Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.11.2014, 23:58:39
hasoj1 hasoj1 is offline
Member

Data înregistrării: 16.11.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Era o mica referire, la experienta lui Iov, daca nu ma insel, cu leviatanul.
Reply With Quote
Vechi 17.11.2014, 00:06:12
hasoj1 hasoj1 is offline
Member

Implicit

@ababbb, ideea e ca , privind lucrurile in conformite cu teoria creationista, si incluzand descoperirile noastre, legate de dinozauri, am putea trage concluzia ca la inceput oamenii convietuiau cu aceste animale. Mi se pare valida intrebarea, din moment ce aceste animale au disparut, cu toate ca ele au fost salvate ( prezumtiv ) de Noe. De ce au disparut, cum au disparut? Poate sunt intrebari care nu-si au locul, dar doream o explicatie, o referire, o alta gandire asupra acestor lucruri, deoarece nu prea am gasit nimic pe net care sa ma multumeasca [ + ca articolele in mare pare sunt in engleza :)) ]. Totusi, raspunsul lui crinrin aduce o nota cu ceva lamuriri, nu stiam de cele spuse in acesti psalmi. multumesc, o sa ma informez.

Last edited by hasoj1; 17.11.2014 at 00:08:13.
Reply With Quote
Vechi 17.11.2014, 00:09:55
hasoj1 hasoj1 is offline
Member

Implicit

@aubergine, raspunsurile tale sunt plate, cu o nuanta de inversunare. De ce nu ar avea legatura cu biblia cand biblia inseamna totul, sau descrie ceea ce inseamna totul?
Reply With Quote
Vechi 17.11.2014, 20:56:18
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hasoj1 Vezi mesajul
@aubergine, raspunsurile tale sunt plate, cu o nuanta de inversunare. De ce nu ar avea legatura cu biblia cand biblia inseamna totul, sau descrie ceea ce inseamna totul?
Fiti mai cu respect si scrieti Biblia, nu cu litera mica, ci cu litera mare si precizati ce religie aveti in primul rand. Discutati cu un preot care va poate lamuri daca sunteti interesat/a de un raspuns cum trebuie.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2014, 16:15:09
hasoj1 hasoj1 is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Fiti mai cu respect si scrieti Biblia, nu cu litera mica, ci cu litera mare si precizati ce religie aveti in primul rand. Discutati cu un preot care va poate lamuri daca sunteti interesat/a de un raspuns cum trebuie.
Imi cer scuze pentru lipsa pronumelui de reverenta din comentariul meu, sper sa nu fi deranjat anumite simtamite si sa va faceti o impresie negativa, in continuare, pentru ceea ce o sa postez. Ceea ce vroiam sa subliniez probabil ca ati inteles. Vin aici cu intrebari deoarece comunitatea este larga, cuprinde persoane specializate pe studiul bibliei, teologi, care ar putea explica si exemplifica foarte usor pentru nelamuririle mele.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2014, 16:30:08
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hasoj1 Vezi mesajul
Imi cer scuze pentru lipsa pronumelui de reverenta din comentariul meu, sper sa nu fi deranjat anumite simtamite si sa va faceti o impresie negativa, in continuare, pentru ceea ce o sa postez. Ceea ce vroiam sa subliniez probabil ca ati inteles. Vin aici cu intrebari deoarece comunitatea este larga, cuprinde persoane specializate pe studiul bibliei, teologi, care ar putea explica si exemplifica foarte usor pentru nelamuririle mele.
N-ati observat, in primul rand trebuie sa marturisiti carei credinte apartineti. Da?!!
Am eu o banuiala ca si daca ati preciza, poticneli de genul asta tot vor fi.. Daca veti spune ca sunteti ortodox, se va mai trezi cineva sa va intrebe cu naduf: "Ce-s toate intrebarile astea?! Te dai ortodox, ha??? Dinozaurii nici n-au existat! Vorbesti prostii!" :))
Reply With Quote
Vechi 18.11.2014, 17:00:39
hasoj1 hasoj1 is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
N-ati observat, in primul rand trebuie sa marturisiti carei credinte apartineti. Da?!!
Am eu o banuiala ca si daca ati preciza, poticneli de genul asta tot vor fi.. Daca veti spune ca sunteti ortodox, se va mai trezi cineva sa va intrebe cu naduf: "Ce-s toate intrebarile astea?! Te dai ortodox, ha??? Dinozaurii nici n-au existat! Vorbesti prostii!" :))
:)) Daca cei de religie ortodoxa trec usor peste "maruntisurile" pe care le tot invoca, pot spune ca nu sunt ortodox, desi am fost botezat intr-o biserica ortodoxa, prin urmare apartin acestei comunitati. Insa, nu vad ce relevanta ar avea pentru raspunsul care l-am cerut, vizavi de subiectul ales. Oare daca precizam carei religii apartinem, se rezolva mai usor nelamuririle, sau mai stiu eu ce? Nu, in cazul in care mesajul esential si de baza al Domnului nu este deformat si diferit in conceptia bisericilor. Si ceea ce observ aici, si prin alte parti de altfel, este acela ca religia este considerata ca o apartenenta necesara pentru a fi inclus in planurile mantuirii. De ce asa? Oare nu pot fi mantuit daca nu ma consider ortodox, catolic, protestant sau mai stiu eu ce (privind spre invatatura mozaica, crestina)? Consider ca aceasta repugnanta pe care o arata unii in privinta acestor intrebari, preocupari pe care ei le considera eretice, ratacitoare, este de-a dreptul penibila, avand in vedere secolul in care traim si profunzimea cu care se analizeaza fiece lucru spre a considera ulterior daca e o aberatie sau adevarul(desi rezultatul nu este totdeauna gasit). Cer din partea tuturor, chiar acestia fiind pocaiti convinsi, care nu vor sa auda cum e posibil inca sa crezi asa ceva ( privind spre lucrurile considerate ratacitoare ), o mai mare ingaduinta pentru largirea subiectelor dezbatute pe acest forum care se poate dovedi de o utilitate majora pentru vietile unora, printre care as vrea sa ma numar si eu.
Toleranta este aparenta, pentru ca fizic e imposibil sa opresti utilizatorul sa adreseze intrebarile. Odata ce este "intampinat" cu inversunare, cu o conceptie ingusta asupra celor din jur, normal ca apar astfel de probleme.
Vreau sa cred ca e un caz izolat, si nu se intampla asta adesea, dar pe strada se gasesc si oameni de acest fel, si in caz ca au uitat, Dumnezeu i-a lasat datori celorlalti cu explicatii in cazul in care credinta lor este temeinica.

Last edited by hasoj1; 18.11.2014 at 17:02:49.
Reply With Quote
Vechi 17.11.2014, 00:13:23
crinrin
Guest

Implicit

Mda, multumesc pentru precizare. Nu citisem sau daca citisem, nici nu intelesesem la ce se refera.. Multumesc!
E interesant. Nu cunosc multe, n-am citit destul, dar pana la noi raspunsuri raman la acel psalm care poate explica disparitia dinozaurilor. Si astept cu interes si pararea dvs.
Reply With Quote
Vechi 17.11.2014, 00:23:46
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
astept cu interes si pararea dvs.
Nu exista niciun argument solid potrivit caruia dinozaurii ar fi supravietuit Potopului.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 17.11.2014, 01:02:41
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu exista niciun argument solid potrivit caruia dinozaurii ar fi supravietuit Potopului.
Da, momentul disparitiei dinozaurilor nu-l cunoastem - inainte de potop, la potop sau dupa...? S-au mai cocotat in arca ori ba? Nu ca ar avea asa mare importanta. Suntem fericiti ca nu mai dam nas in nas cu ei.

(de divertisment)
Se spune ca mai exista cateva exemplare de animale si pasari din trecut - pe sf. munte Athos iar parintele Argatu povestea cum a fost martorul unei aparitii misterioase - "un monstru" care si-ar avea salasul in lacul de la Manastirea Cernica... si multe alte aparitii misterioase, prin alte parti ale lumii, despre care am auzit cu totii.

http://www.parinteleilarionargatu.ro...ti--Bal---Ble/

Last edited by crinrin; 17.11.2014 at 01:21:37.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare