![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, în copilărie am împărtășit credința bunicilor, ei fiind baptiști.
Ulterior am trecut printr-o perioadă de ignorare a credinței, mergând până la ateism. Ortodox am devenit în urmă cu mai bine de 20 de ani. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce te-a impins spre ateism?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ignoranța. Nu cunoșteam mai nimic despre Hristos.
N-am fost, însă, un ateu prea convins. Doar acceptam teoriile oficiale ale vremii de dinainte de '89. Care, însă, au lăsat multe semne de întrebare în sufletul meu, iar răspunsurile mulțumitoare aveam să încep să le aflu la 2-3 ani după Revoluție, în mare parte mulțumită libertății de exprimare de care au beneficiat și oamenii Bisericii. Atunci totul a început să capete sens. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și, dacă tot am ajuns aici, ne învață tot strămoșii noștri ce avem de făcut: "Dacă trăiești la Roma, trăiește ca romanii!" De suntem ajunși în Biserică prin Botez, apăi să trăim cum trăiesc creștinii, iar nu precum neamurile. Să ne străduim, cel puțin. Last edited by Ioan_Cezar; 17.09.2014 at 22:18:12. |
|
||||
|
||||
![]()
Deși nefăcând parte din Biserică, modul de a trăi precum creștinii l-am aflat tocmai de la bunici. Totuși, aceasta nu a fost suficient ca să ader la modul lor de a crede, cu toate că îi prețuiesc și îi iubesc.
|
|