadar primirea harului Duhului Sfant se face prin Botez si Mirungere, credinta in Hristos e doar conditia ca sa fie cineva Botezat. Daca un hindus crede in Hristos dar ramane hindus inseamna ca e crestin si are Duhul Sfant?
•Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit (Efes.1:13)

Nu se vorbeste de nici un Botez de nici o Mirungere nimic sau poate greșește Biblia...mda așa credeam și eu învățături omenești.

Dacă un hindus crede si-L mărturisește pe Hristos nu mai e hindus e creștin. Chiar nu înțeleg ce încercați să spuneți. Cum să fie și hindus și creștin?
Reply With Quote
Vechi 29.05.2014, 22:39:27
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
•Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit (Efes.1:13)

Nu se vorbeste de nici un Botez de nici o Mirungere nimic sau poate greșește Biblia...mda așa credeam și eu învățături omenești.

Dacă un hindus crede si-L mărturisește pe Hristos nu mai e hindus e creștin. Chiar nu înțeleg ce încercați să spuneți. Cum să fie și hindus și creștin?
Poate ai raspuns si pentru asta:

Citat:
"Eu sunt pâinea vieții. Părinții voștri au mâncat mană în pustie și au murit. Pâinea care se coboară din cer este aceea din care, dacă mănâncă cineva, nu moare. Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu. Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm? Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi."
Vechi 29.05.2014, 23:01:03
Lucian494 Lucian494 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.05.2014
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Poate ai raspuns si pentru asta:
Da am...Cina Domnului...singura sarbatoare pe care Isus ne-a spus s-o tinem in pomenirea Lui.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2014, 23:16:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Da am...Cina Domnului...singura sarbatoare pe care Isus ne-a spus s-o tinem in pomenirea Lui.
Si nu ti s epare ciudat ca a zis ca cine nu bea paine si vin nu se mantuieste? Ca pentru voi e doar paine si vin, pentru noi e Trupul si Sangele Mantuitorului. Asadar, un pagan daca mananca in viata lui paine si vin ajunge in Rai.
La fel, cine nu se boteaza cu apa si Duh Sfant nu se mantuieste. Asadar un om daca doar crede, Sola Fide a lui Luther, merge linistit in Iad, ca nici nu s-a boteaza si nici nu a manca Trupul si Sangele Domnului. Nu-i asa ca Sola Fide protestanta nu are nicio legatura cu crestinismul si Sfanta Scriptura?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare