Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.12.2014, 19:20:06
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
Ori poate ca altceva iti lipseste?!
Sa stii ca nu cel de langa tine da farmec sarbatorilor sau vietii in sine sau daca asta crezi e fie pentru ca inca nu stii ce-ti lipseste, fie iti doresti prea putin. Poti sa fii singur cuc, dar cu toate astea sa nu te simti deloc singur si sa te bucuri de praznic. Cum tot asa de bine, poti sa te gasesti in mijlocul unei petreceri, inconjurat de multi oameni, la brat cu cineva si sa te simti teribil de singur.

Ori poate dai prea multa importanta trecerii dintre ani? N-ar trebui, pentru ca nu are nimic important in ea, doar duhul lumii ne cere sa fim musai la petrecere, musai sa ciocnim pahare cu sampanie, musai sa ne uram de toate pentru toti ... iar daca viata noastra personala nu cadreaza cu idealurile din reviste si de la TV, cei care sunt neimpliniti din vari-motive ajung sa urasca sarbatorile sau sa cada in depresie.

Adevaratele sarbatori sunt cele praznuite de Biserica iar atunci, daca mergi la biserica, n-ai cum sa te simti singur fiind inconjurat de atatia oameni pe care chiar daca nu-i cunosti, sunt langa tine si inalta aceleasi rugaciuni, intr-o comuniune tainica unii cu altii si cu Dumnezeu.

Dar ce spui de cei care se impartasesc chiar pe 1 ianuarie, de Sf. Vasile? Pentru ca sunt multi tineri si mai putin tineri care, inainte de aceasta zi, tin post, se roaga si se pregatesc sa inceapa Anul Nou cu dreptul fiind mai putini preocupati de absenta unui partener, de tinuta de petrecere, de masa imbelsugata! Poate ar trebui si noi sa le urmam exemplul!

Sa ne scuturam de protocolul lumesc al sarbatorilor si sa lasa restul grijilor si dorintelor noastre in seama lui Dumnezeu!
Nu e vorba de ce zice lumea sau acest "protocol"- pentru ca nicioadata nu mi-a pasat de "gura lumii"! Nu e vorba de petrecere- pentru ca atunci cand esti singur poate sa fie mama petrecerilor, poate sa cante lautare' mai ceva ca formatie "Acord" sau "Trandafir de la Moldova" din Husi, pur si simplu e degeaba- nu merge!

Iar mersul la biserica in noaptea dintre ani, da stiu ca se mai duce lumea, m-am gandit si la varianta asta, dar sa ma duc acolo si sa stau trist si suparat nu cred ca ar fi bine! Probabil cand te duci acolo trebuie sa ai si o stare de impacare, de liniste sufleteasca!
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare