Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.06.2014, 12:29:44
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Deci cine nu e de acord ca 7522 de ani "poate fi considerata dogma" si ca diavolul s-a rasculat in primele 6 zile, adauga sau denatureaza sau interpreteaza gresit.
Da nu-s 5 zile de la prima la a VI a ?
De fapt, din cate stiu eu, ingerii au fost creati inainte de crearea lumii materiale. Avea sfantul Damaschin un pasaj cu timpurile, l-am tot dat pentru ca cei ce afirmau evolutionismul teist spuneau ca sfantul ar fi scris de ere acolo. Am gasit un citat:
"Unii spun ca ingerii s-au facut inaintea oricarei fapturi, dupa cum spune Grigore Teologul (Sf. Grigore Teologul, numit si Grigore din Nazianz, a trait intre 329(330) - 389(390). Despre Sf. Grigore din Nazianz sa se vada: D. Fecioru, op. cit., nota 6, p. 6-7.): "La inceput Dumnezeu gandeste puterile ingeresti si ceresti si gandul Lui s-a facut fapta" (Cuvantul XXXVIII, la Teofanie, adica la Nasterea Mantuitorului, Migne PG, XXXVI, col. 320 C: Cuvantul XLV, la Sfintele Pasti, MG, XXXVI, col. 629 A.). Altii spun ca s-au facut dupa ce s-a creat primul cer. Toti, insa, marturisesc ca s-au facut inainte de plasmuirea omului. Dar eu sunt de parerea lui Grigore Teologul. Caci trebuia sa fie zidita mai intai fiinta spirituala si apoi cea sensibila si in urma, din cele doua, insusi omul."
Asadar, sfantul Damaschin spune ca e de aceeasi parere cu sfantul Grigore, ca ingerii au fost creati inainte de ziua intai, adica de crearea cerului.

Legat de cei 7522 ani, desigur ca asta nu e dogma, era calendarul folosit de Imperiul Bizantin. Dar e foarte probabil sa fie si exact.
In schimb zilele creatiei stim ca sunt zile si din simplul fapt ca scrie de seara si dimineata.

Thread Tools
Moduri de afișare