Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Articolul despre Vietile Sfintilor, vine si din experienta dansului ca si duhovnic , fara sa mai amintesc de studiile sale.
Si eu, cand am inceput sa citesc Vietile Sfintilor, am avut ca piatra de poticnire tocmai o anume intamplare gasita identica la cel putin trei sfinti. Imi amintesc ca am fost extrem de nedumerita.
|
Eu nu am avut astfel de nedumeriri cand am citit o parte din vietile sfintilor. Pentru ca daca un sfant s-a nascut in Egipt nu inseamna ca daca alt sfant s-a nascut tot acolo inseamna ca sunt false vietile lor. Mai mult, parintele spune ca o buna parte a vietilor sfintilor sunt false, desi mai jos recunoaste ca nu e tocmai expert. Aceasta se inscrie in parerea repetata tot timpul ca in ultimele secole aproape totul s-a stricat in Biserica si sfintii nu au fost in stare sa observe asta pana acum.
O sa dau doar un exemplu, aratand ca e complet fals ce spune parintele, nu vietile sfintilor. Se intreaba parintele de unde se stiu acele detalii din vietile sfintilor, ca n-a stat cineva sa le consemneze. Ba da, acestea au fost relatate de martorii prezenti acolo. De exemplu sfintii descoperiti in Dobrogea. Exista viata lor, iar la descoperirea sfintelor moaste s-a observat ca semnele de pe trupuri corespundeau exact cu ceea se relata in viata lor, chinurile din timpul martiriului.
Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Tot ce pot sa spun este ca noi , sub nici o forma, nu vom putea sa ne punem pe acelasi picior de egalitate cu Parintele, nici in domeniul liturgic , nici in domeniul dogmatic. Macar si pentru aceasta nu ar trebui sa rastalmacim noi cuvintele dansului dandu-le intelesul pe care noi il dorim sau il intelegem.
|
Nimeni nu mai afirma ce spune parintele din Portugalia, e singurul. Deci e normal ca nu sunt de acord. Ce preot nu-l spovedeste pe cel ce se impartaseste daca s-a spovedit acum o luna? Nu-i asa ca e practica luata de la catolici? Iar Portugalia e tara majoritar catolica, oare de unde s-a inspirat parintele?