![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De biserica va folositi de cel putin cateva ori in viata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar vi s-ar parea corect, spre exemplu, sa fiti intrebata la poarta de intrare in oricare dintre institutiile mentionate cu cine ati votat si, in functie de raspuns, sa fiti lasata sa intrati sau sa vi se spuna sa plecati. Motive? Cel cu care ati votat s-a exprimat public impotriva construirii acelei institutii. Sau pur-si-simplu, parearea dumneavoastra vizavi de muzica difera de cea a directorului Operei Nationale. Va place muzicalul Fantoma de la Opera? Da? Pai domnului director nu ii place, va rog sa cautati alte metode de distractie/relaxare/culturalizare! Eu nu inteleg de ce ar trebui sa ii spun preotului ce parere am despre oameni si viata. Cu ce schimba asta situatia? Inteleg sa nu fiu lasat sa intru cu cizme si noroi pe talpa, spre exemplu. M-ar da afara din biserica pentru ca avem pareri diferite? Atunci avem o problema. ...Mare! http://www.hotnews.ro/stiri-esential...c-esential.htm |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu sunt din provincie si nu am auzit sa fi spus vreun preot din orasul meu la predica cu cine sa voteze enoriasii. Cei care au facut-o au fost deja mediatizati. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei considera ca acest detaliu era important. Eu nu neg ca poate fi important, dar spun nu ar fi trebuit sa schimbe cu nimic lucrurile. Un preot are obligatia, prin lege, sa efectueze serviciul religios si pentru un ateu. Am pus la dispozitie si un link, cu o decizie din 2013, care vine in sprijinul afirmatiilor mele. Mesajul meu nu avea legatura cu "scandalul" recent mediatizat, in care unii preoti s-au implicat politic. |
|
|||
|
|||
![]()
unde este linkul ?
|
|
|||
|
|||
![]()
http://www.revista22.ro/hotarire-de-...ice-30421.html
Paradoxal, neefectuarea unui serviciu religios, din considerente religioase, reprezinta o discriminare :))). Nu-mi place sa fac show, dar fereasca ... feresaca ... sfantu' (hai, las de la mine :)) sa mi se refuze vreodata un astfel de serviciu pe considerente religioase. Apar probleme si daca se privatizeaza maine Biserica, daramite asa, in calitate de platitor de taxe si impozite. Last edited by Inorogul; 20.11.2014 at 13:40:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Bisericii.Faptul ca religia este un serviciu public n-are absolut, dar absolut, nici o legatura cu oranduiala Bisericii. Faptul ca ai dreptul la un serviciu public, nu-ti da dreptul de a interpreta dupa bunul plac folosirea sau nu a acelui serviciu si de a te comporta ca atare. Iti dau un exemplu: serviciu public este si directia de taxe si impozite.Dar daca tu ai treaba cu acest serviciu public dupa terminarea programului, si cand te duci, vezi ca este inchis atunci revii maine intre orele in care acest serviciu functioneaza.Adica te supui regulilor de program stabilite, in acest caz de catre directia de taxe si impozite Adica te conformezi, regulamentului de ordine interioara a institutiei respective. Deci cu alte cuvinte , faptul ca ai acces la un serviciu public nu-ti da dreptul de a incalca regulamentele de ordine interioara ale acelei institutii. Ei bine in cazul tau, religia este acel serviciu public, iar institutia este Biserica Ortodoxa. Faptul ca ai acces la religie asta nu-ti da dreptul de a incalca regulamentele de ordine interioara ale Bisericii Ortodoxe.Ori, ce am dat citat mai sus referitor la credinta nasilor in cadrul Bisericii Ortodoxe, face parte din acele regulamente. Pa-pa. ![]() Last edited by oaie_cugetatoare; 20.11.2014 at 14:16:49. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() L.E. Am văzut. Mai încearcă.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Am citit mesajele tale, e clar ca nu stii despre ce vorbesti, in cea mai mare masura. Se confirma ca de fapt un ateu e un ignorant, cel putin in ceea ce priveste religia? E posibil ca un ateu care incepe sa studieze religia sa devina credincios? Last edited by catalin2; 20.11.2014 at 15:09:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desi nu imi place deloc tonul pe care-l abordezi cu mine, nu doresc sa ma iau in bete cu tine, din mai multe motive. Cred ca jucam in ligi diferite. Spun doar atat: imi recunosc ignoranta in ceea ce priveste religia, dar nu miza pe faptul ca tu stii mai multe decat mine despre aceasta. Oricum, in cazul de fata ignoranta mea este una fata de legi si interpretarea acestora. Unor astfel de intrabari va trebui sa-ti raspunzi singur. ...Ca tot veni vorba despre ignoranta. |
|