Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.10.2014, 15:29:31
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Frumos din partea ta! Frumos de tot. Acu pot să zic că ai cea mai haioasă semnătură din tot forumul. ......:)
Bravo, frate! Te îmbrățișez și te felicit,
Doamne ajută!
Vechi 06.10.2014, 08:53:03
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Cand ateii o sa aiba profesori sa le predea ateismul nu au decat sa stea la ora de ateism, oricum au deja ora de biologie, care tot asta e , in fond.
Deocamdata stau acasa pentru ca parintii ateilor prefera sa isi tina copiii acasa, deci este alegerea lor proasta, in opinia mea, si vor raspunde in fata Domnului pentru crima pe care o comit cu sufletele copiiilor lor.
D-voastra ati citit ceva din ce am scris eu? In scoli exista profesori catolici, baptisti, etc! Sau nu aveti cunostinta despre ei?

In care scoli?! Poate in capitala, ca in provincie nu stiu de asa ceva, iar in oras la mine sigur nu este asa ceva. Aici daca esti de alta religie nu-ti vine nici un profesor sa-ti predea, tre' sa mergi tu la profesor, chiar daca nu gasesu unul decat in capatul orasului; si nici macar nu ti se da optiuna asta si ajug baptistii sa faca religia ortodoxa ca asa le impune scoala. Iar religia este o materie optionala doar pe hartie; nimeni nu e informat ca e optional. Religia ortodoxa se face obligatoriu in cel putin 3 scoli generale din orasul unde locuiesc (de astea 3 stiu sigur).

Personal n-am nimic imporiva religiei la scoala, ca oricum numai religie nu se face, decat daca elevii au noroc sa le vina un preot sa le predea... iar manualelele...sunt sub orice critica (sau cel putin erau acum 2-3 ani cand a vazut ultima oara un manual de religie).

Aubergine, biologia nu e in nici un caz "religia ateista". BIOLOGIA include si zoologia, si anatomia si genetica; sunt niste cunostinte care chiar te pot ajuta in viata asta; nu se face asa de flori de mar ca sa se "predea" ateismul. Se vede ca habar nu ai ce se preda la biologie, cel putin in ultimii 3 ani de generala si ultimii 3 ani de liceu (asta daca esti de profil, ca altfel faci 2 ani si gata). Pai daca n-ar fi biologia n-ar fi medici, n-ar fi sansele de vindecare, am muri pe capete, uneori poate si cu zile. Oare medicina si biologia nu tot Dumnezeu le-a lasat spre descoperire pe Pamantul asta?
Nu inteleg cum niste crestini adevarati il pot subsestima pe Dumnezeu. Sincer, nu inteleg asta. Dumnezeu lucreaza prin TOT, inclusiv prin oameni si descoperiri stiintifice (cel putin alea care au releventa, care te pot salva, care pot sa o noua perspectiva spre vinecare etc).

ps: e o parere personala, nu dati cu pietre.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Vechi 06.10.2014, 09:17:57
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit parere !

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Într-adevăr, nu există sistem ideal, pentru că toate sunt alcătuite de oameni, care nu sunt ideali. Însă cred că suntem cu toții de acord că libertatea este mai bună decât oprimarea, având în vedere că alternativa la democrație este totalitarismul, iar în cadrul acestuia cei care conduc sunt tot niște oameni imperfecți, care impun altora principii și valori, refuzându-le dreptul de a gândi liber.

Democrația nu este bună în sine, ci este bună acolo unde cei care o alcătuiesc sunt buni. Dacă ea arată mai bine în Norvegia decât la noi este pentru că oamenii sunt educați altfel, încă din copilărie, adică în spiritul corectitudinii, al eficienței, al muncii responsabile, al protejării bunurilor, spațiilor, naturii comune.

Noi suntem mai egoiști, fiecare ar vrea să prospere el, prin mijloacele pe care le are la îndemână, acceptând să corupă și să fie corupt, fără a înțelege că acest mod de a trăi este necreștinesc, vătămându-i pe cei care nu consimt la diversele forme de a fura.

Educația noastră se situează între cea a majorității țiganilor – care sunt învățați de mici „să fie șmecheri”, să fure, să mintă, să înșele, să nu muncească (ca „fraierii”) – și cea occidentală.

Noi învățăm de mici să nu furăm, să nu mințim, însă, totodată, să acceptăm compromisul, să ne descurcăm în viață, să dăm mită pentru a trece un examen, a ne angaja, a ieși la pensie, a face o afacere profitabilă. Mai mult, ne simțim deja solidari cu cei de la vârful sistemului, pentru că promit că nu se vor proteja doar pe ei, ci ne vor feri și pe noi de sabia („nazistă” a) dreptății.

Avem, cu alte cuvinte, un comportament cam ipocrit, căci ne socotim creștini, dar nu prea avem fapte de iubire față de semenii noștri. Motiv pentru care democrația noastră este așa cum o trăim în fiecare zi.
Desi politicienii in marea lor parte sunt considerati tapi ispasitori,totusi, e oarecumva tara facuta din cateva sute de politicieni ?!
Au,oare nu exista libertate de initiativa privata,si nu mari sunt pamanturile patriei dornice de brate de munca ???

De ce oare pe tot ce exista mar in moluri exista incriptia Made in Poland !!!
Nu mai creste marul in Romania,sau e foarte greu de sadit ???
N-are romanii niste tgeren sa sadeasca sute de hectare cu...meri ???

E greu cu politicienii,dar am impresia ca e mai greu..cu talpa tarii !!!
Vechi 06.10.2014, 09:35:41
forever... forever... is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Nu mai creste marul in Romania,sau e foarte greu de sadit ???
N-are romanii niste tgeren sa sadeasca sute de hectare cu...meri ???
O problemă ar putea fi dificultățile de comercializare a merelor din livadă.
Când apar intermediarii, se cam strică unele lucruri. Și nu oricine poate să-și facă o afacere, oricât de mică, din agricultură.

Zic și eu.
Vechi 06.10.2014, 18:21:01
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
E greu cu politicienii,dar am impresia ca e mai greu..cu talpa tarii !!!
ce sa faca talpa tarii ?
Vechi 06.10.2014, 20:49:57
guardian knight's Avatar
Senior Member

Implicit Unul dintre...favoriti !

Klaus Iohannis, pionul Germaniei pe tabla de sah intinsa de Rusia la Bucuresti
http://www.ziaristionline.ro/2014/02...-la-bucuresti/
Vechi 06.10.2014, 20:53:41
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
asta o stie toata lumea de mai bine de 2 ani.Eu am intrebat ce sa faca talpa
tarii ?
Vechi 06.10.2014, 21:21:32
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
In care scoli?! Poate in capitala, ca in provincie nu stiu de asa ceva, iar in oras la mine sigur nu este asa ceva. Aici daca esti de alta religie nu-ti vine nici un profesor sa-ti predea, tre' sa mergi tu la profesor, chiar daca nu gasesu unul decat in capatul orasului; si nici macar nu ti se da optiuna asta si ajug baptistii sa faca religia ortodoxa ca asa le impune scoala. Iar religia este o materie optionala doar pe hartie; nimeni nu e informat ca e optional. Religia ortodoxa se face obligatoriu in cel putin 3 scoli generale din orasul unde locuiesc (de astea 3 stiu sigur).

Personal n-am nimic imporiva religiei la scoala, ca oricum numai religie nu se face, decat daca elevii au noroc sa le vina un preot sa le predea... iar manualelele...sunt sub orice critica (sau cel putin erau acum 2-3 ani cand a vazut ultima oara un manual de religie).

Aubergine, biologia nu e in nici un caz "religia ateista". BIOLOGIA include si zoologia, si anatomia si genetica; sunt niste cunostinte care chiar te pot ajuta in viata asta; nu se face asa de flori de mar ca sa se "predea" ateismul. Se vede ca habar nu ai ce se preda la biologie, cel putin in ultimii 3 ani de generala si ultimii 3 ani de liceu (asta daca esti de profil, ca altfel faci 2 ani si gata). Pai daca n-ar fi biologia n-ar fi medici, n-ar fi sansele de vindecare, am muri pe capete, uneori poate si cu zile. Oare medicina si biologia nu tot Dumnezeu le-a lasat spre descoperire pe Pamantul asta?
Nu inteleg cum niste crestini adevarati il pot subsestima pe Dumnezeu. Sincer, nu inteleg asta. Dumnezeu lucreaza prin TOT, inclusiv prin oameni si descoperiri stiintifice (cel putin alea care au releventa, care te pot salva, care pot sa o noua perspectiva spre vinecare etc).

ps: e o parere personala, nu dati cu pietre.
Si la noi in Arad, nu numai in Bucuresti sunt profesori de toate religiile. Pai lumea ar trebui sa se informeze, nu sa astepte mura in gura, sa isi afle drepturile. Ignorana nu e o scuza. Cauta si vei afla, dar daca nici nu vrei sa cauti... Vai, dar ce mai ii cainati pe saracii baptisti! Si ce e rau ca fac religie ortodoxa, ca doar nu li se zic lucruri rele, nu afla nimic rau, numai de bine sunt invatati. Si eu am fost cand eram atee si la baptisti la ora de religie si la ortodocsi si la catolici si nu am patit nimic, sa stiti, si asta s-a intamplat mai demult, nu in prezent. E o parerere personala ca, dintr-o data ati devenit o mare aparatoare a minoritatilor, nu inteleg pentru ce scrieti unele lucruri, numai ca sa va aflati in treaba si ca sa va contraziceti fara rost, de dragul contrazicerii, am impresia. Daca ati fi baptista sau penticostala as intelege, dar asa, ce rost are sa va erijati in apararea unor oameni care nici nu si-au exprimat o parere pana acum?
Nu sunt chiar asa de proasta ca sa nu stiu ca se preda biologie, anatomie, zoologie si ce o mai fi, dar explicatia care se refera pentru aparitia lumii, originea vietii sa nu imi spuneti ca nu e indoctrinare ateista. Stiti foarte bine din punct de vedere stiintific cum se considera vechimea lumii acesteia si stiti la fel de bine ca, pe baza Bibliei nu se ajunge la aceiasi concluzie.

Last edited by aubergine; 06.10.2014 at 21:31:31.
Vechi 06.10.2014, 22:23:25
guardian knight's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
asta o stie toata lumea de mai bine de 2 ani.Eu am intrebat ce sa faca talpa
tarii ?
sa creasca...oi !!!
Vechi 06.10.2014, 22:34:08
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
Sursele pe care le indici pentru acuzațiile astea sunt la fel de credibile ca și cele venind din zona trustului Intact, având în spatele lor tot securiști sau colaboratori ai Securității, care se ocupă de mulți ani cu denigrarea unora în scopul promovării altora.

Nu pot înțelege cum oameni care vor să cunoască adevărul (și să-l împărtășească și altora) nu-și verifică sursele de informare, sau, mai mult, știind că în spatele acestor surse sunt persoane care și-au făcut din minciună o profesie, să pretindă că ceea ce emit posturile de televiziune sau ziarele acestora este adevărul.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare