Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.06.2014, 23:47:41
IvanTurbinca IvanTurbinca is offline
Member

Data înregistrării: 23.05.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Ca sa nu cadem in nici o extrema, cateva consideratii de bun-simt ar fi necesare:

-Mi se pare normal ca femeile, in societate, sa aiba acceleasi drepturi ca si barbati. Ma refer aici la dreptul de a vota (in 1948 a fost acordat drept de vot pentru femei), de a fi alese in functii de conducere in aparatul de stat, de a aveea acces la educatie, asistenta medicala ori sociala, etc.
-Este adevarat ca sunt unele meserii, care, prin natura lor, pot fi facute mai greu sau nu mi se par potrivite pentru o femeie: electrician, tamplar, instalator, sofer de cursa lunga, marinar, zidar, fierar-betonist, majoritatea meseriilor din domeniul transport feroviar.
-La fel exista anumite meserii care nu sunt potrivite pentru un barbat (in domeniul cosmeticii, modei)
-In privinta echilibrarii vietii profesionale cu cea de familie, aici raspunderea este in egala masura si a barbatilor si a femeilor. Nu numai femeia trebuie sa aiba grija de casa, dar si barbatul. Si barbatul are o mare responsabilitate, in a fi serios si fidel, mai ales daca prin natura meseriei alese sta un timp indelungat departe de casa (marinarii, soferii de cursa lunga, etc).

-In privinta asa-ziselor "drepturi ale omului" pentru care se face mare tapaj astazi- avorturi, libertinajul (a nu se confunda cu libertatea), etc- ma pronunt categoric impotriva.

-Comportamentul unor "barbati", care inteleg a-si demonstra "forta" prin lovirea, insultarea, bataile aplicate nevestelor sau alte asemenea, este evident condamnabil. In cazuri bine intemeiate si extrem de grave- daca barbatul nu este fidel, are "darul" bauturii, este violent, nu vrea sa se incadreze intr-o munca cinstita utila societatii si duce un trai parazitar (desi este sanatos si poate munci), atunci mi se pare normal ca si femeia sa aiba dreptul de a divorta.
Hai să te întreb un lucru: dacă băiatul tău de 16 ani se droghează, bea și își bate mama acasă, îl părăsiți? Desigur că nu! Alergați la toți doctorii și mănăstirile să-l aduceți pe calea bună, pentru că ÎL IUBIȚI. Atunci de ce femeia nu face la fel? Îți răspund eu: pentru că nu-l iubește cu adevărat! S-o lăsăm moale cu ”drepturile”, invențiile vremurilor de acum! Dacă ar fi dragoste, ar răbda, și pentru răbdarea ei ori îl schimbă Dumnezeu ori îl pedepsește. Aceasta era femeia creștină de altădată. Patimile băuturii și curviei au fost dintotdeauna, păcatele sunt aceleași doar că ”remediul” s-a schimbat. Acum avem ”drepturi”. De la atâtea drepturi, încă puțin și s-a zis cu noi toți.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare