Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.09.2014, 13:10:18
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Nu sunt de acord ca preotul sa fie pe locul al doilea intr-o astfel de problema. Dar ficare e liber sa procedeze cum crede. E bine ca pe acest forum sa formulam pareri din perspectiva ortodoxa, nu s-o denigram indirect.
Daca compari perioada medievala, cand deseori preotii erau si medicii satului, cu perioada moderna, cand medicii sunt persoane calificate si stiu ce fac, o sa observi ca acum lumea are sanse de vindecare de o multime de ori mai mare.

Preotii au un rol pe pamant: intretinerea sufletului.

Medicii au alt rol: intretinerea fizicului.

Hai sa nu-i amestecam.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2014, 13:27:26
Claudiu_FT Claudiu_FT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2011
Implicit Deci

Eu am fost curios, daca mai are cineva boala asta, ca din articol reiese ca 4 din 10 persoane au aceasta boala asta.

Cat despre mine, am incredere ca mi s-au dat toate uneltele rationale si spirituale, incat sa nu o iau razna.

O mentin echilibrat:
- nici prea mistic, sa incep sa imi interpretez visele si sa ma consider un fel de Guru sau vreun fel de ales sau vreun Hristos (am auzit povestea cu tacanitu' ala) :))

- nici prea rational (la rece), sa ignor sensibilitatea mea spirituala si responsabilitatile care vine de aici, fata de mine insumi.

Nu exclud varianta de a-mi gasi un duhovnic cu care sa impartasesc experientele sau un psihiatru, dar mai degraba un preot.

Doamne ajuta!
Vechi 12.09.2014, 19:56:58
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Daca compari perioada medievala, cand deseori preotii erau si medicii satului, cu perioada moderna, cand medicii sunt persoane calificate si stiu ce fac, o sa observi ca acum lumea are sanse de vindecare de o multime de ori mai mare.

Preotii au un rol pe pamant: intretinerea sufletului.

Medicii au alt rol: intretinerea fizicului.

Hai sa nu-i amestecam.
Si cum dovedesti ca problema apartine doar de trup?
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 10:36:21
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Si cum dovedesti ca problema apartine doar de trup?
Asa?
In timpul somnului, corpul alterneaza intre starea REM si starea numita "miscarea non-rapida a ochilor" (NREM-non-rapid eye movement). Un ciclu de REM si NREM dureaza circa 90 de minute. Mai intai are loc faza de "miscare non-rapida a ochilor" care reprezinta circa 75% din intreaga perioada de somn. Atunci, corpul se relaxeaza si se reincarca cu energie. La finalul acestei prime perioade, somnul trece in stadiul de "miscare rapida a ochiului". Ochii ti se misca rapid si poti sa visezi, dar restul corpului iti ramane foarte relaxat. Muschii sunt "dezactivati" in timpul acestui stadiu al somnului. Daca devii constient inainte ca acest ciclu sa se incheie, poti sa observi ca nu poti sa te misti sau sa vorbesti.

http://www.doctor.info.ro/paralizia_...#ixzz3DAupYwi7
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 11:23:17
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Corect. Deci nu e nimic nefiresc/patologic, ci o manifestare a legilor corpului. Ține de funcționarea (normală a) creierului.
Dar interpretările pe care colegul le dă acestui fapt și "oaspeții" despre care pomenește că apar în timpul stării catalepsiei trecătoare pot fi, într-adevăr, curioase... Și necesită oarecari investigații. Mai sunt și visele acelea cu conținut terifiant (dar nu am înțeles de ce să fie banat un om pentru că vorbește despre coșmarurile sale, parcă nu scrie asta în regulamentul de funcționare a forumului...:)).

Last edited by Ioan_Cezar; 13.09.2014 at 11:27:09.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2014, 12:50:11
Claudiu_FT Claudiu_FT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2011
Implicit Va rog fara off topic

@crtistirq Acum am 25 :)

Va rog sa nu dezbateti pe acest topic probleme discutate pe alte topic-uri si astfel sa deviati de la subiect. (Ex. daca e bine sa mergi la preot sau psihiatru)

Pe mine ma intereseaza urmatoarele lucruri:
- e cineva pe forum cu problema asta? sau poate mai cunoasteti pe cineva. Ma intereseaza daca sunt anumite simptome generale sau se manifesta in functie de om, de starea lui spirituala si psihica

- alte surse in afara afara de cele stiintifico-atee

- se poate agrava atacul demonic? (si asta m-ar interesa de la persoane care au avut experiente de genul; sau cei care au primit sau au auzit sfaturi direct pe tema asta)

Eu cred ca boala asta tine si de psihic (o boala ce se transmite genetic) si de spiritual (o sensibilitate sufleteasca care deschide "portile" lumii nevazute, deci implicit primii care te intampina sunt "neastamparatii")
Vechi 13.09.2014, 13:06:07
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Claudiu_FT Vezi mesajul
@crtistirq Acum am 25 :)

Va rog sa nu dezbateti pe acest topic probleme discutate pe alte topic-uri si astfel sa deviati de la subiect. (Ex. daca e bine sa mergi la preot sau psihiatru)

Pe mine ma intereseaza urmatoarele lucruri:
- e cineva pe forum cu problema asta? sau poate mai cunoasteti pe cineva. Ma intereseaza daca sunt anumite simptome generale sau se manifesta in functie de om, de starea lui spirituala si psihica

- alte surse in afara afara de cele stiintifico-atee

- se poate agrava atacul demonic? (si asta m-ar interesa de la persoane care au avut experiente de genul; sau cei care au primit sau au auzit sfaturi direct pe tema asta)

Eu cred ca boala asta tine si de psihic (o boala ce se transmite genetic) si de spiritual (o sensibilitate sufleteasca care deschide "portile" lumii nevazute, deci implicit primii care te intampina sunt "neastamparatii")
In legatura cu cosmarurile.
Mama mea a avut asa ceva in tinerete, inainte sa se casatoreasca. O data la ceva timp, destul de des, visa cum vine cineva si o sugruma in somn.
Dupa aceea s-a casatorit, aparent faptul ca tata o tinea in brate noaptea a facut cosmarurile sa dispara.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2014, 12:53:52
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Nu stiu de ce, dar ma tem ca, din pacate,da, se poate agrava atacul demonic si de asemenea matem ca nu stiu ce si daca ai putea face ca sa il opresti....nici medicatia antipsihiatrica nu poate opri asemenea fenomene, cred eu...poate sa incerci un " post", respectiv un regim vegetarian crud, pentru o perioada de timp, sa vezi daca nu cumva e mai bine....nu stiu ce sa zic, ce se poate face...
(Scriptura ne spune ca Insusi Mantuitorul a fost nevoit sa dea la schimb necuratului o turma de porci, pt aelibera pe unul sau doi nenorociti; noua insa nu stiu daca ne-a lasat dreptul si posibilitatea de a negocia, de a face atare" targuri"....in fine, ideea poate era sa renunti la ceva la care tii, crezand ca e important, vital pt tine, dar care de fapt este cauza care te duce la pierzanie, si care, de la caz la caz, poate fi o ambitie, o patima, o lacomie, o ravna pt ceva anume, chiar pt o anume persoana, etc...e greu de identificat in cazul particular al ficaruia... si cu toate astea, chiar daca sa zicem ai identifica cauza si ai renunta la ea, tot nu e garantat ca diavolul te-ar lasa in pace...sincer, cred ca nici un muritor, fie el si sfant, nu are puterea sa se opuna fortelor raului, ci numai Dumnezeu o are, iar cei care au reusit ( sfintii) sa alunge demoni L-au lasat tot pe El sa lucreze, n-au facut ei nimic prin propria putere, insusire regasita si sub denumirea de "smerenie"....
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare