![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce inseamna increderea in Dumnezeu?
Ca EL ne va face viata asa cum o credem noi? Ca EL ne va transforma viata asa cum avem nevoie ca sa ne mantuim? Increderea in Dumnezeu este credinta ta proprie si egocentrica iar credinta in Dumnezeu este credinta in dirijarea de catre Dumnezeu a sufletului tau catre mantuire. Speculatii puem face cu totii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- urmand calea pe care ne-a aratat-o Domnul Iisus Hristos, urmand poruncile Lui ( intre care porunca Iubirii este Regina) urmand, deci, invataturile Lui SA AVEM INCREDERE CA vom mosteni Imparatia Cerurilor. Acesta este dorinta crestinilor, sa-i fim mostenitori lui Dumnezeu. Daca te referi la viata de pe pamant, EL ne lasa pe noi sa alegem ce fel de viata vrem. Tot aici, pe pamant, in functie de viata pe care ne-am facut-o, punem temelie vietii viitoare, celei vesnice (bucuriei vesnice sau osandirii vesnice...) Fara sa dorim, fara sa-i cerem, EL nu ne va transforma viata asa cum avem nevoie ca sa ne mantuim... Asta inseamna libertate. Credinta in Dumnezeu este o virtute ca si Iubirea, ca si Nadejdea, pe care daca le avem vom fi mantuiti. Din Credinta, Iubire si Nadejde in Dumnezeu se naste increderea in Dumnezeu. Nu e loc de speculatii |
|
|||
|
|||
![]()
Cand Lucifer iti va prezenta 1% din argumentele cu care i-a convins pe 33% din puzderia de ingeri BUNI sa fie impotriva lui Dumnezeu, atunci vreau sa te vad, cum te zbati intre speculatiile care nu au fost emise de un om ca mine, ci de insusi seful speculatiilor, cel ce L-a contestat pe insusi Dumnezeu.
Raspunsul tau arata doar ca te simti confortabil in credinta ta, nu ca ai credinta. Poate ca ai, dar nu stii, in orice caz, nu se vede. Dumnezeu vede ce stie El sa vada, dar eu nu vad la tine credinta definitiva: eu vad obnubilare, nu luminare. Poate gresesc, poate asta este nivelul tau de exprimare a credintei tale, care nu se compara cu nivelul credintei tale... Cat timp va dura credinta ta? Si dupa ce timpul, nu va mai fi, credinta ta va mai fi? Eu sunt cel ce intreaba: daca tu esti cel ce raspunde, raspunde la intrebarile mele, nu la lipsa ta de intrebari... Restul este politica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nivelul meu de exprimare este mediocru dar destul de clar. Cred... Nu stiu cat timp va dura credinta mea. Sper sa dureze pana in ultima clipa. Cand timpul se va termina va incepe vesnicia si atunci credinta mea se va transforma in convingere. Deoarece nivelul meu intelectual este scazut nu-mi pun prea multe intrebari / probleme si asta imi da un confort existential. Si, in plus, lipsa framantarilor, indoielilor lasa loc Credintei, Iubirii si Nadejdei. Eu cred in Dumnezeu pt ca asa m-au crescut parintii, asa m-au invatat bunicii, pentru ca experienta mea de viata mi-a dovedit-o in fiecare zi a vietii mele (si nu sunt tanara) Cu mine s-a jucat satana cum a vrut, asa ca il cunosc, ii stiu inselatoriile. Cu mine Dumnezeu a facut minuni, adevarate si uimitoare minuni! Mi-a aratat pe fata ca e cu mine si ma sprijina atunci cand aleg binele Eu nu stiu ce vrei tu sa spui, de fapt. Nu stiu ce raspunsuri astepti de la mine sau de la ceilalti. Eu asta am avut de spus. Mai mult de atat e vorbarie goala. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bunica imi zicea ca prea multa carte, strica. O cred: cu cat mai larg este orizontul, cu atat mai mult esti abatut de la cale, de ceea ce vezi. Dar, revin: nivelul intelectual este dat de Dumnezeu, trebuie sa faci ceva maxim, cu el. Dupa cum ziceam, astept raspunsuri la intrebarile care au fost posibil sa fie puse (caci asa a vrut Dumnezeu sa ma faca), deci este posibil sa li se raspunda. Nu cred intr-un raspuns complet, ci intr-o pleiada de raspunsuri partiale care se vor uni cu sens. |
|
|||
|
|||
![]()
Buna seara si la multi ani!
Spuneti-mi si mie va rog de ce se intampla, atunci cand faci o fapta buna ( pe care trebuie sa o faci, chiar daca nu iti convine), sa te simti uneori foarte nedreptatit??? ( de exemplu, astazi a trebuit sa dau banii inapoi unei cliente care cumparase, in greseala, pt altcineva, niste medicamente care nu ii trebuiau...si, desi era omeneste normal s-o fac, ce era sa faca femeia cu niste medicamente care nu-i trebuiau, m-am tulburat foarte tare...in primul rand pt ca aveam toti banii batuti pe casa, pana la ora aia, si nu am o modalitate legala de a da bani inapoi clientului; apoi, ca astazi nu ma asteptam, si nici nu a fost cine stie ce vanzare, mai e si zi de salariu, si trebuie sa strang bani, si uite acum mai imi trebuiau exact aia 15 lei pe care i-am dat inapoi, si poate pkecam acasa de la 5, ca de la ora 4 au mai intrat trei clienti, unul n-a gasit ce-a vrut, altul a luat de 5 lei si altul de 3,5 ...si acum pana la urma nu-mi pare rau de 15 lei, nu are de ce, ea sa fie sanatoasa, ci de toata tulburarea care mi-a creat-o, si nu trebuia....poate ca de la inceput ma simteam nedreptatita ca trebuie sa vin la munca, in zi de sarbatoare, pt ca merge foarte prost in general, si sa strang macar banii de salariu, si as fi vrut poate sa-i fac repede, in cateva ore, si sa plec acasa...eu inteleg acum ca poate a fost o ispita, si ca e normal sa te incerce ispite cand vrei sa faci bine; dar vad ca si atunci cand nu vrei neaparat sa faci bine, e si mai rau ...pentru ca tot trebuie sa faci, ca asa trebuie si asa e bine, asa ai invatat, chiar daca tu nu vrei neaparat sa faci bine altora si tie rau; in fine, probabil daca nu as fi facut-o m-as fi simtit mult mai prost, si asa mi-e destul derusine ca femeia imi multumea iar eu comentam ca nu-mi convine ce am fost nevoita sa fac... Si nu imi convine ca tocmai imi propusesem de dimineata ca nu trebuie sa ma mai tulbure orice lucru de nimic, ca doar am vazut de atatea ori ca pana la urma totul e bine cand se termina cu bine, ca nu ne lasa Dmnezeu asa usor, dar poate cine stie, aceasta lupta, repetandu-se zi de zi si fiind nevoiti sa o luam de la capat, la un moment dat ajunge sa ne epuizeze ![]() Dar poate ca asa a trebuit sa fie, sa stau pana la ora asta tarzie, ca iata au mai venit doi clienti buni, si care ma bucur ca m-au gasit, atat pt mine ca mi-au facut vanzare, mai mult dcat ma asteptam si-mi mai trebuia, cat si pt dansii, ca poate aveau nevoie de provizii.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Trebuie sa intelegem bine fapta :) Cred ca in asta si consta o parte din secretul faptelor bune,sa intelegi exact situatia celuilalt . Daca se va intelege bine fapta , se va putea vorbi si de nedreptatirea simtita de tine. Altfel, ne vom repezi sa spunem ca a fost o ispita. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
A returna banii unui client nu este neaparat o fapta buna ci mai degraba o datorie ,o indatorire la actualul loc de munca. Nu tu ii dai banii inapoi din propria dorinta ci legea te obliga pt a-l proteja pe cumparator. Daca cineva achizitioneaza bunuri accidental comerciantul nu trebuie sa abuzeze de aceste mici accidents:numar necorespunzator,culoare nepotrivita,cadouri care nu ne plac etc... Tu la randul tau nu esti si cumparator? Pune-te in pielea unuia care cumpara ceva nepotrivit sau defect,eventual expirat si spune-mi ce simti? Nu-i asa ca frustare? Simti ca esti fortat,obligat sa ramai cu decizia pe care ai facut-o desi decizia este legal reversibila,protectia consumatorului prevazand aceasta posibilitate. Este foarte simplu,asa cum am dat banii tot asa pot sa-i iau si inapoi aducand marfa la loc,neatinsa.Varii motive pot exista intotdeauna. Ma aflam intr-un magazin din Romania acum ceva ani,sarbatorile trecusera si un barbat in doliu ,cu un certificat de deces incerca s-o determine pe vanzatoare sa-i returneze banii pe niste lucruri cumparate de Craciun pt sotia lui care decedase fulgerator si nici nu apucase sa desfaca cadourile de Craciun.Bineinteles ca vanzatoarea si managerul nu voiau in ruptul capului sa-i dea banii inapoi,pretextand ca magazinul lor face cunoscut prin tot soiul de afise mesajul"nu schimbam marfa/nu restituim banii"!Foarte grosolan si obraznic.I-au spus omului sa le dea cadou mai departe la alte rude sau chiar de pomana... Ca nu exista modalitati de stornare in gestiunea respectiva nu intereseaza pe client,nici nu este problema lui; o companie trebuie sa fie pregatita pt toate aspectele si procesele comerciale cand isi deschide usile nu numai pregatita sa incaseze!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|