![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
cel din familie. |
|
|
|||
|
|||
|
Bine zis. Din pacate, nu e un Irod singular, precum cel antic, care a crapat demult, sunt legiune, acei irozi anonimi si acele salomee anonime.
|
|
|
||||
|
||||
|
Mă întreb dacă știe cineva să-mi explice ce sfinți apar în icoana aceasta a Sfântului Antonie cel Mare, în brâul de jur-împrejur. Pe unii îi știu, sau îi intuiesc.. Mulțumesc frumos !
|
|
|
||||
|
||||
|
Multumesc mult!
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Această reprezentare este frecvent întâlnită în Grecia, iar grecii cu greu pot fi surprinși de ea; în schimb, restul lumii poate manifesta o nedumerire la vederea Maicii Domnului înfățișată ca o sirenă.
Poetul grec Myrivilis a lăudat această icoană neobișnuită, inspirându-se de fresca capelei Fecioarei Maria de pe insula Lesbos. În icoana „Fecioara Maria Sirenă”, Maica Domnului este înfățișată de la brâu în sus în formă umană, în timp ce partea de jos a corpului este reprezentată cu o coadă de pește, similară sirenelor din mitologia greacă antică. O explicație logică pentru apariția acestei icoane, ar putea fi faptul că această capelă este situată în apropierea unui sat de pescari, ai cărui locuitori au combinat într-un mod inedit credința ortodoxă cu tradiția la nivel local. Last edited by Byzantion; 21.04.2025 at 15:45:34. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Valoarea celorlalte metale rare de la Rosia Montana | Laura19 | Generalitati | 74 | 24.10.2013 02:16:36 |
| Posibila legatura intre iluministi inselati de draci si reprezentari ale Satanei? | mihailt | Generalitati | 2 | 12.05.2010 19:07:04 |
|
|