![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Condacul al 9-lea din Acatistul Maicii Domnului (8 Septembrie)
Toata dulceata cea lumeasca in lumea aceasta este amestecata cu intristare. Marirea si bogatia trec. Frumusetea si sanatatea se vestejesc. Prietenii cei de aproape se rapesc de moarte. Indulceste dar, necazurile robilor tai, Pricinuitoarea bunatatilor si bucuria ta cea nestricata da-ne-o noua celor ce strigam lui Dumnezeu: Aliluia! |
|
|
||||
|
||||
|
Bucura-te, ca ai nascut pe Cel Milostiv;
Bucura-te, ca ne-ai adus pe Soarele cel Mare; Bucura-te, ca ai deschis raiul cel inchis; Bucura-te, lauda Cuviosilor; Bucura-te, cununa Mucenicilor; Bucura-te, podoaba dreptilor; Bucura-te, mantuirea credinciosilor; Bucura-te, vasul mirului celui dumnezeiesc; Bucura-te, folositoarea lumii; Bucura-te, bucuria noastra, Sfanta Prunca, pururea fecioara. O, cea mai cinstita si mai sfanta decat toti sfintii, dumnezeiasca Prunca, Fecioara si Maica Dumnezeului celui de sus, in ziua Intrarii tale in Sfanta Sfintelor, pe care o praznuim astazi cinstindu-te, primeste acest dar al nostru si ne izbaveste pe noi din toate nevoile, necazurile si primejdiile si ne invredniceste Imparatiei celei Ceresti, ca in totdeauna cu multumire sa cantam: Aliluia! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Astăzi înainte-însemnarea bunăvoinței lui Dumnezeu și propovăduirea mântuirii oamenilor, în Biserica lui Dumnezeu luminat Fecioara se arată și pe Hristos mai înainte Îl vestește. Acesteia și noi cu mare glas să-i cântam: Bucură-te plinirea rânduielii Ziditorului. Condac: Preacurată biserica Mântuitorului, cămara cea de mult preț și Fecioara, sfințită vistierie a slavei lui Dumnezeu, astăzi se aduce în casa Domnului, împreună aducând darul Duhului lui Dumnezeu; pe care o laudă îngerii lui Dumnezeu: Acesta este cortul cel ceresc. Irmos: Îngerii văzând intrarea celei preacurate s-au mirat, cum Fecioara a intrat în Sfânta Sfintelor. Ca de un sicriu însuflețit al lui Dumnezeu nicicum să nu se atingă mâna necredincioșilor, iară buzele credincioșilor fără tăcere glasul îngerului cântând, cu bucurie să strige: Născătoare de Dumnezeu, bucură-te, cea plină de dar, Domnul este cu tine.
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
|
Har Dumnezeiesc cere nouă de la Stăpânul Cel Ceresc, Fiul și Dumnezeul Tău, și tinde nouă mână de ajutor, și cu rugăciunile Tale potolește întristările noastre, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, depărtează de la noi pe tot vrăjmașul și potrivnicul, împacă viașa noastră, ca să nu pierim rău, ci ne primește în corturile cele veșnice, Ocrotitoarea noastră, ca bucurându-ne să strigăm: Aliluia!
![]() O, Maică Prealăudată, Cerească Imparateasă și Stăpână, Fecioară de Dumnezeu Născătoare, Ceea Ce ai născut pe Cuvântul mai Sfânt decât toți Sfinții! Primind prinosul nostru de acum, potolește întristările noastre și ne izbăvește de toate necazurile, nevoile, tristețele și ne scapă de osânda cea veșnică și chinul care va să fie, și ne învrednicește a ne sălășlui în veșnicile corturi ale Raiului pe noi, robii tăi care strigăm: Aliluia! Rugaciune la Icoana “Potoleste intristarile noastre” ![]() Tu ești nădejdea tuturor marginilor pământului Preasfântă Fecioară Născătoare de Dumnezeu, mângâierea mea! Nu te îngrețoșa de mine păcătosul care-ți aduc rugaciuni din buzele mele necurate și te rog, stinge văpaia patimilor mele și rourează prin pocăință viforul sufletului și trupului meu. Tămăduiește și ușurează Stăpână toată boala și toată neputința și liniștește viforul relelor năpaste. Preacurată, spală întinăciunea cugetului meu, Preabună, liniștește suferința și zdrobirea inimii mele, că tu ești călăuzitoarea neamului omenesc și în necazuri, grabnică liniștitoare. Dă-mi, Preacurată, ca pentru ale tale milostiviri și eu nevrednicul, până la suflarea mea cea mai de pe urmă să pot slăvi numele tău, Preabinecuvântată. Amin!
|
||||
|
||||
|
O, Maică Sfântă a celor ce cheamă cu evlavie numele tău! O, grabnică ajutătoare a neamului creștinesc, nădejde a celor deznădăjduiți! La tine alerg când mă aflu în necazuri și în dureri, așteptând milostivirea ta.
Nici un muritor nu a cunoscut o durere mai mare decât ai cunoscut-o tu, atunci când L-ai văzut pe Preadulcele tău Fiu răstignit pe cruce. Nici o mamă nu a plâns pentru fiii ei cât ai plâns tu pentru căderile și durerile noastre. O, câte icoane ai udat cu lacrimile tale, ca să vădești creștinilor grija pe care le-o porți! Cum ai făcut să izvorască lacrimi din ochii tăi zugrăviți de mâini omenești! Știind marea ta grijă pentru cei ce laudă numele tău, te rog, Preacurată, vezi suferința mea și neputințele mele, Preasfântă Fecioară, și nu mă lăsa să fiu biruit de ele. Știu minunile tale, știu dragostea pe care o arăți neamului creștinesc. De multe ori te-ai arătat în chip minunat și ai dăruit vindecare celor dreptcredincioși. Ajută-mă, Maică Preasfântă, ca simțind că mă acoperi cu sfântul tău acoperământ, să te cinstesc împreună cu toți îngerii și sfinții, în toate zilele vieții mele. Amin.
|
||||
|
||||
|
*Editat. . . .
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 21.01.2015 at 21:08:04. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Rugaciuni care au miscat sufletul nostru | claudiu-marius | Rugaciuni | 208 | 18.02.2019 21:00:38 |
| Bunavestire a Preasfintei,Stapanei noastre de Dumnezeu Născătoarei ... | dorinastoica14 | Diverse Sarbatori | 18 | 25.03.2018 05:20:35 |
| Ce se intampla cu sufletul nostru ? | anisoara | Generalitati | 108 | 14.05.2011 17:57:10 |
| Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu | alecsandru | Rugaciuni | 20 | 06.02.2010 19:42:59 |
| Maria Nascatoare de Dumnezeu | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 28 | 29.08.2008 13:39:39 |
|
|