Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Pai poate fi aceeasi simplitate si in Biserica.
Nu inteleg de ce va vin in minte zeci de citate cand sunteti la Biserica. Sfatul meu este sa va rugati, simplu si deschis, sa stati de vorba cu Dumnezeu detasandu-va de oamenii din jur si de simbolistica. Inchideti ochii, daca asa va este mai usor, si rugati-va. cereti iertare, slaviti pe Dumnezeu, multumiti-I, rugati-va pentru sanatate si intelepciune pentru cei apropiati, spuneti rugaciunea inimii. Cate sunt de spus, cate avem de marturisit Domnului, nici nu stiu daca ajung orele slujbei. Lasati departe ce ar parea ca se impune, sau ce ar trebui sa se simta in anumite momente ale Sfintei Liturghii. De fapt calea adevaratelor simtiri este exact invers: in loc sa cautam simbolistici si asocieri in anumite momente, cum ar fi in momentul cand se canta "Pe tine te laudam" , (pentru ca stim ca atunci e momentul cel mai important al Liturghiei), mai bine sa ne rugam si atunci Dumnezeu ne va invata Bunul , totul. E simplu, stati de vorba cu Dumnezeu, rugati-va si atat. Restul face Dumnezeu. Caci de facem invers cadem in inchipuiri de tot felul.
|
Bun, multumesc , o sa tin cont de sfatul dv.
Eu incercam sa inteleg ce se intampla ,care e simbolistica , din diferite carti citite de explicare a acestei slujbe. Dar daca e asa de simplu,si e suficient sa ma rog ce imi vine ,bineinteles uneori participand si la rugaciunea colectiva ,sper sa functioneze.
Dar as vrea sa dau si eu peste cineva sincer : chiar simtiti placere si frumuseste urmand acest drum ,al rugaciunii permanente ,inteleg oarecum personale,in timpul slujbei ? Adica sa nu ma faceti pe mine sa il incerc dar dv sa nu fiti convinsa 100% de el, ca atunci nu o sa functioneze nici la mine .