Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.11.2014, 08:08:20
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Vezi la Parintele Cleopa ca este o descoperire infricosatoare pe tema asa, si pe tema barbatului si a pedepsei pe care o primeste.

O femeie credincioasa s-a casatorit cu un colonel care i-a zis sa faca avort ca nu are nevoie de copii. Femeia se ruga dimineata si seara Maicii Domnului citind Acatistul Bunei Vestiri si PAraclisul.
Intr-o zi a adormit si a venit ingerul ei pazitor care a dus-l intr-un loc in care erau stalpi de foc pe care erau legate femei. I-a zis ca stalpul liber ramas era pentru ea si ca urma sa moara in timpul avortului.
I-a zis pacatele sotului si ca el e vinovat de multe pacate, mentionate pe fiecare in parte.

S-au spovedit amandoi la parintele Cleopa.

Barbatul este CAPUL SI VINOVATUL daca el decide avortul. Nu femeia. Femeia este co-partas la avort.
gpalama:
Ai putea sa imi dai un link catre carte, daca este pe undeva online? Multumesc.

ontopic:
Da, e perfect corect sa plateasca asa zisii "parinti" pentru avort, ambii; perfect de acord. Dar de ce pedepseste Dumnezeu si sufletul acela de copil nenascut? Si, mai ales, daca, copilul moare la nastere sau dupa nastere, fara sa fie vina parintilor, de ce totusi copilasul acela e sortit sa ajunga undeva unde nu enici rai nici iad? Pentru ca, saracul, nu a apucat sa fie botezat, a a murit dupa 2-3 ore/zile de la nastere? La fel si cu nou nascutii care mor din cauza medicilor? Ce ce sunt ei sortoti suferintei? Att de crud sa fie Dumnezeuc incat sa pedepseasca un suflet nevinovat de copil cu iadul sau... "aproape iadul" din cauza unui nenorocit de botez?(da, in cazuril astea ii zic nenorocit de botez pur si simplu, ca pare mai important deca orice altceva, indiferent de circumstante, ceea ce e GRESIT in opinia ma, ma ales ca e vorba de Dumnezeu, cel atotputernic, care ciar poate ierta un asemenea suflet FARA VREO VINA ca moara nebotezat/avortat).
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2014, 10:08:31
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Dar de ce pedepseste Dumnezeu si sufletul acela de copil nenascut?
Dumnezeu nu pedepsete pe nimeni. El doar asculta dorintele oamenilor. Copilul ajunge singur in Iad, din pricina pacatului stramosesc. Nu arata cu degetul catre Dumnezeu pentru ca vina apartine exclusiv stramosilor copilului. Ei sunt cei care au cazut in pacat.

Dumnezeu este milostiv, dar este si drept deopotriva. Daca sufletele nebotezate ar merge in Rai, laolalta cu cele botezate unde ar mai fi dreptatea si ce rost ar mai avea botezul?!
Reply With Quote
Vechi 29.11.2014, 20:54:26
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Inorogul Vezi mesajul
Dumnezeu nu pedepsete pe nimeni. El doar asculta dorintele oamenilor. Copilul ajunge singur in Iad, din pricina pacatului stramosesc. Nu arata cu degetul catre Dumnezeu pentru ca vina apartine exclusiv stramosilor copilului. Ei sunt cei care au cazut in pacat.

Dumnezeu este milostiv, dar este si drept deopotriva. Daca sufletele nebotezate ar merge in Rai, laolalta cu cele botezate unde ar mai fi dreptatea si ce rost ar mai avea botezul?!
Care copii ajung in iad ?? Despre ce anume vb aici?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2014, 22:15:02
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Am mai scris mesajul acesta, dar se pare ca nu prea a fost citit.

Preasfintitul Cirpian Campineanu ne expune invatatura ortodoxa in acest caz, ceea ce am afirmat si eu pana acum: http://www.ziarullumina.ro/societate...ta-de-dumnezeu

"După Sfinții Părinți, acești copii nu au avut cum să păcătuiască, ca să sufere din motive personale, ci doar moștenesc, în virtutea solidarității cu firea umană, a protopărinților noștri Adam și Eva, păcatul strămoșesc. Orice om se naște cu aceste consecințe ale păcatului strămoșesc. Acesta este șters prin Taina Sfântului Botez, dar asta nu înseamnă că nu rămân afectele, rămân în ființa umană consecințele sale ca predispoziții spre păcat. După Sfinții Părinți, acești copii nu suferă chinurile iadului. Mi-aduc aminte o formulă pe care o învățam noi la ora de dogmatică: "Nu se împărtășesc de lumină, dar toți se cinstesc cu liniștea". Așa au trăit și drepții Vechiului Testament, care nu s-au împărtășit de lumina dumnezeiască, până nu a coborât la iad Domnul nostru Iisus Hristos. Drepții Vechiului Testament nu au suferit de chinurile iadului (înțelese ca stare de întristare, de singurătate), dar nu s-au împărtășit de lumină, în schimb, s-au împărtășit de o pace, de o liniște sufletească. Abia în momentul în care Mântuitorul Hristos a coborât la iad, a introdus starea de lumină, Lumina Învierii, și astfel s-a făcut începutul Raiului. Primul cetățean al Raiului este tâlharul de pe cruce; tot atunci i-a scos din iad și pe protopărinții Adam și Eva, și toți drepții Vechiului Testament. Cred că în aceeași manieră se va întâmpla și cu acești prunci nenăscuți, sau care au murit înainte de botez, în sensul că nici nu ar fi drept ca să sufere chinurile iadului, așa cum se întâmplă cu cei care nu s-au pocăit, și care au avut timp de pocăință."
In acelasi articol părintele Valentin Chesaru de la Capela Spitalului Filantropia spune: "În schimb, fără Botez, aceste suflete nu pot intra în Împărăția cerurilor".
Reply With Quote
Vechi 29.11.2014, 22:41:22
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Inorogul Vezi mesajul

Din cauza neascultarii Adama si Eva au pierdut harul, nu ca o pedeapsa, ci din vina lor. Din aceasta cauza toti oamenii de dupa au pierdut harul si nu puteau ajunge in Rai. Nici macar copiii sau dreptii, toti ajungeau in Iad, dar in diferite locuri, in functie de ce faceau. Iisus a venit si a readus harul, prin Botez.
Dar in Iad nu sunt toti la fel, dreptii erau intr-un loc special, nu erau la munci. la fel, copiii nebotezati nu au pacate, deci nu sunt la un loc cu cei care au si pacate.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2014, 10:20:43
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Stiti, multa lume mai putin credincioasa se intreaba " de ce Dumnezeu ( daca exista) , a permis, de exemplu, ca un copil sa fie mancat de caini sau de ursi, etc..."...dar noua oare de ce ne-a permis sa ne putem ucide copiii cu mana noastra ???
In virtutea carui rationament, al celui ca " noi i-am facut" (noi ii...)? Dar nu El ne-a facut de fapt pe toti ???

In fine...
Am auzit persoane care sustin ca s-ar putea sa-si fi visat copiii...pe care nu i-au facut ..nu stiu acum daca e posibil asa ceva, desi nimeni nu reglementeaza ce putem visa si ce nu :), avem " libertate" absoluta la acest capitol...
Si mie mis-a intamplat de cateva ori sa visez ca am copii mari ( ma rog, de cativa ani, nu foarte mari, dar nici cu varsta exacta care ar fi trebuit sa o aiba), si nu stiu ce sa cred, ca poate voi mai avea vreodata copii, sau ca ...fura si se dusera ??? Sau n-ar trebui sa interpretez in nici un fel, pentru ca viitorul, desi previzibil de multe ori, inca nu s-a scris?

Dar trebuie sa recunosc, ca o asemenea fapta, desi foarte des practicata, te poate impinge ori la necredinta, ( preferi sa crezi ca nu te-a " vazut" si nu te judeca nimeni, ai facut ce trebuia, etc), ori la deznadejde si nebunie ....
Reply With Quote
Vechi 28.11.2014, 10:45:24
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=114
Psalmul 114

Iubit-am pe Domnul, că a auzit glasul rugăciunii mele,
2. Că a plecat urechea Lui spre mine și în zilele mele Îl voi chema.
3. Cuprinsu-m-au durerile morții, primejdiile iadului m-au găsit; necaz și durere am aflat
4. Și numele Domnului am chemat: "O, Doamne, izbăvește sufletul meu!"

5. Milostiv este Domnul și drept și Dumnezeul nostru miluiește.

6. Cel ce păzește pe prunci este Domnul; umilit am fost și m-am izbăvit.
7. Întoarce-te, suflete al meu, la odihna ta, că Domnul ți-a făcut ție bine;
8. Că a scos sufletul meu din moarte, ochii mei din lacrimi și picioarele mele de la cădere.
9. Bine voi plăcea înaintea Domnului, în pământul celor vii.

@Mai cititi putin si Scriptura inainte sa dati pareri pe forum.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2014, 13:45:56
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Am auzit persoane care sustin ca s-ar putea sa-si fi visat copiii...pe care nu i-au facut ..nu stiu acum daca e posibil asa ceva...
Este, cum să nu fie, unii îi visează chiar și pe copiii pe care nu-i vor face niciodată,
pe frunzele care nu vor înfrunzi, pe florile care nu vor apuca înflorire, pe soarele care nu va îndrăzni însorire, pe zăpada fără zăpezire, pe a fi fără fire ș.a.m.d... Te pui cu visătorul?

Last edited by Ioan_Cezar; 29.11.2014 at 13:51:01.
Reply With Quote
Vechi 01.12.2014, 14:24:28
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Smile

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Este, cum să nu fie, unii îi visează chiar și pe copiii pe care nu-i vor face niciodată,
pe frunzele care nu vor înfrunzi, pe florile care nu vor apuca înflorire, pe soarele care nu va îndrăzni însorire, pe zăpada fără zăpezire, pe a fi fără fire ș.a.m.d... Te pui cu visătorul?
Nu, tata, ma refeream la copiii pe care...trebuia sa ii faca, dar, nu am vrut sa folosesc cuvantul cel urat, i-au lepadat...acum m-ati inteles?
Reply With Quote
Vechi 28.11.2014, 10:49:14
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
gpalama:
Ai putea sa imi dai un link catre carte, daca este pe undeva online? Multumesc.
Link si povestire:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/avortu...e-avort-11.htm

Este prea lunga povestirea, scot putin din ea aici:
Citat:

- Acestea n-au voit să le sugă copiii lor. N-au vrut să alăpteze copii si de aceea balaurii acestia de foc le vor suge în vecii vecilor si vulturii de foc le vor mânca sânii, că au fost criminale si au omorât copiii nevinovati din pântecele lor. Femeile care au omorât copiii prin avort, cu băi, cu injectii, cu pastile si i-au otrăvit cu buruieni de la babe, asa se vor munci în veci, că nu s-au pocăit, nici nu s-au spovedit, ci au crezut că-i glumă păcatul acesta.

Mergând asa, i se părea ei că au mers câtiva kilometri. S-a uitat în dreapta si a văzut un singur arbore de foc, unde nu era legată nici o femeie. Si ea a întrebat:

- Doamne, uite aici un singur copac care nu are legată nici o femeie de dânsul! Zice îngerul:

- Vezi copacul ăsta de foc? Acesta era copacul tău, dacă n-ascultai de preot si te duceai să omori copilul! Tu n-ai nici un copil pe lume si era primul copil. Dar avea să te pedepsească Dumnezeu, pentru că aveai să mori în timpul avortului la doctor. Dar fiindcă ai avut frică de Dumnezeu si te-ai hotărât în inima ta să nu omori copilul si ai întrebat pe preot si te-ai hotărât mai bine să mori decât să omori copilul, iată că ai scăpat de acest copac!

Apoi a zis ea: "Doamne, scoate-mă de aici! Încotro este tara mea? Unde sunt eu aici?" Îngerul i-a zis: "Să-i spui bărbatului tău cel criminal ce ti-am spus eu. Dacă te mai îndeamnă pe tine la avort, nu aici se va munci el, ci în alt loc, unde de o mie de ori va fi mai greu ca aici! Tu esti fată de preot si te-ai măritat fecioară, cum te-a făcut mama ta, iar el este un preacurvar. El s-a însurat cu tine, dar înainte el a trăit cu trei femei nemăritate si le-a obligat să facă avort si le-a plătit el la doctor. Acele trei femei au pierdut câte un copil. Deci are pe sufletul lui trei avorturi făcute de el. Are să mănânce carne în vecii vecilor, în focul gheenei!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare