![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Da, cred ca incet-incet, am inteles - printre randuri - cam cum gandeste fiecare. Sunt insa dezamagit cand aud argumente de genul "Iohannes va schimba culoarea Voronetului!" sau nu mai stiu ce alta vorba spusa dintr-o rautate deloc ortodoxa.
Fratilor crestini, de ce aveti a va teme? Avem doua atuuri uriase: o democratie, chiar daca prost inteleasa dar este totusi democratie, in sensul ca nu te mai baga nimeni la puscarie daca spui ce gandesti. Dar mai ales, suntem (sau vrem sa-i determinam pe ceilalti sa creada ca am fi) intr-o buna relatie cu Dumnezeu? UNDE??? Pe de o parte ne facem ca nu vedem minciuna sfruntata sau... ca buni ortodocsi ce suntem, inchidem cu blandete ochii, cum ca nimeni nu-i chiar corect in viata. Perspectiva "Ponta", categoric nu este in favoarea viitorului Romaniei. Si nu vorbesc de viitorul apropiat, 2 - 5 ani, ci de viitorul celor ce vin. Imi doresc din tot sufletul sa avem sansa ca macar jumatate dintre cei care au parasit tara din motive extrem de delicate, sa cada in genunchi si sa multumeasca lui Dumnezeu ca macar copiii lor n-or sa mai slugareasca printre straini, cand avem o tara extrem de frumoasa si draga!!! Care n-a simtit niciodata gustul dorului de casa, sa stea la o parte! Vorbim de Iohannes cum ca e suspectat ca a facilitat nu stiu ce tranzactii cu copii, in vederea traficului de... organe. Si unde vorbim de asta? Aici, intre buni crestini, pe un forum ortodox. Iar Dumnezeu doaaarme dus, nu-i asa? Aratati-mi un singur exemplu asemanator, cu cineva care i-ar fi facut rau unui singur copil botezat (cu atat mai grav la mai multi), catre care sa nu se abata mania lui Dumnezeu, daca nu a existat recunoastere si cainta? Pe cine credeti de fapt? Mizeriile sugerate de oameni fara nici un Dumnezeu, dar... "ortodocsi", sau increderea ca Dumnezeu stie bine ce face? Nu am argumente si nu am cum sa le gasesc ca sa conving ca Iohannis este barca noastra de salvare pe care ne-o trimite Dumnezeu. Cum sa putem spune ca "M-am rugat, iar Dumnezeu mi-a spus sa stau acasa!"? Fratilor (pe care v-am respectat ca pe cei mai buni sfatuitori ai mei, chiar daca nu prea am aratat-o decat catorva), mai rugati-va o data. Si nu o data. De zece ori! De o suta de ori! Tara asta merita sa murim pentru ea, nu doar sa ne rugam. Dar nu sa murim ca prostii. Ce argument mai e si asta: "Nu pot sa aleg intre glont si funie!" Nu e asta "cucuta" pe care o preferam cu buna stiinta? Cineva facea aluzie cum ca i-as dori lui Ponta sa ajunga leguma! Ma doare fiindca cineva poate sa inteleaga asta. Eu ma refeream la cazul in care Dumnezeu ar fece El ceva pentru noi, din prea multa mila, vazandu-ne atat de indaradnici! Ceea ce nu e cazul!... Noi nu suntem indaradnici, suntem prea mandri!!!
|
||||
|
||||
|
Se tot bate moneda pe faptul ca Johannis este protestant...
Bine,dar oponentul sau Ponta este oare un ortodox desavarsit ,inflacarat?Din acela care traieste in spiritul si morala religiei noastre? Ahhh,ca este ortodox numai cu numele nu ma intereseaza! Din randul acestora botezati ortodocsi pot fi si atei. Ce om hidos la suflet,sa aibe o sotie insarcinata cu copilul lui iar el sa o insele cu poama asta care i-a devenit sotie acu'. O sa zica altii ca ce-mi pasa mie de viata lui personala si pacatele sale...pai imi pasa,ca uite asemenea oameni fara principii,morala,constiinta si coloana vertebrala ajung prin viclesuguri sa ne conduca* iar dumnealui ca persoana,atitudine si principii morale nu ma reprezinta pe mine! *Anticipez,de pe acum ca unii or sa sara pe mine dandu-mi cu pancarta in cap"ca eu stau bine merci(by he ocean)"cum rautacios se subliniaza adeseori si ce mai imi pasa mie de soarta"amaratilor"din Romania... Ei bine,imi pasa deoarece sunt cetatean roman si nu mi-am luat adio de la tara pe veci! Nu am exclus niciodata posibilitatea intoarcerii.Am spus-o.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 11.11.2014 at 01:29:19. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu aveti argumente, pentru ca nu exista argumente solide cum ca ar fi acea barca de salvare. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sincer, speram sa regreti ceea ce ai spus, dar vad ca mergi inainte ca rusii. Adica nu speri ca Dumnezeu sa-l lumineze, sa-l intoarca de pe caile gresite pe care umbla acum. Ceea ce speri dumneata este ca Dumnezeu sa ne dea o lectie noua astora care nu-l vom vota pe Meßia al dumitale. Adica sa-l faca pe Ponta o leguma "din prea multa mila, vazandu-ne atat de indaratnici ". Pasiunea asta electorala ii transforma pe oameni in mutanti. Bine ca macar sunteti intr-o companie selecta, alaturi de toti inamicii Bisericii, de la Mandruta pana la Mihaela Miroiu toti va doriti sa iasa Meßia asta. |
|
|
|||
|
|||
|
Ma mir ca inca mai credem ca votul nostru conteaza.
Ne sfadim, ne contrazicem si chiar pacatuim acuzandu-i pe cei doi si judecandu-i pentru ceea ce au facut sau nu au facut. Ce e adevarat si ce nu-i adevarat despre cei doi ? Numai Dumnezeu stie. Campania asta electorala este o ispita de la diavol. Ne imparte in tabere si ne invrajbeste pe unii impotriva altora. Este trist si daca continuam asa toti vom alege acelasi lucru : sa facem placerea diavolului certandu-ne unii cu altii, atacand si judecad pe candidati si sustinatori. In familia mea, sotul tine cu cineva, eu cu altcineva si copii nostri, unul se abtine, cealalt oscileaza intre unul si altul. Pentru ca de cate ori ne intalneam era mare agitatie intre noi, am hotarat, ca fiecare sa-si pastreze optiunea, fara a incerca sa-l convinga pe celalalt sa vina in "tabara" lui. In casa nu mai vorbim de rau pe unul sau pe celalalt candidat. Acum e pace. Si este normal sa fie asa pt ca de fapt, toti ne dorim acelasi lucru, binele nostru, al tuturor. Dezbinarea nu duce la nimic bun. Si trebuie sa respectam pe cel ce are alta parere. Asta inseamna libertate. Sa fim staruitori in credinta noastra. Sa nu mai balacarim nici pe Ponta, nici pe sotia lui, ca nu stim ce a fost in intimitatea familiei lui. Sa nu-l mai balacarim pe Johanis si trecutul lui, cu meditatii si copii vanduti, pentru ca niciunul dintre noi nu i-a "tinut lumanarea" cand facea meditatii, ori case, ori cand "vindea" copii. Pacatuim grav si suntem sub incidenta "judecarii aproapelui". Sa nu ne mai lasam manipulati de "diavolul media" si sa nu ne lasam dezbinati. Stiti cu totii dictonul : "divide et impera". Ma refer la stapanirea celui rau. Cel rau nu are treaba cu cine castiga alegerile, lui ii este indiferent. Pe el il intereseaza sufletul nostru, nimic altceva. Si acum este un prilej bun, sezon de vanatoare. Va ajunge presedintele Romaniei cel ce trebuie sa ajunga. |
|
|
|||
|
|||
|
Iarăși preoții!
Ieri mai aveam o oră până să mă întâlnesc cu cineva și cum ploua am zis să intru într-o biserică, să mă reculeg, mai lângă calorifer, așa. "Pe Dumnezeu să-L urmăm, în toate zilele vieții noastre!", zicea părintele. Am ieșit în flăcări. Ia uite frate propagandă aici! Nu poți, domn părinte, să-ți vezi de treaba dumitale?! - Carlea Dan |
|
|
|||
|
|||
|
Dupa ce au primit apostrofari de la presedintele psd, Govor,
http://www.gandul.info/politica/ma-d...audio-13526237 s-au conformat inclusiv si preotii si inaltii prelati si acum au inceput propaganda: https://www.facebook.com/video.php?v=970649752949378 Este peste mine sa inteleg de ce BOR-ul se implica in politica. Departe de mine sa judec, dar campania asta a lui ponta este de departe cea mai mizerabila din 89 pana-ncoace. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Sunt mai multe exemple pe online cu campania pro PSD, dar majoritatea sunt din Satu Mare sau de pe langa. Din cate stiu parca la Satu Mare Iohanis a iesit majoritar si de acolo inversunarea inaltilor PSD pentru votarea lui Ponta.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|