Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.06.2014, 22:47:54
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r Vezi mesajul
As vrea sa vad si eu o masuratoare "creationista" a varstei pamantului, care sa dea 7500 de ani, "fara nici o eroare". Ai tupeu, nu gluma, sa tot aduci in discutie tabelul cu 70 de masuratori (de la 100 la 500.000.000 ani) care, daca dovedeste ceva, dovedeste multa ignoranta.
Intelegeai mai exact ce am spus daca citeai cu atentie mesajul in care erau supozitiile datarilor: acuratețea ratelor de dezintegrare, constanta ratelor de dezintegrare (dar nu se stie acest lucru), activarea neutronică din surse necunoscute, integritatea atomilor în roci, conținutul izotopic originar al rocii (deci daca vom presupune ca pamantul a fost creat acum 7500 de ani vom avea tot rezultate corecte).
Ne oprim la continutul izotopic originar al rocii. In cazul creatiei de acum 7500 de ani, rocile au fost create dintr-o data, si putem presupune ca aveau si un continut izotopic originar. Deci datarea nu e gresita.
Acum, intrebi de metode de datare. De exemplu datarea cu C-14 se foloseste la materiale organice, desi are si erori e destul de buna. Trebuie sa retii ca nu se opune credinta stintei adevarate, ci stiintei speculative, false.
Vechi 10.06.2014, 15:22:52
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu inteleg partea cu:
Ce inseamna "respinge puternic"?
Conform teoriilor actuale, toate elementele din Univers s-au format prin procesul de fuziune.
De unde certitudinea ca plumbul prezent acolo este rezultat exclusiv prin fisiune?
Structura moleculara a zirconului permite foarte usor prinderea uraniului in el, fiind tetravalent, in momentul in care acesta se formeaza, dar tot aceasta structura respinge la nivel atomic plumbul, care are valentele 2 si 4. Iar dupa ce cristalul de zircon este "facut", este un material extrem de rezistent. De aceea, daca exista plumb in zircon, sansa ca el sa fie acolo din cauze ulterioare cristalizarii sunt foarte mici.

De aceea, gasirea plumbului in zircon poate fi explicata numai prin descompunerea radioactiva a uraniului. Ce mecanism frumos ne-a lasat Dumnezeu ca sa aflam varsta creatiei sale, nu?

Last edited by abaaaabbbb63; 10.06.2014 at 15:25:31.
Vechi 10.06.2014, 15:36:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Structura moleculara a zirconului permite foarte usor prinderea uraniului in el, fiind tetravalent, in momentul in care acesta se formeaza, dar tot aceasta structura respinge la nivel atomic plumbul, care are valentele 2 si 4. Iar dupa ce cristalul de zircon este "facut", este un material extrem de rezistent. De aceea, daca exista plumb in zircon, sansa ca el sa fie acolo din cauze ulterioare cristalizarii sunt foarte mici.

De aceea, gasirea plumbului in zircon poate fi explicata numai prin descompunerea radioactiva a uraniului. Ce mecanism frumos ne-a lasat Dumnezeu ca sa aflam varsta creatiei sale, nu?
Multumesc. deja a explicat colegul, am sa mai revin cu niste intrebari mai incolo.

Dar pentru tine am alta intrebare.
Pana la urma crezi ca Dumnezeu este autorul Creatiei, dar omul a aparut din maimutza?
Vechi 10.06.2014, 16:11:21
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Multumesc. deja a explicat colegul, am sa mai revin cu niste intrebari mai incolo.

Dar pentru tine am alta intrebare.
Pana la urma crezi ca Dumnezeu este autorul Creatiei, dar omul a aparut din maimutza?
Cred ca Dumnezeu a provocat Big Bangul, si cred ca Dumnezeu a intervenit in crearea primelor semne primitive de viata de pe pamant, si, cine stie, din univers.

Eu nu cred in Dumnezeu ca "Cel din cer care stie tot ce faci rau", ci cred in Dumnezeu ca fiind o forta mult superioara noua, care e mult prea complexa pentru intelegerea noastra, si care nu are nevoie sa fie venerata. E viziunea mea asupra lumii.

Acolo sus^ scrie ortodox pentru ca am fost botezat ortodox, merg regulat la biserica ortodoxa, ma impartasesc, ma spovedesc, si tin traditiile ortodoxe. As putea spune ca numai modul de gandire tinde un pic spre deism.

Last edited by abaaaabbbb63; 10.06.2014 at 16:13:36.
Vechi 10.06.2014, 16:34:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Cred ca Dumnezeu a provocat Big Bangul, si cred ca Dumnezeu a intervenit in crearea primelor semne primitive de viata de pe pamant, si, cine stie, din univers.
Deci omul maimutza evoluata, da sau ba?
Crezi ca are omul suflet nemuritor?

Citat:
Eu nu cred in Dumnezeu ca "Cel din cer care stie tot ce faci rau",
De ce nu?
Nu exista bine si rau sau Dumnezeu in varianta ta, nu stie de ele/ce faci?

Citat:
ci cred in Dumnezeu ca fiind o forta mult superioara noua, care e mult prea complexa pentru intelegerea noastra, si care nu are nevoie sa fie venerata. E viziunea mea asupra lumii.
Nu, nu are nevoie in nici o varianta de veneratia omului ci de dragostea lui.

Citat:
Acolo sus^ scrie ortodox pentru ca am fost botezat ortodox, merg regulat la biserica ortodoxa, ma impartasesc, ma spovedesc, si tin traditiile ortodoxe. As putea spune ca numai modul de gandire tinde un pic spre deism.
Pai de ce mergi la biserica, te spovedesti, impartasesti? Ca un fel de traditie?
Altfel cum se leaga obiceiurile astea de perspectiva ta asupra lui Dumnezeu?
De ce dumnezeul tau ar avea nevoie ca tu sa faci lucrurile astea?
Vechi 10.06.2014, 16:44:14
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Deci omul maimutza evoluata, da sau ba?
Crezi ca are omul suflet nemuritor?
Da, si da.

Citat:
De ce nu?
Nu exista bine si rau sau Dumnezeu in varianta ta, nu stie de ele/ce faci?
Binele si raul au fost dintodeauna relative. Cred ca ele tin de noi sa le definim.

Citat:
Nu, nu are nevoie in nici o varianta de veneratia omului ci de dragostea lui.
Dragostea omului fata de Dumnezeu poate fi aratata prin dragostea aproapelui, si a tot ce ne inconjoara. Ura nu face bine nimanui.

Citat:
Pai de ce mergi la biserica, te spovedesti, impartasesti? Ca un fel de traditie?
Altfel cum se leaga obiceiurile astea de perspectiva ta asupra lui Dumnezeu?
De ce dumnezeul tau ar avea nevoie ca tu sa faci lucrurile astea?
Merg la biserica pentru ca imi place sa fiu intr-o comunitate primitoare si unita. Ma spovedesc pentru ca asa pot sa scap de problemele de pe suflet. Impartasania o consider un simbol al curatirii.
Nu "Dumnezeu" are nevoie de asta. El nu are nevoi. Noi avem nevoie de ele.

Last edited by abaaaabbbb63; 10.06.2014 at 16:47:04.
Vechi 10.06.2014, 17:12:26
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Merg la biserica pentru ca imi place sa fiu intr-o comunitate primitoare si unita. Ma spovedesc pentru ca asa pot sa scap de problemele de pe suflet. Impartasania o consider un simbol al curatirii.
Nu "Dumnezeu" are nevoie de asta. El nu are nevoi. Noi avem nevoie de ele.
Pentru prima data, sunt de acord cu tine, abaaaabbbb63. Si eu simt in privinta ultimelor tale trei rinduri, la fel. Euharistia e un ritual simbolic de genul consumului de soma la vechii persi,care aduna oamenii intru comunitate.
Dar, inapoi la topic!
Cu evolutia nu sunt de acord, cu nici un chip; Iuliu si Albert au dreptate total. De ce? Pentru ca argumentele lor tin de o perceptie spirituala sanatoasa.
In toate linkurile date de Albert, ca si in raspunsurile defensiv-ceptice ale lui Iuliu, este miezul bunului-simt al credintei curate. Iar credinta inglobeaza si logica umana, depasind-o si sfintind-o. De aceea eu am argumentat pur faptic si logic, si astept inca raspuns la cele trei probleme. Asa slabi sunteti voi, evolutionistii?

Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 10.06.2014 at 17:16:58.
Vechi 10.06.2014, 21:48:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, si da.
In cazul asta, dupa tine si maimutza are suflet nemuritor?
Sau sufletul nemuritor e si el produs al evolutiei biologice, sau cum?

Citat:
Binele si raul au fost dintodeauna relative. Cred ca ele tin de noi sa le definim.
Deci crezi ca Dumnezeu este si bun si rau in acelasi timp?
Poate minti Dumnezeu, dupa tine?

Citat:
Dragostea omului fata de Dumnezeu poate fi aratata prin dragostea aproapelui, si a tot ce ne inconjoara. Ura nu face bine nimanui.
Sunt capitole diferite, chiar daca inter-conectate.
De asta sunt si porunci separate in acest sens.

Citat:
Merg la biserica pentru ca imi place sa fiu intr-o comunitate primitoare si unita.
Pai ce faci acolo 2 ore cat dureaza Liturghia?
Ca oamenii nu interactioneaza intre ei, in aceasta perioada, pentru a-si arata caracterul comunitar unit.

Citat:
Ma spovedesc pentru ca asa pot sa scap de problemele de pe suflet.
Ce fel de probleme poti sa ai daca binele si raul sunt relative?

Citat:
Impartasania o consider un simbol al curatirii.
Curatire, de ce si pentru ce?
Daca binele si raul sunt relative si n-au nici o legatura cu Dumnezeu..

Thread Tools
Moduri de afișare