Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.06.2014, 14:19:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Off-topic: Ai materiale suplimentare pe chestia asta? Tehnica respectiva poate fi folosita si in cazul compusilor organici? Daca da, este accesibila si in Romania? No kidding. Batrinul meu este un chimist organician de exceptie, asa ca ar putea fi interesat.
Scrie-mi pe privat, te rog mult.
Merci.
Gasesti stirea pe Internet insa cel mai des sub forma de stiri-uimitoare-pentru-cei-fara-carte :)

Ce a facut tipul de fapt nu este o combinatie chimica, ci una de tip cristalin.

Stoichiometric aia e formula chimica dar in realitate e vorba doar de un cristal, obtinut si stabil doar la presiune foarte inalta (in articole zice "low presure" si se refera la 200.000 atmosfere ) in care straturi din clasica sare (NaCl) altereaza cu straturi de pur sodiu (Na) - pentru formulele de gen NaxCl unde x = 2,3,etc.

De altfel se cunosc deja structuri ca KI3 sau NI3 care nu violeaza nici o regula, doar ca nu sunt foarte stabile in conditii normale.
De ex. NI3 este relativ stabil si la presiune atmosferica normala, insa daca il atingi, face asa:

https://www.youtube.com/watch?v=2KlAf936E90

Detaliile pentru aia care stiu cat de cat fizica chimie (adica n-au chiulit la lectiile din clasa a 7a, 8a si au mai facut si putina lectura suplimentara) sunt aici:

http://sphericalbullshit.wordpress.c...-is-not-wrong/

Am incercat sa fac un rezumat pentru aia care pricep cat de cat dar nu vor sa se chinuie prea mult.

Asteptam data viitoare stiri despre "fuziunea la rece" (care e chiar fantezie pura) ca dovada creationist-zelotista pentru ideea ca ziua creatiei = strict 24h

Last edited by AlinB; 23.06.2014 at 14:37:32.

Thread Tools
Moduri de afișare